JHT siirtyi sarjakärkeen

JHT - AIK 12.10.2016 maalikooste

JHT Suomi-sarja 2016-17 pelaajakortti: Ville-Petteri Tirri

JHT Suomi-sarja 2016-17 pelaajakortti: Samuli Rahikainen

JHT:n aikaisempi valmenta kekkolegenda Matti Hagman toimi aikanaan myös JHT:n valmentaja. Matti Hagman siirtyi eilen ajasta ikuisuuteen 61 vuoden iässä. JHT kohtasi illan jääkiekko-ottelussa Pirkonsuon pyhätössä Oulun AIK ja voitti numeroin 4-2 ( 2-1, 2-1, 0-0. Maalivahtien torjunnat ottelussa olivat JHT:n Petrus Lintonen 30 torjuntaa ja AIK:n maalivahdit 28 torjuntaa. Peli aaltoili päästä päähän, mutta JHT:n viimeistely oli tehokkaampaa. JHT aloitti maalitehtailun ensimmäisessä erässä kun Henri Mustonen survoi kiekon maaliin Jesper Ahlgrenin ja Ville Lehtosen saadessa syöttöpisteet. AIK tasoitti kuitenkin tilanteeksi 1-1 JHT:n hölmöillessä kiekon kanssa. JHT siirtyi ylivoimassa Jesper Ahögrenin maalilla 2-1 johtoon. Syötöpisteet kirjattiin Ville Lehtoselle ja Jarno Palolalle. JHT ei saanut ensimmäisessä erässä kolmatta maalia, sillä kiekko oli maalissa vajaan sekunnin liian myöhään, kun ensimmäinen erä päättyi.

Toisessa erässä JHT:n Samuli Rahikainen laukoi Jarno Palolan ja Jim Pesiöm esityöstä numeroiksi 3-1. AIK:n Mikko Purontakasen jäähyn aikana JHT kaunisteli ylivoimalla numeroiksi 4-1. Jälleen asialla oli puolustaja ja tällä kertaa kunnia suotiin Villeveikko Väkeäväiselle ja syöttöpisteet Henri Mustoselle ja Tomi Gronoffille. AIK vaihtoi maalin suulle Tomi Ristellin, joka piti sitten maalinsa puhtaana. AIK kavensi tilanteesi 4-2 Mikko Tauriaisen maalilla. JHT ei päässyt tässä erässä tolppalaukausta lähemmäksi maalia.

Kolmas erä oli pelailua päästä päähän ja JHT puolusti tarkasti. AIK yritti saada kavennusta aikaan ilman maalivahtia, mutta se ei onnistunut. JHT ei tässäkään erässä päässyt tolppalaukausta lähemmäksi maalia. JHT voitti ottelun numeroin 4-2 ja siirtyi sarjassa piikkipaikalle. Seuraava vastustaja on Kotkan Titaanit. Tämän iltaisen ottelun yleisömääräksi on ilmoitettu 380, mutta sitä voidaan pitää arviona jossa on vähän tulkinnanvaraa.