keskiviikko 19. marraskuuta 2008

JHT Kalajoki pelaa SuomisarjaaJHT Kalajoki pelaa jääkiekkoa Suomisarjassa kaudella 2008-2009. Joukkuetta valmentaa legendaarinen slovakki Jan Jasko. Jasko on pelannut jääkiekkoa maansa maajoukkueessa ja toiminut myös Slovakian maajoukueen valmennustehtävissä. Jasko pelasi itsensä kalajokisten sydämiin junkkaripaidassa vuosina 1989-1997.Joukkueen maalia vartioi alkukauden viidessä ottelussa junioreiden maailmanmestari Joni Puurula torjuntaprosentin ollessa 94,39. Marraskuussa Puurula siirtyi pelamaan Tanskaan rahakkaampiin kaukaloihin. JHT:n muut maalivahdit ovat Jari Mäyrä ja Toni Prittinen. Mäyrä on ollut veräjänvartijana tällä kaudella seitsemässä ottelussa torjuntaprosentin ollessa 91,56. Keskimääräinen yleisömäärä JHT Kalajoen kotiotteluissa on ollut 361.

Joukkueen puolustuksessa pelaavat raahelaiset Matti Leinonen ja Markku Tiikkaja sekä oman seuran kasvatit Henri Kärjä, Kalle Fors, Iikka Törnvall, Jari Lehtomäki ja Jani Rahkola. Perttu Niskakangas on kotoisin Ylivieskasta samoinkuin Joni Heinonen, joka siirtyi vasta jokin aika sitten JHT:n riveihin Ylivieskan Jää-Karhuista. Iikka Törvall on junioirein maailmanmestari ja hänellä on myös liigakokemusta takanaan. Joni Heinonen on selkeä vahvistus JHT:n joukkueelle. JHT:n puolustus on nyt vahvempi kuin edellisillä kausilla.

JHT:n ykköskentän hyökkäysketjun muodostavat kauden tässä vaiheessa raahelainen Aki Sarkkila, kokenut sarjajyrä ja rullakiekon maailmanmestari Sami Markkanen keskushyökkääjänä ja toisessa laidassa Tuomas Pirttijärvi. Kakkosketjun hyökkäyskolmikko on Henri Mustonen, Tomi Gronoff ja Olli Kuoppala. Kolmos- ja neloskentässä ovat pelanneet Olli Annala, Antti Halmetoja,Ville-Petteri Tirri, Jesse Hietala, Janne Myllymäki, Niko Karhula ja Sakari Perälä. Kokkolan Hermeksen luovuttua sarjapaikastaan Hermeksen pelaajista JHT:n paidan puki ylleen 24-vuotias lohtajalainen laitahyökkääjä Matti Toskala, 18-vuotias kokkolainen keskushyökkääjä Valtteri Hotakainen ja 19-vuotias kokkolalainen laitahyökkääjä Niko Kivinen. Näiden täydennysten jälkeen JHT:llä on kolme vahvaa kenttää. Nämä nuoret Hermeksestä siirtyneet pelaajat pääsevät nyt hyvään valmennukseen ja toivottavasti näistä pelaajista on JHT Kalajoelle suurta iloa myös tulevina vuosina. On todennäkäistä, että kenttäkoostumukset vaihtelevat tulevissa otteluissa ja näin pyritään löytämään parhaat mahdolliset kenttäkoostumukset kauden tärkeisiin otteluihin.
JHT:llä on ollut maalintekiijöistä puutetta, kun Aku Joki-Erkkilä lähti Kajaanin Hokin mestisjoukkueeseen.
Kuka täyttää Aku Joki-Erkkilän paikan maalitykkinä seuraavissa peleissä?

Lohkon pistepörssissä JHT Kalajoen Sami Markkanen on kolmantena 21 ( 7 + 14) pisteellä. Tuomas Pirttijärvi on neljäntenä 20 (12-8) pisteellä. Aki Sarkkila on 16. saldonaan 17 (8+9) pistettä. Tomi Gronoff on 20. saldonaan 15 (5+10) ja Henri Mustonen 36. saldonaan 11 (3+8).

Suomisarjan ykköslohkoa johtaa Rovaniemen Kiekko ylivoimaisesti 42 pisteellä. Se on kuitenkin pelannut kaksi ottelua enemmän kuin muut kärkijoukkueet. Toisena on Kiekko-Laser Oulusta 29 pisteellä ja kolmantena on JHT Kalajoki 24 pisteellä 13 ottelua pelanneena. ET-Po72 on neljäntenä 18 pisteellä. Ylivieskan Jää-Karhuilla on seitsemän pistettä 15 ottelusta ja se on neljä pistettä edellä Raahe-Kiekkoa, mikä on sarjan viimeisenä neljällä pisteellä 13 ottelusta.

JHT:lle on nyt tärkeintä säilyttää vähintäänkin sarjan kolmostila. Rovaniemen Kiekko tulee varmuudella voittamaan lohkon ja Suomisarjan ristiinkarsintoihin selvinnevät Kiekko-Laset ja JHT Kalajoki. Ristiinkarsinnat alkavat 17.12. joulukuuta. Sarjan loppukauden ohjelmassa launtaina 22.11. JHT Kalajoki kohtaa vieraissa Raahe-Kiekon ja 29.11. lohkojohtajan Rovaniemen Kiekon Rovaniemellä sekä 30.11. ET-Po 72 Ylitorniolla. Loput nejä ottelua JHT Kalajoella on kotipelejä. Ensin vieraaksi saapuu 6.12. Kiekko-Laser Oulusta, sitten 7.12. Et-Po 72 Ylitorniolta. Kaksi viimeistä peliä on 10.12. Raahe-Kiekkoa ja 13.12. Ylivieskan Jää-Karhuja vastaan.

Ei kommentteja: