sunnuntai 21. syyskuuta 2014

JHT:n sarja-avaus päättyi kotitappioon

JHT:n Niklas Saarinen torjuu Red Ducksin Mika Halavan rankkarin. Kuva Hannu Tilus.

JHT:n sarja-avaus päättyi kotitappioon Red Ducksille numeroin 1-4 (0-2, 0-1, 1-1). Red Ducks oli luistelevampi, taitavampi ja voitontahtoisempi joukkue kuin JHT. Ottelu oli kuitenkin tasaisempi kuin numerot osoittavat. Ottelu ratkesi muutamaan henkilökohtaiseen virheeseen.
Red Ducks aloitti ottelun kotijoukkuetta vahvemmin ja siirtyi ensimmäisessä erässä kahdella Nicolas Wuolteen maalilla 0-2 johtoon. Jälkimmäinen syntyi ylivoimalla ja osittain onnellakin. JHT:n maalissa Niklas Saarinen torjui Mika Halavan rangaistuslaukauksen.

Toisen erän alussa Riku Brander lisäsi vieraiden johdon 0-3:een. Ottelu ratkesi Jani Nylundin tekemään Red Ducksin neljänteen maaliin. Kotijoukkueen kavennuksen iski Matti Kivisilta, syöttöpisteet Veli-Valtteri Leinoselle ja Rickhard Grigorsille. Parin viimeisen minuutin aikana JHT yritti ratkaisu kuudella neljää vastaan, mutta Anssi Ojanperä oli yritysten tiellä. Ottelussa JHT:n Saarinen torjui 39 laukausta ja Red Ducksin Ojanperä 30 laukausta. Nämä kuvastavat maaleja paremmin ottelun kulkua. Kokonaisuutena ottaen JHT:n esitys oli varsin pirteä ja taisteluasennetta riitti ottelun loppuun saakka. Tänään vastassa Rovaniemen Kiekko, joka eilen hävisi Kokkolan Hermekselle.