maanantai 24. marraskuuta 2008

JHT voitti vieraissa Raahe-Kiekon

Raahe-Kiekko taisteli hienosti vahvistunutta JHT Kalajokea vastaan kotonaan launtaina 22.11. häviten numeroin 6-8 (2-5, 2-2, 2-1). Edellisenä iltana raahelaiset olivat voittaneet Ylivieskassa YJK:n numeroin 5-3. Kalajokisista voiton ratkaisijoiksi nousivat tutut konkarit joukkueen kapteeni Sami Markkanen kypärätempullaan sekä ketjunsa laiturit Henri Mustonen ja Aki Sarkkila kumpikin yhdellä maalilla. Hermeksestä tulleet JHT:n uudet pelaajat Matti Toskala, Valtteri Hotakainen ja Niko Kivinen pelasivat pirteästi uuden seuransa riveissä. Toskala ja Hotakainen tekivät kumpikin yhden maalin. Hermeksen "konkurssin" myötä myös B-poikien joukkue joutui luopumaan sarjasta ja niinpä Kai Yli-Untinen palasi kotiseuransa JHT:n Suomisarjan joukkueeseen.

Ensimmäisen erän JHT voitti numeroin 5-2 ja tässä vaiheessa näytti siltä, että ottelu on läpihuutojuttu. Toisin kuitenkin kävi. Raahelaiset kavensivat pelin numeroihin 6-4 ja silloin valmentaja Jan Jasko otti ajassa 29.21 aikalisän. Maalin suulle luisteli Jari Mäyrä Toni Prittisen tilalle. Toinen erä päättyi 7-4 tilanteeseen JHT:lle.

Kolmannessa erässä raahelaiset taistelivat leijonan lailla ja kavensivat numeroiksi 7-6. Kalajoen konkarit Sami Markkasen johdolla pitivät kuitenkin huolen siitä etteivät raahelaiset päässeet yllättämään. Sami Markkanen viimeisteli Henri Mustosen syötöstä loppunumeroiksi 8-6 JHT:lle. Raahelaiset ottivat aikalisän ajassa 59.02. Sen jäkeen he yrittivät ottelun viimeisen minuutin ajan kuudella viittä vastaan, mutta maaleja he eivät saaneet aikaan.

Lohkon tehotilastossa Sami Markkanen on kolmantena saldonaan 26
(10+16) tehopistettä. Tuomas Pirttijärvi on viidentenä saldonaan 21 ( 12+9) tehopistettä. Aki Sarkkilalla on myös 21 tehopistettä. Raahessa oli 420 katsojaa seuraamasa sarjajumbo Raahe-Kiekon pirteää esitystä. Sarjan kärkikamppailussa Oulussa Rovaniemen Kiekko voitti Kiekko-Laserin numeroin 5-3. Maalivahtien torjunnat pelissa osoittavat pelin luonteen. Kiekko-Laserin maalivahti torjui 53 kertaa ja RoKin maalivahti 20 kertaa.
Ensi viikon vaihteessa 29.11. JHT pelaa Rovaniemellä sarjajohtaja RoKia vastaan ja sunnuntaina 30.11. on ottelupaikkan Ylitornio, jossa JHT saa vastaansa EtPo72.