perjantai 6. syyskuuta 2024

JHT vahvistuu vielä merkittävästi

 

Suomisarjan taso on noussut viime vuosina. Viime kausi JHT:llä meni alle odotusten johtuen sairastapauksista. JHT rakentaa edelleen menestyvää joukkuetta ja rakentaa täsmähankkinnoillaan joukkuetta. Maalivahtiosastolle haetaan vahvistusta sekä hyökkäyspäähän maalintekijöitä ja puolustuspäähänkin vielä mahdollisesti yhtä peruspakkia. Kävin eilen katsomassa harjoituksia. Näkemykseni mukaan uusimman vahvistuksen vahvuutena on ”pelisilmä” ja siksi syötöt napsahtivat lapaan. JHT:n tavoitteena on saada kaksi vahvaa kenttää, jotka vastaavat maalinteosta. Toiveena on että mahdollisesti huomenna julkistettava sentteri täyttää nämä vaatimukset.


Pelaajaliikennettä


JHT vahvistaa hyökkäystä, kun uutena miehenä joukkueeseen liittyy Israelin kansalaisuuden omaava Denis Zaychik 27v.

https://www.eliteprospects.com/player/322531/denis-zaychik

Hieman eksoottisemmasta kiekkomaasta lähtöisin oleva sentteri on saanut kiekko oppinsa Valko-Venäjä sarjoissa. Tuntumaa ja vauhtia on haettu myös Pohjois-Amerikasta ja Tsekin sarjoista. Pelaajissa hieman lisää vaihtuvuutta kuluneella viikolla. Sebastian Krunninivan ja Arttu Nikupeterin testijakso päättyi tuloksettomasti. Pelaajat ovat näin vapaat etsimään itselleen uudet seurat. Teemu Kivioja ei myöskään jatka joukkueessa elokuun testijaksoa pidempään. Aiemmin elokuussa try out sopimuksella joukkueesta pelipaikkaa hakeneet Matias Termonen ja Juuso Pulkkinen ovat palanneet kasvattajaseuroihinsa. Edellisellä viikolla maalinsuulla kokeilla käynyt Niilo Leskinen ei myöskään jatka Kalajoella.


Mika Siipola - Joukkuetta rakennetaan yhä kovasti ja hieman vaihtuvuutta tulee vielä näin alkukaudesta. Sentteriä haettu, nyt saatii hyvästi kokemusta ja pelillistä johtajuutta nuoreen joukkueeseen. Huomenna julkistetaan myös toinen mielenkiintoinen hyökkääjäsopimus. Vielä on verkot vesillä moneen suuntaan, että ollaan hiljaa saadaan kallaa.


Suomisarjan harjoitusottelut


Pyry – FPS 6-2

SaPKo – Hunters 1-6

SaPKo – Riemu 5-4 JA

Haukat – Titaanit 5-2

Urho – S-Kiekko 1-4

PePo HC – Titaanit 1-3

FPS – Pyry 1-4

Riemu – Hunters 4-3

Raahe-Kiekko – MuiK 2-5

Titaanit – Hunters 2-7

FPS-Haukat 2-3

Pyry- LeKi 8-1

Virkiä – Urho 1-2 JA


Jääkiekkoliiton kilpailuvaliokunta on hyväksynyt Suomi-sarjaseurojen esityksen kauden 24-25 pelaamistavaksi.

Suomi-sarjassa pelataan kaksinkertainen sarja (26 ottelua) sekä lisäksi välisarjoissa A ja B kaksinkertaiset välisarjat, välisarjassa C kaksinkertainen välisarja ja lisäottelut. Näiden lisäksi pelataan kaksi lisäkierrosta.

Välisarjat:

A: RaaheK, JHT, MuIK Hockey, Virkiä, S-Kiekko
B: SaPKo, Haukat, Titaanit, Hunters, PEPO HC
C: FPS, Pyry, LeKi, Riemu (lisäottelut LeKi – Riemu, Riemu – Pyry, Pyry – FPS ja FPS – LeKi)

Lisäotteluparit:

RaaheK – JHT, MuIK Hockey – FPS, Pyry – LeKi, Riemu – SaPKo, Virkiä – S-Kiekko, PEPO HC – Titaanit, Haukat – Hunters

Kaikkiaan kokonaispelimäärä on 36 ottelua.

Kahdeksan parasta joukkuetta etenee pudotuspeleihin, jotka pelataan paras viidestä -systeemillä, pronssiottelu on yksiosainen.

Suomi-sarjan mestari etenee Mestiskarsintaan.

Sijoille 13.-14 sijoittuneet jatkavat putoamiskarsintaotteluihin, jotka pelataan paras viidestä -systeemillä. Häviäjä jatkaa Suomi-sarjan karsintaan II divisioonan voittajien kanssa (jotka ovat halukkuutensa nousuun ilmoittaneet). Voittaja säilyttää paikkansa Suomi-sarjassa.

Kauden 25-26 sarjapaikka edellyttää Suomi-sarjan lisenssiehtojen täyttämistä kaikilta seuroilta.



Ei kommentteja: