tiistai 30. joulukuuta 2014

LiigaSärkät – Raision Loimu 0-3

Ehkä LiigaSärkkien ratkaisijan viittaa sovitellaan brassijärkelä Danilo Carvalhon harteille tulevissa peleissä.

LiigaSärkät kohtasi kotonaan Merenojan salissa Raision Loimun. Raison Loimu on sarjassa neljäntenä 31 pisteellä ja LiigaSärkät viimeisenä 7 pisteellä. Raision Loimulla on vahva lentopallohistoria: Suomen mestaruuksia kuusi vuosilta 1982, 1983,1984, 1990, 1997 ja 2001 sekä kaksi SM-hopeaa ja kolme SM-pronssia. Pääsarjakausia Raision Loimulla on kaikkiaan 38.
Raision Loimu edelliset ottelut pättyneet seuraavasti:
    1. LekaVolley – Loimu 0-3
    1. Loimu – Team Lakkapää 3-0
  1. Hurrikaani – Loimu 3-1
    1. Etta – Loimu 3-1

LiigaSärkät kohtasi Loimun 1.11. ja silloin Loimu voitti kotonaan LiigaSärkät numeroin 3-2 (23-25, 25-20, 25-11, 22-25, 15-7).

Loimun tehomies on tietenkin maajoukkueen hakkuri Urpo Sivula, joka on tällä hetkellä liigan pistepörssissä seitsemännellä sijalla pistein 285 ja toinen tehomies on Ossi Rumpunen joka on sijalla 11. pistein 264. Keskitorjuja Joe Klein on liigan torjuntatilastossa sijalla 2. Ässäsyötöissä Urpo Sivulla liigassa sijalla 4. Loimun heikko kohta on tilastojen mukaan vastaanotto. Loimun vastaanotto on liigan neljänneksi heikoin. Loimun paras mies vastaanotossa on Itävallan maajoukkueen libero Florian Ringseis, mutta hän on vasta sijalla 18.

Pienessä Mereojan salissa LiigaSärkillä oli pienet saumat lyödä nimekäs vastustajansa, sillä vaikeilla syötöillä pystytään horjuttamaan liigan toiseksi tehokkaimman joukkueen hyökkäystä ja lisäksi tehokkaalla torjunnalla voidaan torjua tai ainakin vaimentaa hyökkäystä, jolloin LiigaSärkkien hyvä kenttäpuolustus voi nostaa pallot tapettavaksi.

GOPR0004

Näistä asetelmistä lähdettiin otteluun, jossa otteluisäntänä oli HR-ikkunat ja yleisöä oli 269 maksanutta. Päätuomarina oli Heikki Uusi-Pohjola ja verkolla Pauli Puskala, rajoilla Tomi Riutta ja Jari Sipi. Ensimmäsitä erää LiigaSärkät johti numeroin 12-8, jolloin Raision Loimu käytti ensimmäisen aikalisänsä. Tekniselle aikalisälle mentiin numeroissa 14-10. LiigaSärkät käytti ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 14-12. Toisen aikalisänsä LiigaSärkät käytti tilanteessa 16-16. Loimu käänsi erän edukseen Urpo Sivulan ansioista. Sivulaa torjunta ei saanut kiini, vaan aina laidasta sivusta läysi aukon, josta pallon meni sellaisella voimalla ettei se enää noussut. Sivullaa säesti Ossi Rumpunen. Vielä tilanteessa 20-21 LiigaSärkillä oli saumat ratkaista erä edukseen, mutta ratkaisijoita ei löytynyt. Bruno Ribeiro Baltarin paikka on täyttämättä. Muutoin LiigaSärkkien peli on parantunut syksyn aikana huomattavasti. Virheet ovat vähentyneet ja LiigaSärkistä on hitsaantunut joukkue ja varsinkin puolustustyöskentely on hyvää ja jopa esimerkillistä. Palloja haetaan jopa mahdottomista tilanteista pelattavaksi.

Toista erää LiigaSärkät johti 12-7 jolloin Loimu käytti ensimmäisen aikalisänsä. LiigaSärkät käytti ensimmäisen aikalisänsät tilanteessa 16-12 ja toisen aikalisänsä tilanteessa 16-13. Loimu käytti toisen aikalisänsä tilanteessa 20-16. LiigaSärkät menetti erän omaan sekoiluunsa, kun kaksi passaria törmäili toisiinsa. Loimu tasoitti tilanteeksi 21-21. Loimu siirtyi Sivulan iskuilla johtoon 22-23. LiigaSärkät tasoitti tilanteeksi 23-23, mutta Sivula vei erän Loimulle numeroin 23-25.

Kolmas erä oli LiigaSärkille katastrofi. Mikään ei onnistunut, Loimu sirtyi 4-11 johtoon ennekuin LiigaSärkät käytti ensimmäisen aikalisänsä. Loimu johti erää jo 20-10 ja erän numeroin 25-14. Kotijoukkueen tehokkain oli tuttuun tapaan Srdjan Nadadzin ja Danilo Carvalho ja Mikko Keski-Sipilä onnistuivat myös. Ville Kaksonen väläytti taitojaan odotetusti, mutta vielä jäi petraamisen varaa. Villen suoritus oli kuitenkin hyvä¨ä luokkaa. Passareista molemmat pelastivat varsin hyvän pelin kolmatta erää lukuunottamatta. LiigaSärkät pelasi ilman toista liberoa Pasi Tiermasta. Toinen passasi Maciej Kusaj on sopeutunut jo joukkueeseen varsin hyvin, vaikka vielä pelisuorituksen jäi parantamisen varaa. LiigaSärkiltä yksinkertaisesti puuttuu ratkaisijoita. Ehkä tarvitaan yksi mies lisää joukkueeseen, sillä nytkin pöytäkirjassa oli vain yhdeksän nimeä.

Ottelussa palkittiin vierasjoukkueesta ainakin kuuluttajan yllätykseksi libero Florian Ringseis ja kotijoukkueesta Mikko Keski-Sipilä. Loimun ylivoimaisesti tehokkain oli hakkuri Urpo Sivula, joka käytännössä ratkaisi koko ottelun.

Lähivakuutuksen pisteet menivät
3 pistettä Florian Rinseis
2 pistettä Urpo Sivula
1 piste Mikko Keski-Sipilä

Keskipohjanmaan piste meni Ville Kaksoselle.

LiigaSärkillä on seuraavana vuorossa neljän kotiottelun putki. Loppiaisena kohdataan Kokkolan Tiikerit, 11.1. LEKAVolley, 17.1. Korson Veto ja 25.1. VaLePa. Onnistuessaan LiigaSärkät laittaa kovasti kampoihin Tiikereille ja LEKAVolleylle, eikä pieni yllätyskään ole mahdoton. Pienestä se on kiinni ja loppiaisena odotetaan yleisöryntäystä Merenojan saliin kannustamaan kotijoukkue erinomaiseen suoritukseen ja ehkä jopa yllätykseen.