sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Särkät Volley – Akaa-Volley 3-2

Ottelun ratkaisija keskitorjuja Antti Kaattari

Särkät Volley voitti kotonaan tärkeässä ottelussa Akaa Volleyn numeroin 3-2 (25-19, 25-13, 18-25, 20-25, 15-11). Särkät Volley maksoi näin kalavelkansa takaisin. Ottelun ratkaisijana voidaan pitää Särkät Volleyn parhaana palkittua Antti Kaattaria, joka ei ollut mukana Toijalassa, jossa Särkät Volley hävisi puhtaasti 3-0 Akaa Volleylle. Nyt oli Särkät Volleyn torjunta kohdallaan ja Antti Kaattari johti torjuntaa mallikkaasti. Ensimmäisessä erässä hän lannisti Akaa Volleyn mustan ihmeen Adjete
Agitheyn. Antti Kaattari torjui kolmesti mustan miehen ja iski kolme kertaa omista korkeuksistaan. Toinen onnistuja oli Gino Naarden, joka päätti kuusi hyökkäystä tehokkaasti. Agithey oli kuitenkin vierasjoukkueen tehokkain pelaaja ensimmäisessä erässä tehden kuusi pistettä. Hernandes jäi kolmeen tehopisteeseen. Erä meni selvin numeroin kotijoukkueelle.

Toinen erä oli kotijoukkueen ja Gino Naarden näytästä. Gino iski ja torjui tehokkaasti saldonaan seitsemän pistettä. Tässä erässä myös jenkkivahvistus Kyle Gramit väläytteli taitojaan viiden pisteen edestä. Kaattari jatkoi vahvoja torjuntoja tässä erässä, jossa vastustajan yön musta Agithey oli täysin poissa tolaltaan tehden kuusi epäonnistunutta hyökkäystä.

Kolmas erä muutti kaiken. Kotijoukkue teki virheitä aloitussyötöissä ja ennenkaikkea hyökkäyksissä. Tässä erässä nostot eivät olleet parhaita mahdollisia ja passitkin olivat nostojen mukaisia. Tästä kärsi eniten hakkuri Gino Naarden. Vieraat eivät loistaneet, mutta Agithey ja Hernandez olivat vieraiden tukipylväät. Tässä erässä Särkät Volley sotkeutui omiin kuvioihinsa ja erä meni vieraille numeroin 18-25.

Neljännessä erässä vieraiden Ollikainen nousi vierasjoukkueen tähdeksi. Agithey ja Hernandez pidettiin kurissa, mutta Ollikainen pääsi iskemään peräti viisi pistettä. Särkät Volleyn vastaanotto takkusi ja syötöt epäonnistui liian paljon. Ei ihme, että vieraat veivät tämänkin erän kotijoukkueen säheltäessä kaiken aikaan. Erä vieraille numeroin 20-25.

Viides erä oli Särkät Volleyn hallintaan. Särkät Volleyn kokeneet sarjajyrät Mikko Keskisipilä ja Antti Kaattari nousivat tärkeään rooliin ottelun tärkeässä erässä. Mikko Keskisipilä iski kolme pistettä ja syötti yhden ässäsyötön. Kaattari iski kolme pistettä ja torju yhden pisteen. Naarden ja Gramit tyytyivät kahteen tehopisteeseen.