keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Korson Veto – LiigaSärkät 3-0


Korson Veto nappasi kotivoiton maanantai-illan taistossa liigakarsintoja kohti etenevistä LiigaSärkistä erin 3-0 (30-28, 25-18, 25-21).

Korson Veto oli maanantain kunniaksi isäntänä MTV:n TV-ottelussa. Lumon pyhättöön oli vieraaksi saapunut sarjatulokas LiigaSärkät. Heidän keskitorjujansa Danilo Carvalho valittiin juuri Mestaruusliigan helmikuun tähdistöön.

Isännillä olivat pelaavasta kuusikosta sivussa kapteeni Toni Kankaanpää ja varakapteeni Arto Hanni. Kapteenin tehtäviä hoiti tänään korsolaisista Pasi Kuosmanen ja hyvin homma luistikin. Televisioiden ääreen oli jäänyt osa pääkaupunkiseudun lentopallofaneista ja paikalle oli tullut 349 katsojaa.

Liigatulokkaista Miro Määttänen kärsi edelleen loukkaantumisesta, joten vastustajan liigatulokas Janne Peltokangas ei päässyt testaamaan torjuntakämmeniensä tehoa Euroopan kovimman käden iskujen pysäyttämiseksi.

Ensimmäinen erä alkoi tasaisissa merkeissä. Korsolta yleispelaajina Külaots ja Kärkkäinen sekä passarina Karkkilan suuri poika Joel Laakso. Tekniselle mentiin vieraiden 12 – 14 johdossa. Teknisen aikalisän jälkeen Korso tulikin rinnalle ja LiigaSärkkien päävalmentaja Ramdoo otti aikalisän tilanteessa 14 – 14. Korson päävalmentaja Petri Sainio otti aikalisän tilanteessa 19 – 20 eli loppukin mentiin tasaisissa merkeissä. Aikalisät vuorottelivat erän lopussa ja Sainio käytti toisen aikalisänsä tilanteessa 23 – 23. Erä meni selkeästi ylipisteille ja Korsolla oli kuusi eräpalloa, kunnes Karl Külaots lopulta runttasi nelospaikalta erän isännille lukemin 30 – 28.

Toinen erä mentiin tekniselle asti Korson tahtiin. Ero oli venähtänyt neljään pisteeseen. Külaots oli alkuerän hahmo. Ramdoon aikalisä numero yksi tässä erässä oli tilanteessa 16 – 12. Luna tulee nelosesta Mäkisen nopeasta passista, 16 – 13. Loppuerä oli Korson näytöstä. Pasi Kuosmanen päätti ottelun kahteen komeaan ässäsyöttöön. Erä hienosti kotijoukkueelle otteluisännän, fanien ja TV-yleisön riemuksi 25 – 19.

Kolmas erä ja vierailla vaihtui liberoksi Pasi Tiermas. Korso jatkoi tutulla kuusikolla. Pitkä tauko yleensä voi muuttaa pelin kulun. Vieraat menivät johtoon erän alussa 7 – 10. Tekniselle mentiin LiigaSärkkien johdossa 10 – 14. Vallinin syöttövuoro muodostui erän ratkaisuksi ja erä lopulta Korsolle lukemin 25 – 21.

Otteluisäntä Normek Oy palkitsi parhaina pelaajina Korson Vedosta Niko Kärkkäisen ja LiigaSärkistä Danilo Carvalhon.

LähiTapiolapisteet:
3 pistettä Niko Kärkkäinen, Korson Veto
2 pistettä Karl Külaots, Korson Veto
1 piste Antti Vallin, Korson Veto

Ottelun parhaat pistemiehet:
Korson Veto: Antti Vallin 18/+13, Niko Kärkkäinen 16/+14, Karl Külaots 16/+10
LiigaSärkät: Srdjan Nadazdin 17/+10, Danilo Carvalho 13/+8, Carlos Luna 9/+5

Yleispelaaja, hakkuri Karl Külaots
  • Tasaista vääntöä hyvällä vastaanotolla. Vallinin Antti päätti sitten ratkaista kolmannen erän. Tiedettiin, että peruspelillä pärjätään, mutta taisi TV-kamerat tuoda meidän pelin alkuun liikaa jännitystä. Haluttiin näyttiin vanhuksille, että me nuoretkin pärjätään ilman heitä. Tykkään enemmän yleispelaajan paikasta. Kunhan Joel Laakso vielä antaisi kuutospaikalle passeja.
Päävalmentaja Petri Sainio
  • Vaikee peli, mutta oma peruspelin pelaaminen onnistui tänään. Jatkopalloja vielä annettiin turhaa vastustajalle. Meillä oli paljon nuoria kentällä ja he nousivat tänään monta kertaa takaisin peliin. Niko Kärkkäinen teki tänään fiksuja ratkaisuja jujupaikoissa. On vedetty loppukausi toisenlaisia punttitreenejä ja rauhoitettu armeijassa olevien tilannetta. Haetaan onnistumisia ja hyvää fiilistä jo tulevaan kauteen.
Passari Jussi Mäkinen
  • Eka erä meiltä hyvää taistelua. Vuoristorataa oli oikeastaan koko peli. Ei vaan keksitty lääkkeitä Korson lyömiseen. Oma pelissä kyllä löytää aina parantamista.
Päävalmentaja Shailen Ramdoo
- Korso pelasi todella hyvin. Tietyt yksilöt eivät noudattaneet taktiikkaa. Lisää on oltava intohimoa tuleviin karsintapeleihin. Danilo parantaa ja pystyy pelaamaan myös laidassa. Hänestä meille on vielä hyötyä karsintapeleissä.


Ei kommentteja: