torstai 6. marraskuuta 2014

LiigaSärkät – Team Lakkapää 2-3

LiigaSärkkien valmentaja  Shailen Ramdoo

LiigaSärkät kohtasi Team Lakkapään värikkäässä ja jännittävässä ottelussa Merenojan salissa Kalajoella. Team Lakkapää voitti ottelun numeroin 2-3 ( 25-23, 21-25, 16-25, 33-31, 14-16). Team Lakkapään valmentaja on legendaarinen pelaaja Normunds Veinbergs.

1. valmentaja Janne Peltokangas

Ottelun päätuomarina toimi Matti Viitala ja verkkotuomarina Tapani Heikkilä, rajatuomareina Jari Sipi ja Tomi Riutta.

Tuomareiden ja joukkueiden esittely

Ottelu alkoi tasasisissa merkeissä. 4-4 tilaanteesta lähtien ote siirtyi kotijoukkueelle ja Team Lakkapää käytti ensimmäisen aikalisän tilanteessa 7-11. LiigaSärkät vei peliä ja johti peliä jo 18-12. Tilanteessa 18-13 LiigaSärkät käytti ensimmäisen aikalisän. Team Lakkapää käytti toisen aikalisänsä tilanteessa 14-20. Team Lakkapää kavensi tilanteeksi 21-23 ja 23-24, jolloin LiigaSärkät käytti toisen aikalisän. LiigaSärkät vei ensimmäisen erän numeroin 25-23.

1. Erän ratkaisuhetket

Toista erää edettiin tasatahtiin numeroihin 11-11, jonka jälkeen LiigaSärkät siirtyi 13-11 johtoon. Team Lakkapää tasoitti tilanteesi 15-15 ja meni 15-17 johtoon. LiigaSäskät käytti ensimmäisen aikalisän tilanteessa 17-19 ja toisen aikalisän tilanteessa 20-23. Team Lakkapää vei erän numeroin 21-25.

Kolmatta erää Team Lakkapää hallitsi alusta lähtien johtaen numeroin 3-9 ja 8-16. LiigaSärkät kavensi tilanteeksi 18-13 jolloin Team Lakkapää käytti ensimmäisen aikalisän. LiigaSärkät käytti ensimmäisen aikalisän tilanteessa 13-19. Team Lakkapää pelasi varmemmin kuin kotijoukkue ja vei kolmannen erän nimiinsä 16-25.

Neljäs erä alkoi 0-1 tilanteesta, sillä LiigaSärkkien valmentaja sai punaisen kortin.
Neljännen erän alkua hallitsi LiigaSärkät numeroin 9-7, mutta Team Lakkapää kiri tasoihin tilanteessa 9-9. Sen jälkeen edettiin tasatahtiin piste pisteeltä 14-14, 17-17, 19-19, 21-21, 23-23. Tilanteessa 19-20 LiigaSärkät käytti ensimmäisen aikalisän. Team Lakkapää käytti ensimmäisen aikalisän tilanteessa 21-20. Kotijoukkue sai ensimmäisen eräpallon tilanteessa 24-23. LiigaSärkät ei saanut erää poikki, vaan jatkettiin tasatahtia 25-25, 27-27, 30-30. LiigaSärkät käytti toisen aikalisän tilanteessa 30-31. LiigaSärkät tasoitti tilanteeski 31-31 ja vei erän nimiinsä jatkopalloilla 33-31.
Neljännessä erässä tunteet kävivät kuumina. Valmentaja Shailen Ramdoo poistettiin pelikentän laidalta. Shailen ei ollut tyytyväinen tuomarityöskentelyyn ja näytti sen myös selkeästi. Saattoi olla, että erästä lattiassa käynyttä palloa tuomarit eivät huomanneet, vaan joidenkin mielestä pallo piti tappaa kahteen kertaan. Valmentajan käytös ei kuitenkaan ollut fiksua ja filmaattista tuomareiden mielestä. Valmentajan jäähykomennuksen jälkeen LiigaSärkät kuitenkin piristyi ja vei erän nimiinsä kakkosvalmentaja Janne Peltokankaan johdolla,

