maanantai 17. helmikuuta 2014

Särkät Volley kukisti toistamiseen Mikkelin Passarit

Särkät Volleyn valmentaja Shailen Ramdoo

Särkät Volley kohtasi kotonaan Mikkelin Passarit ja voitti ottelun numeroin 3-2 ( 22-25, 19-25, 25-18, 25-21, 18-16). Valmentaja Shailen Ramdoo laittoi kentälle aloituskuusikon, jossa pelasivat joukkueen vähemmän nimmekkäät pelaajat. Särkät Volley tyri ensimmäisessä erässä kuusi aloitussyöttöä ja vastaanottokaan ei toiminut. Varminta peliä ensimmäisessä erässä esitti Mikko Keskisipilä, jonka saldo oli neljä tehopistettä. Hakkurina ensimmäisessä erässä toimi toinen passari Ralf Ozolins ja hän tekikin kolme hyökkäyspistettä. Gino Naarden käväisi kentällä ja teki tuhojaan kahden pisteen arvoisesti. Kyle Gramit pelasi tehokkaasti tehden viisi hyökkäyspistettä, mutta virheidenkin määrä oli viisi. Keskimies Antti Kaattari iski korkealta ja kovaa, mutta passeja tuli harvakseltaan. Antin saldo oli kaksi hyökkäyspistettä ja yksi torjuntapiste. Ensimmäinen erä meni Mikkelin Passareille, koska Särkät Volley antoi merkityksettömässä ottelussa kaikkien pelaajien pelata ja joukkueen ammattilaiset katselivat peli kentän reunalta.

Toisessa erässä Kyle Gramit onnistui kolmessa ässäsyötössään ja teki kaksi hyäkkäyspistettä. Gino Naarden takoi viisi hyäkkäyspistettä lyhyen kentällä käyntinsä aikana. Erä menikin Mikkelin Passareille kotijoukkueen vastaanoton pettäessä pahemman kerran.

Pitkän erätauon aikana valmentaja Shailen Ramdoo lienee lukenut madonlukuja pelaajille ja ainakin Antti Kaattarille opit olivat menneet perille. Antti Kaattari iski kuusi hyökkäyspistettä, kaksi torjuntapistettä ja yhden ässäsyötön. Ville Kaksonen oli parhaimmillaan tässä erässä tehden kolme hyäkkäyspistettä ja yhden torjuntapisteen. Aina varma Mikko Keskisipilä tykitti kaksi hyökkäyspistettä. Erä tuli kotiin pääasiassa kotimaisin voimin numeron 25-18.

Neljännessä erässä Antti Kaattari oli edelleen liekeissä tehden kolme hyökkäyspistettä ja yhden torjuntapisteen. Passari Ralf Ozolins teki neljä hyökkäyspistettä ja pari karkaa virhettäkin. Mikko Keskisipilä pelasi varmasti ja teki kaksi pistettä toisen hyäkkäyksellä ja toisen ässäsytöllä. Gino Naarden pääsi väläyttelemään taitojaan kolmeen pisteen edestä. Erä tuli kotijoukkueelle, vaikka vastaanotossa oli edelleen vaikeuksia.

Viidennen erän ratkaiseva pelaaja oli Mikko Keskisipilö, joka syötti kaksi pistettä ja päätti kaksi hyökkäystä pisteen arvoisesti. Antti Kaattari oli edelleen vahva, torjuen kaksi pistettä ja tehden yhden hyäkkäyspisteen. Särkät Volleyn ulkomaalaiset Kyle Gramit ja Gino Naarden joutuivat tyytymään kumpikin kahteen tehopisteeseen. Erä kuitenkin kotijoukkueelle numeroin 18-16 ja koko ottelun numeroin 3-2.

Seuraava vastustaja on puolivälierissä Napa Rovaniemeltä. Voittaja jatkaa välieriin. Ottelu oli siis kerrasta poikki ja edellyttää pelaajilta ja valmentajalta tosissaan pelaamista. Ammattilaiset on hankittu peleihin ratkaisijoiksi. Heidän paikkansa on kentällä eikä kentän laidalla. Antti Kaattarille on annettava enemmän passeja ja riittävän korkeita passeja. Koko joukkueen syöttöjen on varmistuttava, enää ei voi menettää pisteitä huolimattomilla syötöillä.

Jos Särkät Volley voittaa Napan niin seuraava vastustaja on todennäköisesti Akaa Volley. Jos Särkät Volley voittaa Akaa Volleyn niin sarjan finaalissa kohdataan mahdollisesti Mikkelin Passarit. Sarjan voittaja voi anoa SM-liigapaikkaa ja finaalin kakkonen karsiin paikasta SM-liigan putoajaehdokkaiden kanssa. Särkät Volleyllä on siis erinomaiset mahdollisuudet nousta suoraan SM-liigaan.