sunnuntai 21. marraskuuta 2010

JHT aloitti Suomi-sarjan voitolla

Kuva Hannu Tilus

JHT Kalajoki voitti Suomi-sarjan avauksessa S-Kiekon numeroin 6-2 (0-0, 3-2, 3-0). JHT:n maalissa torjui Joni Puurula 19 laukausta ja torjuntaprosentti oli 90,48. Vastaavasti S-Kiekon maalivahti Kimmo Mäki torjui 34 laukausta ja torjuntaprosentti oli 87,18.
Kotijoukkueen sankari oli Henri Mustonen, joka teki kypärätempun eli kolme maalia. Iikka Törnvall tuli vahvistamaan JHT:n puolustusta ja teki heti komeaa jälkeä saldonaan 1+1. Matti Toskalan yritteliäs ja peräänantamaton pelityyli tuotti hienon tuloksen 1+2. Tomi Gronoff oli jälleen yksi kentän parhaimmista älykkäällä pelinlukemisellaan saldonaan 0+2. JHT:n onnistujiin kuuluivat myös sairaslomalta palannut puolustaja Teemu Jäske saldonaan 0+2 ja ikinuori tehohyökkääjä Sami Markkanen, joka viimeisteli yhden maalin. Taitava tulevaisuuden lupaus Kai Yli-Untinen ja esimerkillinen taistelija Tomi Heinonen merkkauttivat kumpikin tililleen yhden syöttöpisteen.

Ensimmäinen erä oli jännittynyttä ja vähän hermostunutta peliä. JHT:n maalissa Joni Puurula torjui vain kolme laukausta ja S-Kiekon Kimmo Mäki 11 laukausta. Erän hermostunutta pelaamista osoittaa kaksi pelin viivyttämisestä tullutta rangaistusta, kun kiekko vipattiin katsomoon ja JHT sai rangaistuksen myös siitä, että oli liikaa pelaajia kentällä.

Toisessa erässä Iikka Törnvall siirsi kotijoukkueen johtoon, mutta vieraat tasoittivat ja siirtyivät 1-2 johtoon. JHT pääsi pelaamaan viidellä kolmea vastaan ja kokenut Henri Mustonen venytti verkkoja ja tasoitti pelin 2-2:een Gronoffin ja Toskalan esityöstä. Ylivoimassa Gronoff ja Mustonen ovat todella tehokkaita. JHT siirtyi 3-2 johtoon, kun sairastuvalta palannut tehomies Sami Markkanen sivalsi Iikka Törvallin syötön maalin uumeniin.

Kolmannessa erässä JHT:n paremmuus tuli selkeästi esille. Erän alussa Henri Mustonen ilahdutti yli 300-päistä kotikatsomoa Teemu Jäsken ja Tomi Gronoffin syötöstä siirtämällä kotijoukkueen 4-2 johtoon. Matti Toskala toi helpotusta siirtämällä kotijoukkueen 5-2 johtoon. Ajassa 56.42 S-Kiekko otti maalivahdin pois ja alkoi pelata kuudella viittä vastaan. JHT otti aikalisän ajassa 57.32 ja aikalisän jälkeen kotijoukkueen sankari Henri Mustonen pisti laatan pussiin Toskalan ja Jäsken syöttelyn jatkeeksi. JHT:n pelaajatilanne on nyt hyvä, kun puolustukseen palasi myös Perttu Niskakangas. Peli oli valmentaja Kari Makkosen mukaan tosi hyvä ja kurinalaista, mutta oman pään pelin pitää vielä jauhaa.