Viides ja ratkaiseva erä edettiin edelleen tasatahtia tilanteeseen 8-8. Tilanteessa 8-9 LiigaSärkät käytti ensimmäisen aikalisän. Team Lakkapää käytti ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 11-12. Team Lakkapää tasoitti erän tilanteeksi 12-12 ja tilanteessa 12-13 LiigaSärkät käytti toisen aikalisänsä. LiigaSärkät tasoitti erän tilanteessa 13-13 ja meni johtoon 13-14. LiigaSärkät ei saanut erää poikki vaan Team Lakkapää tasoitti erän tilanteeksi 14-14 ja teki ratkaisevat kaksi pistettä ja voitti erän numeroin 16-14.

LiigaSärkkien paras pistemies oli Bruno Baltar 28 pisteellä. Mikko Keskisipilä pistemäärä oli 17 ja Danilo Carvalhon 13 ja Srdjan Nadzdinin 12 pistettä. Joukkue teki yhteensä 81 pistettä. Vastaanotossa uurastivat Mikko Keskisipilä ja Pasi Tiermas 24 vastaanotolla (62 %) ja Srdjan Nadazdin 35 vastaanottoa (51%). Hyökkäyksiä päätti Bruon Baltar 53 ja onnistumisprosentti oli 51 %. Mikko Keskisipilä päätti 30 hyökkäsytä 47 % teholla, Srdjan Nadazdin 19 hyökkäystä 62 % teholla ja Danilo Carvalho 16 hyökkäystä 50 % teholla. Bruno Baltar syötti 25 kertaa ja epäonnistui 5 kertaa syötössä. Srdjan Nadadzin syötti 17 kertaa ja epäonnistui vain kerran. Ville Kaksonen syötti 14 kertaa ja onnistui joka kerralla, Danil Carvalho syötti 15 kertaa ja epäonnistui 2 kertaa, Mikko Keskisipilä syötti 14 kertaa ja epäonnistui 3 kertaa. Maciej Kusaj syötti 11 kertaa ja onnistui aina.

Team Lakkapään tehokkain oli Joseph Smalzer 28 pisteellä, Raphael Mollers tekis 21 pistettä, Markus Kaurto 13 pistettä, Tuomas Hautal 11 pistettä, Miikka Lepola 10 pistettä. Team Lakkapään tehomies vastaanotoissa oli Raphael Mollers 67 vastaanottoa ja onnistumisprosentti 75. Luke Perry vastaanotti 25 kertaa ja prosentti oli 75. Hyökkäysten päättäjänä Joseph Smalzer onnistui 47 prosenttisesti 49 hyökkäyksessä. Raphael Mollers onnistui 53 prosenttisesti 32 hyökkäyksessään, Markus Kaurto 65 prosenttisesti 17 hyökkäyksessään.
Team Lakkapään parhaan pelaajana palkittiin ansaitusti Raphael Mollers hurjan vastaanottopelin vuoksi ja myös hyökkäystehot olivat kohdallaan. Toinen jenkki Joseph Smalzer oli tehokkain hyökkäsypäässä.

LiigaSärkkien peli paranee peli peliltä. Uudet pelaajat Bruno Baltar ja Maciej Kusaj ovat selviä vahvistuksia LiigaSärkät joukkueelle. Joukkueen yhteispeli tökkii kuitenkin ratkaisevilla hetkillä. Varmistukset olivat vielä hakusalla. Srdjan Nadazdin pelasi hyvän pelin. Bruno Baltarin on saatava syötöt varmemmiksi ja Danilo Carvalhon vaikeammiksi. LiigaSärkkien syötöissä oli liian paljon helppoja syöttöjä. Carvalhon moukari-iskuja olisi kaivannut enemmän, mutta ehkä seuraavassa ottelussa Danilo saa riittävästi ruokaa.

Keskipohjanmaa-lehden palkintoon kiinnityksen sai Bruno Baltar, edellisessä ottelussa kiinnitysksen toinen brassipelaaja Danilo Carvalho.

LiigaSärkkien parhaana pelaajana palkittiin Mikko Keskisipilä ja Team Lakkapään Raphael Mollers.