lauantai 7. helmikuuta 2015

LiigaSärkät – Riento 0-3

Kiistelty valmentaja Shailen  Ramdoo

LiigaSärkät kohtasi LiigaRiennon torstaina 5.2.2015 Kalajoen Merenojan salissa. Ottelun päätuomarina toimi Heikki Uusi-Pohjola ja verkolla Pauli Puskala. Rajatuomareina totuttuun tapaan Jari Sipi ja Tomi Riutta. Otteluisäntänä oli Sievin Jalkine ja ottelua seurasi 234 katsojaa.
Yleisö odotti kotijoukkueen voittoa. Ennen ottelua kuulin kommentteja, että jos tätä ottelua ei voiteta niin ei sitten mitään. Joukueet aloittivat seuraavilla aloituskokoonpanoilla: Riento 2 Eetu Penanen, 3 Faroug Hedhili, 5 Joni Savimäki, 7 Arttu Reijonen, 12 Ville Louhela, 13 Tuomas Karjalainen. LiigaSärkät aloituskokoonpano 2 Danilo Carvalho, 3 Mikko Keski-Sipilä, 4 Maciej Kusaj, 11 Srdjan Nadadzin, 12 Ville Kaksonen ja 13 Carlos Luna.

Ottelun alkoi Riennon hallinnassa. Riento siirtyi 3-1 johtoon. LiigaSärkät otti ensimmäisen aikalisän tilanteessa 10-5. Ottelun alku oli LiigaSärkille murhaava. LiigaSärkille ei onnistunut mikään. Riennon passari Tuomas Karjalainen pyöritti peliä miten halusi. LiigaSärkkien torjuntaa ei juuri ollut. 17-13 tilanteesta LiigaSärkät kavensi tilanteeksi 18-16, jolloin Riento käytti ensimmäisen aikalisänsä. LiigaSärkät käytti toisen aikalisänsä tilanteessa 21-18, mutta ei saanut oteta peliin, vaan Riento vei erän numeroin 25-20.

Erävoitosta Riennon pelaajat saivat itseluottamusta. Henkisen kantin kestävyyttä katsottiin toisen erän alussa. LiigaSärkät käytti ensimmäisen aikalisän tilanteessa 7-7. Se ei auttanut vaan Riento vei peliä numeroin 16-17. Sitten syöttöruutuun asteli Riennon Eetu Pennanen ja ratkaisi toisen erän Riennolle syöttämällä 8 pistettä putkeen. LiigaSärkät käytti toisen aikalisänsä vasta tilanteessa 16-23, jotta jotkut entiset lentopallosuuruudet ihmettelivät. Miksi nyt vasta? Riento vei erän numeroin 25-17.

Pitkän erätauon jälkeen kolmatta erää Riento vei edelleen. LiigSärkät käytti aikalisän ajassa 8-5 tappioasemassa. LiigaSärkät käytti toisen aikalisänsä tilanteen ollessa jo todella synkkä 17-10 Riennolle. Riento syötti kovaa ja ohitti passarin oivallusten ansiosta LiigaSärkkien torjunnan lähes jatkuvasti. Riento vei erän murskalukemin 25-15. Täytyy ihmetellä miten LiigaSärkkien ehkä heikoin peliesitys osui lähes tarkeimpään peliin.

Srdjan Nandzin iski 12 tehopistettä, muiden saalis jäi parhaimmillaankin vain viiteen pisteeseen. Riennon tehokkain oli Joni Savimäki 21 pisteellä ja Eetu Pennasen pistesaalis oli 14 ja Ville Louhelan 13. Riento oli kiistatta parempi joukkue. Riennon parhaana palkittiin Joni Savimäki ja LiigaSärkkien Srdjan Nadadzin.LähiTapiolan pisteet jakautuivat 3 p Savimäki 2p Pennanen, 1 p Nadadzin. Keskipohjanmaan palkintoon kiinnityksen sai Nadadzin. LiigaSärkät voi keskittyä karsintoihin.