sunnuntai 30. marraskuuta 2014

LiigaSärkät teki historiaa

Mikko Keski-Sipilä palkttiin LiigaSärkkien parhaana pelaajana

LiigaSärkät otti ensimmäisen vierasvoittonsa SM-liigassa ja se on historiallinen tapaus,

jota osasin jo ennakoida edellisessä otteluselostuksessani.

Lopputulos: 2–3 (25-20, 25–13, 23–25, 23–25, 9-15).

Lentopallon Mestaruusliigassa Vantaan Korson Lumo-hallissa Korson Veto kohtasi

adventin kunniaksi LiigaSärkät Kalajoelta. LiigaSärkät nousi täksi kaudeksi
Mestaruusliigaan, joten peli Lumossa oli joukkueen ensimmäinen vierailu
pääkaupunkiseudulle. Ensivierailu tuotti heti kotimatkalle mutusteltavaksi kaksi
sarjapistettä. Näin kirjoitetaan Korson Vedon sivuilla. Kalajokisten tavoitteena on
kuitenkin pelata SM-liigassa pitempään kuin yksi kausi.

Lentopalloilun huuma keräsi tänäänkin mukavasti 465 katsojaa kuuluisille Lumon
lauteille. Korson Vedon päävalmentaja Sainio oli saanut viritettyä porukkansa jälleen
kunnon taisteluilmeeseen, joka näkyi tänään kahdessa ensimmäisessä erässä.

Sen  jälkeen vieraiden härkämäisen tehokas esitys vaimensi lopuksi myös kotiyleisön

muuten hyvin sujuneen kannatuksen.

Tulokaskauttaan liigassa pelaava Kalajoen LiigaSärkät otti ensimmäisen vierasvoittonsa

Korson Vedosta erin 3-2. Vierasvoittoon ei kyllä moni uskonut tauolla, sen verran

parempi KoVe oli voittaessaan kaksi erää.

Ensimmäinen erä alkoi tasaisissa merkeissä. LiigaSärkät pääsi välillä parin pisteen johtoon, mutta Korson pääsi peliin takaisin. Arto Hanni sai porukan vireeseen upealla puolustustyöskentelyllään ja tekniselle mentiin tilanteessa 14 – 12. Teknisen jälkeen LiigaSärkät sai otteen Carvalhon syöttövuorolla ja Sainio otti aikalisän tilanteessa 14 – 16. Ramdoo oli pakokettu ottamaan aikalisän tilanteessa 19 – 17. Kankaanpään komean kuutospaikan tapon jälkeen Ramdoo ottaa toisen aikalisänsä tilanteessa 22 – 19. Keski-Sipilän peippi menee leveäksi ja niin erä Vantaan korsolaisille luvuin 25 – 20.

Toinen erä alkoi Korson tahtiin. Ramdoo antoikin tiukasti neuvoja aikalisällään
tilanteessa 12 – 8. Tekniselle mentiin tilanteessa 14 – 9. Kankaanpään Toni oli alkuerän
hahmo.  Ramdoon erän toinen aikalisä oli tilanteessa 18 – 12 ja Korson juna meni

menojaan. Erä lopulta helposti Korson Vedolle luvuin 25 – 13. Kopissa oli tauolla aika

kovaäänistä puhetta omasta pelistä.  Olimme syvällä,  eikä kolmaskaan erä hyvin

alkanut,  sanoi vieraiden kapteeni Mikko Keski-Sipilä.

Kolmannessan erässä Ramdoon ensimmäinen aikalisä tilanteessa 13 – 8. Korso näytti
voimansa ja Särkät ei kyennyt siihen vastaamaan. KoVe johti kolmatta erää 16-12,

sitten  alkoi vieraiden nousu. Sitten Särkät sai otteen ja pian oltiinkin tasatilanteessa 16 –

16.

Sainio otti toisen aikalisänsä tilanteessa 19 – 21 ja Särkät oli vaihtoruletillaan

saanut  otteen erästä. Korson kadotettua otteensa erän lopussa

Särkät sai kuin saikin erän  väännettyä lukemin 23 – 25.

Kolmannen erän voitosta vieraat saivat uutta energiaa ja neljäs erä alkoi Särkkien
tahdissa. Sainio otti aikalisän tilanteessa 9 – 12.  Sitten alkoi LiigaSärkkien sähläily ja

Aro antoi heille viivyttämisestä punaisen kortin. Tekniselle mennessä Korso nousi

jälleen  johtoon 14 – 13. Ramdoon aikalisä tilanteessa 18 – 14. Sitten alkoi Korson

virheputki ja syötöt eivät pysyneet ruudussa. Särkät sai jälleen hengen päälle.  Erä

vieraille 23 - 25  ja  edessä oli viides erä.

Viides erä alkoi Särkkien tahdissa. Kankaanpää vaihtui Kärkkäiseen.  Erä meni

koko ajan  Särkkien tahtiin ja pisteet lopulta 9 – 15 vieraille ja samalla koko ottelu 2 – 3.

Keski-Sipilä teki lopulta 15 ja Bruno Baltar Ribeiro 14 pistettä.

KoVen laihaksi lohduksi  jäi yksi sarjapiste, Toni Kankaanpää teki 23 pistettä.

- Jussi Mäkinen tuli kolmannessa erässä passariksi, lisäksi aloimme syötöllä saada

KoVen  vastaanottoa rikki, ja sitä kautta torjunta ja puolustus paranivat selvästi, Keski-

Sipilä  sanoi.

Tappio oli KoVelle seitsemäs peräkkäin. Kahdeksasta pudotuspeliviivan yläpuolella

olevasta joukkueesta sen vire on heikoin.
  • Ei tässä parane taulukkoa tuijotella, eroa viivaan on paljon, Keski-Sipilä sanoi.
LähiTapiolapisteet
3 pistettä Mikko Keski-Sipilä, LiigaSärkät
2 pistettä Ville-Erik Tarkiainen. Korson Veto
1 pistettä Ville Kaksonen. LiigaSärkät

Ottelun parhaat pistemiehet:
Korson Veto: Toni Kankaanpää 23/+14, Karl Külaots 18/+5, Antti Vallin 14/+7
LiigaSärkät: Mikko Keski-Sipilä 15/+8, Bruno Baltar 14/+4, Danilo Carvalho 13/+11
Lehdistötilaisuuden kommentit:
Libero Ville-Erik Tarkiainen, Korson Veto
”Peli lähti hyvin käyntiin meiltä, mutta fokus katosi pitkän tauon jälkeen. Luultiin että tää matsi tulee helposti meille. Hyvältä on tuntunut Korsossa pelaaminen, kun on koko ajan saanut peliaikaa”
Päävalmentaja Petri Sainio, Korson Veto
”Vastuullisena valmentajana olin tänään huolissani pelaajien kestämisestä. Flunssa-aalto riehuu meillä ja vain kolme pelaajaa terveiden kirjoissa. Nyt on mahdollisuus kuitenkin viikon aikana saada väsyneet kaverit kuntoon. Tänään tuli meille aivan liian paljon syöttövirheitä. Annettiin kaverin tulla peliin mukaan”.
Yleispelaaja Mikko Keski-Sipilä, LiigaSärkät
”Oltiin syvällä kahden ekan erän jälkeen. Keskusteltiin kopissa ihan ääneen. Se auttoi. Peli kääntyi. Syöttömme parani ja saatiin puolustuksia sekä käännettiin pitkät pallot meille. Vuoristorataa peli on meillä vieläkin. Saatiin joukkue niin myöhään kasaan, mutta peli paranee kauden edetessä.”
Päävalmentaja Shailen Ramdoo, LiigaSärkät
”Vähensimme virheiden tekemistä kolmannesta erästä lähtien. Meidän on oltava kärsivällisiä, jos haluamme voittaa eriä ja pelejä. Pelaajien on opittava koko ajan keskittymään paremmin ja voittamaan palloja kärsivällisellä jauhamisella. Jussi Mäkinen on pelaaja, joka pystyy kääntämään pelejä. Niin tänäänkin kävi. Etenemme peli peliltä”.