lauantai 4. lokakuuta 2014

JHT:lle voittolaukauskisan voitto

Henri Mustonen on yhä edelleen JHT:n tehomiehiä

Maalikooste ottelusta

JHT kohtasi tänään S-Kiekon Seinajoelta. Ottelu oli erittäin tasainen, mutta JHT oli voitontahtoisempi ja ratkaisi kisan edukseen voittolaukauskisassa. Ottelu päättyi numeroihin 3-2 (0-0,1-1, 1-1,0-0). Voittolaukauskisassa JHT:llä onnistui Tomi Gronoff ja Sami Markkanen. JHT:n maalissa torjui jälleen Mika Kokko, joka torjui erinomaisesti ja palkittiin joukkueensa parhaana.

Ensimmäisessä erässä pääosassa oli päätuomari Kimmo Siipo, joka jakoi jäähyjä liukuhihnalta. JHT kärsi 6 pientä rangaistusta ja S-Kiekko 4 pientä rangaistusta. Maalivahtien torjunnat ensimmäisessä erässä JHT:n Kokko 14 ja S-Kiekon Laasala 11 torjuntaa. JHT laukoi ensimmäisen erän lopussa kiekon maaliin, mutta tuomari tulkitsi, että erän loppusummeri oli alkanut jo soimaan ennenkuin kiekko ylitti maalilinja. Siksä hän hylkäsi JHT:n maalin.

Toisen erän alussa kesken junkkaripainostuksen, S-Kiekko siirtyi 0-1 johtoon läehs 400-päisen yleisön harmiksi.Erän lopussa JHT:n Iikka Törnvall onnistui laukomaan kiekon maaliin ylivoimalla. JHT:n Kokko torjui tässä erässä 18 kertaa ja S-Kiekon Laasala 10 kertaa. Jäähyjä erotuomari Kimmo Siipo jakoi tasaisesti kummallekin joukkueelle.

Kolmannessa erässä JHT:n Veli-Valtteri Leinonen kuljetti alivoimalla kiekon läpi kentän ja pisti kiekon remppuun ajassa 51.39. Heti perään S-Kiekko tasoitti pelin vajaan puolen minuutin kuluttua. Enempään maaleja ei sitten ottelun varsinaisella peliajalla tehty ja edessä oli 5 min jatkoaika. Jarkoajan viimeisellä sekunilla Veli-Valtteri Leinonen hankki jäähyn itselle, mutta siitä ei ollut haittaa JHT:lle, sillä seutaavana alkoi voittolaukauskisa.

S-Kiekon ensimmäinen laukoja laukoi maalin Kokkon länkien välistä. JHT onnistui maalinteossa vielä kahdesti Tomi Gronofin ja Sami Markkasen toimesta. Näin koko ottelu päättyi JHT:n voittoon, Mika Kokko torji yhden laukauksen loistavasti ja varmisti Kalajoelle hyvät alkusoitot suomisarjakaudelle. Näin JHT voitti ottelun voittelulaukauskisan jälkeen numeroin 3-2. JHT:n koko jokkue onnistui varsin hyvin. Tästä on hyvä lähteä huomenna Rovaniemelle RoKia vastaan pelaamaan.