maalivahdit Juho Ratilainen 35 ja Valtteri Nousiainen 1

03.45 1-0 Milan Davidek 87 Veikka Kärjä 19

09.42 Iiro Ojala 44 koukkaaminen 2 min

maalivahtien torjunnat Ratilainen 15 Nousiainen 12

Raahe-Kiekko laukoi enemmän, mutta JHT teki maalin. JHT:llä oli yksi jäähy mikä selittää sen, että Raahe-Kiekko laukoi tasaväkisessä ottelussa tässä erässä enemmän.

2.erä

30.50 1-1 Atte Junnila 71 Eetu Tervala 64 Jarno Palola 34

34.58 1-2 Joonas Hatula 62 Joona Springare 57

maalivahtien torjunnat Ratilainen 14 Nousiainen 12

Raahe-Kiekko oli hivenen niskan päällä maalilaukauksilla mitattuna ja teki 2 maalia. Tilanne toisen erän jälkeen 1-2. Löytyykö JHT:ltä ratkaisijoita kolmannessa erässä – esim. Espo ja H. Klemetti.

3.erä

42.26 Tommi Klemetti 22 kampitus 2 min

50.21 2-2 Jani Nurkkala 17 Jesse Lyytinen 77

52.24 Joonas Kuorilehto 49 kampitus 2 min

57.49 Eetu Tervala 64 koukkaaminen 2 min

maalivahtien torjunnat Ratilainen 10 Nousiainen 7

Kolmannessa erässä Raahe-Kiekko laukoi hivenen enemmän mutta JHT teki maalin. Varsinainen peliaika päättyi tasan 2-2. Seuraa jatkoaika. Jos joudutaan voittolaukauskisaan niin ennakkosuosikki on Raahe-Kiekko.

maalivahtien torjunnat Ratilainen 1 Nousiainen 5

Jatkoajalla Raahe-kiekon pelaajat hölmöilivät urakalla. Jatkoaika ei tuonut tulosta JHT:n ankarasa painostuksesta huolimatta, joten seuraa voittolaukauskisa. Siinä kisassa Raahe-Kiekko on suosikki – varsinkin entiset JHT:n miehet Jarno Palola ja Tomi Gronoff voivat olla ratkaisevassa roolissa.

JHT 3 1 0 1 1 6- 10 4

Sijoitukset sarjataulukoissa – Määräävä tekijä kaudella 2020-21 on pistekeskiarvo

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen sarjataulukot kokivat tiistai-iltana muutoksen, kun joukkueiden paremmuusjärjestyksen määrittävää kriteeriä muutettiin.Kaudella 2020-21 joukkueiden järjestys määrittyy kilpailuvaliokunnan päätöksen mukaisesti kokonaispistemäärän sijaan joukkueen pistekeskiarvon mukaan. Näin ollen vaikkapa kaksi voitokasta ottelua pelannut joukkue on täydellä pistepotilla (kuusi pistettä, keskiarvo 3,0) sarjataulukossa korkeammalla sijalla kuin kuusi ottelua pelannut joukkue, jolla on tilillään neljä voittoa ja yksi jatkoaikahäviö (yht. 13 pistettä, keskiarvo 2,17).Syynä muutokseen on koronaviruksen jääkiekkokaudelle mukanaan tuoma epävarmuus ja mahdolliset vaikutukset ottelumääriin.Alun perin oli tarkoitus, että pistekeskiarvo olisi otettu käyttöön vasta myöhemmin, mikäli kauden päättyessä joukkueilla olisi ollut eri määrä pelejä pelattuna, Jääkiekkoliiton kilpailupäällikkö Pirkka Antila kertoo.Kauden alku on kuitenkin osoittanut, että sarjatilannetta on helpompi seurata reaaliajassa kun pistekeskiarvoon siirrytään per heti. Pelejä on jo tässä vaiheessa jouduttu osin siirtämään ja osin jättämään pelaamatta. Käytäntö koskee tällä hetkellä kautta 2020-21.– Toivottavasti ensi kaudella olemme taas takaisin normaalitilanteessa, jolloin paremmuus ratkotaan pisteiden perusteella ja täydet määrät otteluita saadaan pelattua. Tämä kausi mennään kuitenkin näin, Antila päättää.