torstai 20. maaliskuuta 2014

Särkät Volley nousi SM-liigaan

Särkät Volley voitti miesten lentopallon 1-sarjan mestaruuden keskiviikkona. Se kukisti Mikkeiin Passarit toisessa finaalissa Mikkelissä numeroin 0-3 (22-25, 18-25, 13-25) ja sai samalla oikeuden anoa liigapaikkaa kaudelle 2014-2015. Passarit karsii liigapaikasta Rantaperkiön Iskun kanssa. Ottelusarja alkaa sunnuntaina 23.3. Tampereella kello 17. Sen jälkeen vuorotellen isännöiden keskiviikko 26.3, perjantai 28.3. ja tarvittaessa vielä sunnuntain 30.3. ja keskiviikko 2.4. Särkät Volley voitti ensimmäisen finaalin kotonaan viime lauantaina 3-1.
Särkät Volley voitti runkosarjan lohkonsa ottamalla kymmenen voittoa kahdestatoista ottelusta. Jatkosarjassa se sijoittui Passarien jälkeen toiseksi seitsemällä voitolla kymmenestä ottelusta. Puolivälierissä kaatui NaPa ja välierissä Akaa-Volley. Kalajokisten ja himankalaisten lentopalloihmisten perustama erikoisseura syntyi viime toukokuussa.
Joukkueen päävalmentajana toimii Shailen Ramdoo ja sen kokoonpanoon kuuluivat päättyneellä kaudella mm. surinamilainen Gino Naarden, yhdysvaltalainen Kyle Gramit, latvialainen Ralf Ozolins. Kotimaista nimistä mukana olivat mm. Antti Kaattari, Ville Kaksonen ja Mikko Keskisipilä.
Kalajoella ei ole täysimittaista salia joten joudutaan neuvottelemaan ylivieskalaisten kanssa siitä, että voidaanko SM-liigan kotipelit pelata Ylivieskassa. Särkät Volleyn nykyisen organisaation resurssit ei riitä SM-liigajoukkueen toiminnan pyörittämiseen.
On tehtävä radikaalejan muutoksia organisaatioon ja toimintatapoihin.
SM-liigajoukkueen budjetti pienimmillään on n. 200 000 – 250 000 euroa ja sen hankkimiseen tarvitaan laajempi ja tehokkaampi organisaatio. Tarvitaan osakeyhtiö pyörittämään SM-liigajoukkueen toimintaan. Särkät Volleysta tulee näin Oulun alueen eteläisen osan oma SM-liigajoukkue, jonka kotisali todennäköisesti sijaitsee Ylivieskassa.
Toivotan onnea Särkät Volleylle nousun johdosta ja toivon ymmärtämystä asioiden eteenpäin viemisessä. Särkät Volleyn nousu SM-liigaan oli historiallinen teko.Ei kommentteja: