sunnuntai 7. joulukuuta 2014

LiigaSärkät esitti kauden parastaaan

Pasi Tiermas pelasi hyvä ottelun

Hurrikaani Loimaa voitti LiigaSärkät Kalajoella numeroin 0-3 (23-25, 25-17, 25-19). Ottelun tuomitsi Matti Viitala ja verkolla oli Veli Salmela, rajoilla Jari Sipi ja Tomi Riutta. Ottelun sponsori oli Prisma Ylivieska Puffa. Hurrikaani Loimaan aloituskuusikko oli 5 Kalle Määttä, 10 Eemeli Kouki, 12 Vladimir Cedic, 13 Tuomas Koppanen, 14 Alvars Petruscevis, 15 Matti Oivanen. Kotijoukkueen aloituskokoonpano oli 1 Jussi Mäkinen, 2 Danilo Carvalho, 3 Mikko Keskisipilä, 4 Maciel Kusai, 11 Srdjan Nadazin, 12 Ville Kaksonen.

LiigaSärkät pelasi kauden parasta peliään. Kenttäpuolustus oli hyvää ja torjuntakin oli kohdallaan. Yhteispeli on tiivistynyt huomattavasti ja on odotettavissa LiigaSärkät on jatkossa kova vastus mille tahansa SM-liigajoukkueelle. Bruno Ribeiro Baltar ei ollut LiigaSärkkien kokoon panossa tunnetuista syistä. Ensimmäistä erää edettiin tasatahdissa kunnes Hurrikaani sai revittyä kahden pisteen eron tilanteessa 8-6, jolloin LiigaSärkät käytti ensimmäisen aikalisän. Teknilliselle aikalisälle mentiin Hurrikaani johdossa numeroin 14-10. Hurrikaani jatkoi pistetehtailuaan Eemeli Koukin johdolla numeroiksi 19-13, jolloin LigaSärkät käytti toisen aikalisänsä. LiigaSärkät pääsi peliin erinomaisen puolustuspelin kautta, jossa pääroolissa olivat libero Pasi Tiermas ja Mikko Keskisipilä. Danilo Carvalhon johdolla torjunta toimi hyvin ja LiigaSärkät kavensi tilanteeksi 23-19 jolloin Hurrikaani käytti ensimmäisen aikalisänsä. LiigaSärkkien kova paine jatkui ja Hurrikaani käytti toisen aikalisän tilanteessa 23-20. Hurrikaani eteni eräpallotilanteeseen 24-20, mutta liigaSärkät kavensi tilanteeksi 24-23. Tätä lähemmäksi ei LiigaSärkä päässyt, sillä Hurrikaani ratkaisi erävoiton numeroin 25-23.

Toista erää edettiin tasatahdissa, kunnes Hurrikaani sai revittyä kahden pisteen eron tilanteeksi 8-6, jolloin LiigaSärkät käytti ensimmäisen aikalisän. Sen jälkeen vieraat juhlivat Kalle Määtän erinomaisista passeista Eemeli Koukin, Valdimir Cedicin ja Aivar Petruscecisin voimin tilanteeksi 13-22. Sen jälkeen edettiin tasaisemmin Hurrikaanien varmistaessa erävoiton numeroin 17-25.

Kolmas erä alkoi tasaisesti, mutta Hurrikaani sai revittyä tilanteeksi 9-5, jolloin LiigaSärkät käytti ensimmäisen aikalisän. Tekniselle aikalisälle mentiin numeroissa 14-10. LiigaSärkät käytti toisen aikalisäna tilanteessa 12-18. Erän loppu mentiin tasatahtiin Hurrikaanien säilyttäessä kuuden pisteen eron erän lppuun saakka voittaen erän numeroin 25-19.

Hurrikaanien parhaan palkittiin passari Kalle Määrtä ja toisen palkiitiin Eemeli Kouki, joka oli vieraiden paras pistemies 15 pisteellä. Kotijoukkueen ylivoimainen ykkönen hyökkäyspäässä oli Srdjan Nadadzin 17 pisteellä. Hänet palkittiinkin LiigaSärkkien parhaana pelaajana. Hurrikaanien Matti Oivanen ei ollut parhimmillaan Merenojan pienessä salissa. Keskipohjanmaa-lehden parhaana palkittiin Pasi Tiermas.

Lähi-Tapiolan pisteet menivät 3 Srdjan Nadadzin, 2 Danila Carvalho, 1 Ville Kaksonen.

Hurrikaanin valmentaja Ville Kakko oli tyytyväinen voittoon. Se oli sitä mitä tultiin hakemaan. Myös kotijoukkueen valmentaja Shailen Ramdoo oli tyytyväinen joukkueensa peliin, vaikka tulikin tappio. LiigaSärkät menee koko ajan eteenpäin – peli peliltä. Yleisöä oli ottelua seuraamassa 265 katsojaa.