sunnuntai 13. helmikuuta 2011

JHT kukisti Ketterän

Kuva Hannu Tilus

JHT Kalajoki voitti Suomi-sarjan ottelussa odotetusti Imatran Ketterän numeroin 5-2 (0-0)(3-1)(2-1) . Kotijoukkue uhkui taistelutahtoa. Ottelun ratkaisijaksi nousi jälleen JHT:n ykköskenttä, jossa maailmanmestari Timo Seikkulan saldo oli 1+3, joukkueen kapteenin Sami Markkasen saldo 0+3, tehonyrkki Henri Mustosen saldo 1+2, peräänantamattoman taistelijan Tomi Heinosen saldo 1+0 ja taitavan ja tehokkaan puolustajan Juha Lehtomäen saldo 1+0. Joukkueen yhdestä maalista vastasi tehokas tutkapari Matti Toskala ja Tapani Nikkilä. Voiton takeena oli jälleen huippusuoritukseen yltänyt maalivahti Jari Mäyrä, joka torjui 47 laukausta torjuntaprosentin ollessa 95,92.

Ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä ja liukasta luistelua. Vierasjoukkue oli todella lähellä avausmaalia, sillä laukaus osui ylärautaan. Erä päätyi kuitenkin maalittomana. Toisessa erässä alkoi kotijoukkueen osittain onnekaskin ilotulitus ja Ketterän selkäranka oli katkaistu jo erän puolivälissä, jolloin taululla komeilivat numerot 3-0. Tässä vaiheessa Ketterä otti aikalisän. Henri Mustosen 1-0 maali oli tosikomea veto maalin yläkulmaan. Juha Lehtomäki yllätti vieraiden maalivahdin siniviivavedolla. Kolmannessa maalissa Tomi Heinonen oli maalinsuulla kärppänä paikalla, kun vieraiden maalivahti sylki kiekon Heinosen lapaan. Heinonen siirsi kiekon kauniisti maalin uumeniin. Imatran Ketterä on luisteleva joukkue ja niinpä se onnistui siirtelemään kiekkoa niin, että kotijoukkueen puolustajat eivät ehtineet mukaan, jolloin vieraiden Arttu Reponen pääsi pistämään kiekon avopaikasta maaliin.

Kolmannessa erässä tutkapari Matti Toskala ja Tapani Nikkilä kaunistelivat kotijoukkueen johdon ja 4-1:een. Maalivahti Jari Mäyrä torjui useita läpiajoja ja piti joukkuetta pystyssä. Kotijoukkueen viidennen maalin latasi puolustajana pelaava Timo Seikkula Markkasen ja Mustosen esityöstä. Timo Seikkula on noussut yhä suurempaan rooliin joukkueessa ja oli nytkin joukkueen tehokkain pelaaja. Ketterän pelaajat väsyivät kolmannessa erässä ja vain neljällä puolustajalla pelaaminen otti voimille.

00:00 MV MÄYRÄ Jari JHT aloittaa
00:00 MV VÄRE Eero Ketterä aloittaa
04:17 2min HINKKANEN Toni Ketterä Estäminen
09:09 2min SEIKKULA Timo JHT Estäminen

25:02 1 - 0 MUSTONEN Henri (MARKKANEN Sami, SEIKKULA Timo) JHT
26:29 2 - 0 LEHTOMÄKI Juha (MUSTONEN Henri, SEIKKULA Timo) JHT
28:45 3 - 0 VoM HEINONEN Tomi (SEIKKULA Timo, MARKKANEN Sami) JHT
28:45 Aikalisä Ketterä