sunnuntai 3. marraskuuta 2013

JHT:lle seitsemäs tappio

JHT:n peli ei nyt kulje odotetulla tavalla. Ensimmäinen erä KeuPa HT:tä vastaan oli todella ikävää katseltavaa. KeuPa HT:llä oli parempi asenne otteluun heti pelin alusta lähtien. Joukkue hyökkäsi rohkeasti, kun JHT puolusti vaisusti. Heti ensimmäisen erän alussa KeuPa HT aloitti maalitehtailun, kun maalivahti Mika Kokko ei saanut kiekkoa hanskaansa, vaan kiekko ohjautui suoraan torjunnasta vastustajlle, joka pisti laataan Kokon selän taaksa. JHT:n Kai Yli-Untinen tasoitti pelin 1-1:n kauniilla maalilla. Näyttävä yksilösuoritus. KeuPa HT siirtyi uudelleen johtoon JHT:n joukkueen puolustuspelin ontuessa pahasti ja parin minuutin kuluttua peli oli jo 1-3, kun KeuPaHT:n Kaarlo Jormakka heilutti maaliverkkoja. JHT:n kaikki pelaajat eivät pelaa satalasissa. Asenteessa on korjattavaa.

Toiseen erään lähdettäessä JHT vaihtoi maalivahtia. Valmentaja Robert Pukalovic yritti herätellä joukkuettaan ja näytti onnistuvankin siinä, sillä Peteris Pujatsin kahdella maalilla peli oli tasan 3-3. Erän loppupuolella KeuPa HT siirtyi jälleen johtoon Svante Myllymäen laukoessa maalin. JHT:n ote ei säilynyt koko erää toivotunlainsena.

Kolmannessa erän takaa-ajon katkaisi JHT:n jäähyt. KeuPaHT pääsi pelaamaan viidellä kolmea vastaan ja onnistui maalinteossa ja karkasi näin 3-5 johtoon. JHT ei osannut hyödyntää ylivoimaansa. JHT:lla ei ole tällä kaudella ylivoimapeli sujunut edellisvuosien malliin, jolloin JHT oli ylivoimapelissä sarjansa parhaimpia. JHT:ltä puuttuu nyt selkeät ylivoimakentät. Viime kaudella Markkanen, Mustonen, Gronoff ja Seikkula täydennettynä yhdellä pelaajalla muodosti todella vaarallisen ylivoimakentän. Tällä kaudella ylivoimapeli ontuu pahasti. Kolmannen erän lopun kirin katkaisi jälleen jäähyt. Tämä on selkeä osoitus siitä, että ongelma on entistä selvemmin henkisellä puolella. Nyt on JHT:llä aikaa laittoo pelinsä kuntoon. KeuPa HT oli huomattavasti heikompi joukue kuin JHT yksilötasolla, mutta joukkueena tänään parempi maalinteossa.