tiistai 6. tammikuuta 2015

LiigaSärkät – Kokkolan Tiikerit 0-3

Carlos Luna on juuri sellainen pelaaja, jota LiigaSärkät tarvitsee. Nyt LiigaSärkät on yhtenäinen tasainen joukkue, jonka uskon pystyvän varmistamaan suoraan sarjapaikan ensi kaudelle.

LiigaSärkät kohtasi kotonaan Merenojan salissa Suomen Cup-mestaruuden viikonloppuna voittaneen Kokkolan Tiikerit. Tiikerit voitti kovan taistelun jälkeen ottelun numeroin 0-3 (15-25, 26-28, 16-25). Ottelua seurasi ennätysyleisö 453 katsojaa. Otteluisäntänä oli Rautio Tools ja ottelun päätuomarina toimi Mohamed Asheesh ja verkkotuomarina Tapani Heikkilä, rajatuomareina Tomi Riutta ja Jari Sipi.

Tiikerien aloituskuusikko oli Lauri Jylhä, Steven Kehoe, Tommi Siirilä, Roman Sauss, Olli-Pekka Ojansivu ja Markus Väisänen. LiigaSärkkien aloituskuusikko oli Jussi Mäkinen, Danilo Carvalho, Mikko Keski-Sipilä, Maceij Kusaj, Srdjan Nadadzin ja Carlos Luna.

Ensimmäisessä erässä LiigaSärkät siirtyi tilanteesta 12-7 johtoon jolloin Tiikerit käytti ensimmäisen aikalisän. Tiikerit kavensi tilanteeksi 11-13 jolloin LiigaSärkät käytti ensimmäisen aikalisänsä. Tiikerit tasoitti tilanteeksi 13-13 jolloin LiigaSärkät käytti toisen aikalisänsä. Tiikerit siirtyi 16-15 johtoon jolloin syöttöjäksi tuli Roman Sauss, joka syötteli Tiikerien loput pisteet. Erä päättyi numeroin 15-25 Tiikereille.

Toista erää Tiikerit johtivat numeroin 10-11 jolloin LiigaSärkät käyttivät ensimmäisen aikalisänsä. LiigaSärkät siirtyi 15-14 johtoon. LiigaSärkät käytti toisen aikalisänsä tilanteessa 17-18. LiigaSärkät siirtyi 20-18 johtoon jolloin Tiikerit käytti ensimmäisen aikalisänsä. Tiikerit tasoitti tilanteeksi 22-22. LiigaSärkät tasoitti tilanteeksi 25-25 ja eräpallotilanteessa 26-25 Tiikerit käytti toisen aikalisänsä. Tiikerit tasoitti tilanteeksi 26-26 ja puristi kaksi viimeistä eräpistettä voittaen erän numeroin 26-28.

Kolmatta erää edettiin tasatahtiin numeroin 6-6. Tekniselle taolle menttiin tilanteessa 10-14 Tiikereille. LiigaSärkät kavensi tilanteeksi 13-16. Tiikerit etenivät vastustamattomasti numeroin 15-20 ja edelleen erävoitoon numeroin 16-25.
Tiikereiden parhaana palkittiin Romans Sauss ja LiigaSärkkien parhaan Danilo Carvalho. Lähi-Vakuutukset pisteet: 3 p Roman Sauss, 2 p Olli-Pekka Ojansivu ja 1 p Danilo Carvalho. Keskipohjanmaa-lehden parhaaksi kotijoukkueesta valittiin Danilo Carvalho.

Tiikereiden tehokkain oli Roman Sauss 20 pisteellä, Olli-Pekka Ojansivulle kirjattiin 17 pistettä, Tommi Siirilälle ja Matti Hietaselle kummallekin 9 pistettä. Kotijoukkueen tehokkain oli Danilo Carvalho 9 pisteellä.
Ottelu ratkesi Tiikereiden hyvään torjuntaan ja Roman Saussin syöttöihin. Yllensänkin Tiikerijoukkueella on hyvät syötöt. LiigaSärkät pelasi kauden parhaan pelinsä. Nyt LiigaSärkillä on sellainen joukkue, että se onnistuessaan voittaa minkä tahansa liigajoukkueen. Puolustuspeli oli LiigaSärkkien joukkueella erittäin hyvää. Uusi mies, Venetzuelan maajoukkueessakin 39 maaottelua pelannut Carlos Luna toi joukkueessa varmuutta ja rauhallisuutta, vaikka ei todennäköisesti ole vielä parhaassa kunnossaan. Danilo Carvalho ja Srdjan Nadadzin pelasivat myös hyvän pelin. Ville Kaksonen on parantanut peliään koko ajan ja suorittu monta näyttävää iskua keskeltä. Mikko Keskisipilä pelasi myös hyvän pelin. Maciej Kusai parantaa koko ajan peliään. Jussi Mäkinen onnistui passarina hyvin, samoin libero Jyri Niemi. LiigaSärkkien kannalta katsottuna Tiikereillä oli Olli-Pekka Ojansivu ja Matti Hietanen sekä Roman Sauss sekä Tommi Siirilä, jotka pystyivät ratkaisemaan pelin. Voidaan kuitenkin sanoa, että LiigaSärkkien peli oli kauden parasta ja ensi sunnuntaina Leka-Volley tulee samaan todella kovan palan purtavaksi, jos aikoo Kalajoelta pisteet viedä. On enemmän kuin todennäköistä, että LiigaSärkät voittaa kaksi seuraavaa ottelua eli Leka-Volleyn ja Korson Vedon ja laittaa lujasti kampoihin myös VaLePalle.

Loimu voitti Korson Vedon numeroin 3-0 (25-21, 25-15, 25-22).
PerPo voitti Riennon numeroin 0-3 (20-25, 16-25, 19-25)su
11.01
17:30
la
17.01
17:30
su
25.01
17:30


Ei kommentteja: