sunnuntai 8. tammikuuta 2017

JHT-FPS 4-5

Niklas Westerlund teki yhden maalin tässä ottelussa

JHT aloittaa samalla kokoonpanolla kuin eilen Jyväskylässä. Ainoastaan maalivahti on vaihtunut. Tänään maalissa on Wille Mattila. FPS aloitti maalien tekemisen ajassa 5.23. kun Joni Vuorela pisti kiekon reppuun. FPS:n Raitis Pujats sai jäähyn estämisen, mutta JHT ei pysynyt hyödyntämään ylivoimaansa. FPS:n Ville Kivelä sai jäähyn kiinnipitämisestä ja JHT pääsi pelaamaan viidella kolmea vastaan, mutta tuloksetta. FPS:n Sauli Virtanen istui kampituksesta jäähyä, kun JHT viimein onnistui ylivoimalla. Jarno Palola pisti kiekon maaliin ja syttöpisteet Ville-Veikko Väkeväiselle ja Henri Mustoselle. Neljä sekuntia ennen erän loppua FPS siirtyi 1-2 johtoon. Maalivahtien torjunnat ensimmäisessä erässä oli JHT 12 ja FPS 13.

Toisessa erässä jäähyily jatkui. Raitis Pujats ja Niklas Westerlund komennettiin molemmat jäähylle joten nyt päästiin kokeilemaan neljällä neljää vastaan. Tulosta ei syntynyt. FPS:n Matej Bacan rangaistuksen aikana JHT pääsi hyödyntämään ylivoimaansa, sillä Iiro Ojala tasoitti pelin 2-2:een. Syöttöpisteet Ville-Veikko Väkeäväiselle ja Henri Mustoselle. FPS:n Jukka-Pekka Kurtelius siirsi vieraat 2-3 johtoon ja Teemu Karjalainen laukoi FPS:n jo 2-4 johtoon. Tällöin JHT:n valmentaja herätteli joukkuettaan vaihtamalla maaliin Petrus Lintosen. FPS:n Antti Salonen otti jäähyn rytäyksestä. Ylivoimalla Henri Mustosen kavensi numeroisi 3-4. Syöttöpisteet Ville-Pekka Väkeväiselle. Vielä on lähes puolet ottelusta jäljellä. Jäähyt tulevat olemaan tärkeässä roolissa lopputuloksen kannalta. Toinen erä päättyi tilanteeseen 2-4. Maalivahtien torjunnat JHT 12 ja FPS 13. Vaikka JHT on tehnyt tämän ottelun kaikki maalinsa ylivoimalla niin läheskään kaikkia ylivoimatilanteita ei ole kyetty hyödyntämään.

Kolmas erä on tarkkaa pelaamista, sillä molemmat tietävät, ettei jäähyjä saa ottaa. FPS:n Juho Hämäläinen kuitenkin antaa JHT:lle mahdollisuuden ottamalla koukkaamisesta jäähyn. Nyt on JHT:lla mahdollisuus tasoitukseen. JHT ei onnistu ylivoimalla ja paineet kasvavat, sillä aikaa on enää vajaa 10 minuuttia. Niklas Westerlund vapauttaa kotijoukkueen kannattajat piinasta ja tasoittaa pelin 4-4:ään. Syöttöpisteet Samuli Rahikaiselle ja Ville-Veikko Väkeväiselle. Hyvänolon tunnetta ei kestänyt kauan sillä FPS sirtyi uudelleen johtoon Miska Alakosken maalilla. Tilanne on 4-5 ja peliaikaa on jäljellä vajaa 10 minuuttia. Peliaikaa on jäljellä 7 minuuttia. Missä on Tomi Gronoffin tehot tässä ottelussa? Viisi minuuttia jäljellä. Jännäksi menee. Kolme minuuttia peliaikaa jäljellä. Tappio häämöttää? Kaksi minuuttia jäljellä. Katkera tappio edessä? JHT:n aikalisä ajassa 58.36. JHT ottaa Petrus Lintosen pois maalista ja yrittään kuudelle viitta vastaan. Viimeinen minuutti menossa. Vielä 36 sekuntia jäljellä. Maalivahti Petrus Lintonen takaisin maalinsuulle. 20 sekuntia jäljellä. Petrus Lintonen otetaan pois maalinsuulta kun 15 sekuntia on peliaikaa jäljellä. Seitsemän sekuntia jäljellä. Katkera tappio on tosiasia. Maalivahtien torjunnat kolmannessa erässä 9-9.