lauantai 17. joulukuuta 2011

JHT Kalajoen näytöstä

JHT Kalajoki pelasi näyttävää ja kurinalaista jääkiekkoa ja kukisti näytöstyyliin KJT Tuuskin murskalukemin 7-2 (1-0, 3-1, 3-1). Pelaajaliikennettä JHT Kalajoen riveissä on ollut viime aikoina huomattavasti pelaajien sairastumisten takia. Tästä ottelusta JHT Kalajoen riveistä puuttuivat Robert Thomas, Janis Purins, Niko Kivinen ja Teemu Jäske. Uusina miehinä kentällä viilettivät viime kausilta tuttu numero 18 eli Tomi Heinonen, joka tässä ottelussa venytteli maaliverkkoja kahteen kertaa. Kärppien nuorten SM-liigajoukkueen hyökkääjät Arttu Heikkinen ja Kristian Kangas ovat tämän viikon lopun lainassa Kärpiltä. Molemmat täyttivät joukkueessa paikkansa erinomaisesti, vaikka tehomerkintoja he eivät vielä sarakkeisiinsa saaneet. Kuhmolainen 18-vuotias 188 cm pitkä ja 88 kg painava Arttu Heikkinen on fyysinen ja taitava pelaaja.KalPan A-junnuista JHT:n joukkueessa pelasi kalajoinen Samuli Karinpoika Hietala.

Jo ensimmäisessä erässä JHT näytti kuka on herra kaukalossa. Erän erikoisuus lienee sekin, että vierailijoista sama mies istui yhden erän aikana kolme pientä rangaistusta. On selvää, että tällaista mahdollisuutta JHT:n ykköskenttä ei jätä hyödyntämättä. Ylivoimalla Sami Markkanen sivalsi laatan verkon perille. Syöttöpisteet merkittiin Henri Mustoselle ja Matti Toskalalle. Ensimmäisessä erässä vieraiden maalivahti Heikki Kokkonen torjui 10 kertaa ja kotijoukkueen Rasmus Rinne 17 kertaa. Maalivahti Rasmus Rinne oli jälleen kerran ohittamaton muuri vastustajan kiekoille.

Toisessa erässä JHT:n Kai Yli-Untinen pääsi vastustajan puolustajilta karkuun ja niittasi kiekon maalin alakulmaan ohi maalivahti Heikki Kokkosen. Syöttöpisteet merkittiin Tapani Nikkilälle ja maalivahti Rasmus Rinteelle, joka tässä ottelussa sai kaksi syöttöpistettä. Ylivoimalla Lauri Laakko iski kiekon maalin yläkulmaan eli niin sanottuun ylämummoon ja tilanne oli jo 3-0. Tässä vaiheessa vastustajalta alkoi usko loppumaan ja kun Tomi Heinonen iski JHT:n neljännen maalin ottelu oli lopullisesti ratkennut. Syöttäjiksi maaliin merkittiin Henri Holmström ja Artturi Puoskari. Erän lopulla tuomarit saivat yleisön äänijänteet soimaan. JHT sai pienen rangaistuksen ja pelaaja 10 minuutin käytösrangaistuksen. Yleisö ei pitänyt tapahtumasta ja kauden voimakkain ”Nuija-huuto” raikui jäähallissa yli sallitun desibelirajan. Erän lopussa vierailija sai sohittua lohdutusmaalin.

Kolmannessa erässä JHT:n puolustaja Kalle Fors kahvitti rohkeasti vastustajan kaksi puolustajaa ja nosti kiekon hallitusti maaliin. Loistava suoritus, syttöpisteet Matti Toskalalle ja Kai Yli-Untiselle. Kolmannen erän puolivälissä JHT:n pelaaja sai pienen rangaistuksen huitomisesta. KJT Tuuskin valmentaja otti aikalisän ja sen jälkeen hän otti maalivahdin vaihtoaitioon. KJT Tuuski pelasi kuudella viittä vastaan. Se oli kuitenkin tuhoon tuomittu yritys, sillä alivoimalla maailmanmestari Timo Seikkula veivasi kiekon vastustajan tyhjään maaliin maalivahti Rasmus Rinteen syötöstä. KJT Tuuski kavensi numeroiksi 6-2, mutta erän viimeisellä minuuutilla Tomi Heinonen kiitti yli 400-päistä kotiyleisöä ottelun viimeisellä maalilla, johon esityön tekivät JHT:n kokeneet tähtipelaajat Henri Mustonen ja Timo Seikkula. JHT pelasi nyt sananmukaisesti joukkueena ja onnistumisia tuli laajalla rintamalla. Kuusi pelaajaa pääsi tässä ottelussa maalin makuun ja syöttöpisteitä jaettiin kahdeksalle pelaajalle. Valmentaja Santtu Viitaluoma loisti ottelun jälkeen kuin Naantalin aurinko, sillä tämä oli tärkeä voitto ja pisteet jäivät tasokkaassa Suomisarjan pelissä Kalajoelle.