perjantai 20. helmikuuta 2015

Raision Loimu – LiigaSärkät 3-1

Loimu selvitti LiigaSärkkien pyristelyn. Sarjajumbon saapuminen Kerttulaan asetti Loimun (3. 19-8, 55 pist) todellisen asennemittarin eteen. Kauden aiemmissa kohtaamisissa oranssimustia kiusannut LiigaSärkät (12. 2-25, 7 pist) aiheutti jälleen isännille murheita. Tasoaan pelin edetessä nostanut Loimu onnistui lopulta kairaamaan tärkeän kotivoiton plakkariinsa. Loppunumeroiksi kirjattiin 3 - 1 (19-25, 25-13, 25-15, 25-11).

Loimulle voitto oli liigassa viides perättäinen ja kuudes perättäinen kotona. LiigaSärkille puolestaan tuli nyt 15. perättäinen tappio, mutta avauserän voitto katkaisi 20 voitottoman erän putken.
Vahvalla asenteella parketille marssinut LiigaSärkät aloitti ottelun jäätävästi. Carlos Lunan (5/+1) syöttövuorolla napattu kuuden pisteen etumatka riitti avauserän voittoon asti.

Isona suosikkina otteluun lähtenyt Loimu paransi odotetusti peliään heti kakkoserän alussa. Varhaisessa vaiheessa nykäisty etumatka kantoi lopulta psykologisesti tärkeään tasoittavaan erävoittoon.
Kupletin juoni pysyi samana kahden päätöserän kohdalla. Kovempi rosteri ja laadukkaampi joukkuepelaaminen olivat lopulta vakuuttavan kotivoiton tae.

Oranssimustien ykkönen oli kippari Ossi Rumpunen (24/+16, 3 ässää, 6 torjuntaa). Hakkuri Urpo Sivula (23/+16, 1 ässä, 1 torjunta) säesti totutun kovakätisesti. Libero Florian Ringseis jatkoi vakuuttavia otteitaan.

Vieraiden parhaana erottui Ville Kaksonen (9/+8, 5 torjuntaa), joka oli varsinkin ottelun alussa aivan jäätävässä vedossa. Libero Jyri Niemi esiintyi miehekkäästi.

Ville Kaksonen, LiigaSärkät:
  • Aloitettiin hyvin. Peli-ilme oli juuri sellainen, jollainen sen kuuluukin olla. Sitten pelimme alkoi takuta, ja ote katosi. Loimu toki samalla paransi peliään. Tuli liikaa puristusta, ja tekeminen muuttui väkinäiseksi. Kunnia voitosta vastustajalle.
Ossi Rumpunen, Loimu:
  • Todella huono alku. Mikään ei onnistunut. Oli pakko ryhdistäytyä ja alkaa pelata. Rytmi alkoikin löytyä eka erän edetessä, vaikka nousu ei riittänytkään erävoittoon asti. Saman tyyppinen asetelma odottaa Karkkilassa. Jotta saadaan kolme pistettä mukaan, on alettava pelata heti alusta lähtien. Yhtään ei ole vara antaa turhaa siimaa.
Shailen Ramdoo, LiigaSärkkien päävalmentaja:
  • Onnittelut Loimulle. Vastustaja paransi pelin edetessä ja ansaitsi kiistatta voittonsa. Oma joukkueeni sai jälleen opetuksen. Jos noudatat ohjeita ja pysyt laaditussa taktiikassa, voit voittaa. Jos poikkeat niistä, häviät varmasti. Lentopallon identiteetti on todella simppeli. Pelattiin hyvin alussa, mutta toisessa erässä ongelmat alkoivat kasaantua. Pelaajat ottivat vapauksia, joita en pysty hyväksymään. Tasomme putosi liikaa jokaisella osa-alueella. Tie voittoon oli liian vaikea.
Henri Tuomi, Loimun päävalmentaja:
  • Luultiin, ettei tarvitse tehdä mitään voiton eteen. Ei kunnioitettu vastustajaa riittävällä tavalla. Suoritukset ovat puolinaisen hätäisiä. Peli alkoi rullata kakkoserän alusta lähtien, ja tie voittoon oli avoinna. Pelissä on yhä hiottavaa. Runkosarjan lopussa odottaa kova rypistys, jolloin on mahdollista kierrättää rosteria enemmän.