torstai 19. syyskuuta 2024

PE 20.09.2024 Suomisarjan jääkiekkopelit

Kävin katsomassa JHT:n harjoitukset keskiviikkona. ”Junioripelaajat” ovat edistyneet viime viikkojen aikana merkittävästi. Samalla koko joukkueen taso on noussut. JHT on onnistunut valmentaja valinnassaan. Mika on onnistunut hankkimaan joukkueelle täsmähankkinnoillaan erittäin hyvät täydennykset. Valitettavasti tärkeä puolustaja siirtyi ulkomaille. Muik on ehkä ennakkosuosikki, mutta ei välttämättä voita ottelua.

Miesten Suomi-sarjan avausviikonloppu pelattiin päätökseensä sunnuntaina, jolloin jyväskyläläinen Riemu kaatoi Seinäjoella S-Kiekon Porvoon Huntersin noustua Lappeenrannassa vierasvoittoon PEPO HC:stä.

PEPO johti ottelua kahden erän jälkeen 3–2, mutta Hunters puristi päätöserässä rinnalle ja ohi. Toni Lehikoinen tasoitti ensin 3–3:een, ja Juuso Hoikka iski pelin viimeiseksi jääneen 4–3-osuman PEPO-maaliin ajassa 57.13. Jesse Niinisaari keräsi PEPOn riveissä tehot 1+1.

Myös Seinäjoella ottelun ratkaisu nähtiin vasta ottelun päätöserässä. Riemun 2–1-vierasvoiton takasi Mikko Tuomelan ajassa 47.07 iskemä osuma. Avauserässä maalinteossa onnistuivat Riemun Anton Tarvainen ja ylivoimalla osunut S-Kiekon Jesper Peltola.

Kaksi ottelua pelanneista joukkueista (10) ilman tappiota ovat enää puolustava mestari Nokian Pyry ja Riemu, joten Suomi-sarja on alkanut odotetun kiharaisesti. Ainoan pelaamansa ottelun ovat voittaneet Järvenpään Haukat ja kalajokinen JHT, jonka kauden avausvoitto Raahe-Kiekosta irtosi vasta voittolaukauskisan päätteeksi.

Sarjan pistepörssin kärjessä on kahteen peliin muhkeat tehot 2+6=8 iskenyt Pyryn Lassi Korpela, joka syötti peräti viisi osumaa, kun nokialaiset kaatoivat lauantain paikallispelissä Lempäälän kisan maalein 6–4. Maalipörssin kärjessä ja pistepörssin kakkosena on neljä maalia LeKin nuottaan upottanut Pyryn Jesse Kalliosalo (5+0). Kalliosalon kanssa viidessä pisteessä matkaa Pyryn Verneri Metsänen (1+4).

JHT kausi 2024-25 - haastattelussa Björn Lindgren ja Jarno Palola

Suomi-sarjan avauskierroksen hienoimpia maaleja – Katso video!

Muik hävisi Riemulle 4-1 (erät 4-0, 0-0, 0-1). Joukkueella oli vaikeuksia löytää rytmi ensimmäisessä erässä, ja Riemu otti vahvan johdon ennen ensimmäistä taukoa. Vaikka Muik pelasi vakaammin viimeiset 40 minuuttia, he eivät päässeet enää peliin mukaan, ja pisteet jäivät tänään Jyväskylään.

JHT Kalajoki

JHT pelasi avausviikonloppuna vain yhden pelin, jossa Raahe-Kiekko kaatui voittolaukauksilla 3-4 vl

JHT vahvistaa puolustusta, Severi Savijoki 22v siirtyy Junkkari paitaan Joensuun Kiekko Pojista. Varsin raamikas toisen polven kiekkoilija tuo lisää jämäkkyyttä alakertaan. Hämeenlinnan HPK junnuputken läpikäynyt nuorukainen on viihtynyt nyt kaksi kautta Mestiksessä. Jokipoikien lisäksi Forssan Palloseurassa kiekkoillut puolustaja on kerryttänyt Mestiksestä tilillä jo 78 peliä, tehoin 6+15 Kalajoen hallin tunnelmaan Severi on siis päässyt ottamaan jo tuntumaan Palloseuran miehistössä Mestis karsinnoissa edellisenä keväänä.

Toinen puolustaja vuorostaan jättää seuran heti ensimmäisen kuukauden jälkeen. Roope Loukasvuori käyttää sopimuksessa olleen ulkomaansiirto pykälän ja purkaa JHT sopimuksen.

Severi Savijoki

Konsta Piirainen

JHT;llä uusina pelaajina puolustaja Severi Savijoki ja hyökkääjä Konsta Piirainen.

53.04 Dash Quartalo 12 pään tai niskan alueelle kohdistunut taklaus 20 min

53.04 Dash Quartalo 12 pään tai niskan alueelle kohdistunut taklaus 5 min rangaistuksen kärsii Waltteri Salo 18

maalivahtien torjunnat 10-15

Ensimmäinen erä oli tasainen, mutta JHT:n puolustusvirheet merkitsivät sitä, että kotijoukkue rokotti niistä armottomasti.

Toinen erä oli samanlainen. JHT painosti, mutta kotijoukkue teki halpoja maaleja.

Kolmannessa erässä JHT:n pelaajat turhautuivat ja siksi tappionumerot olivat todella suuret. Joukkueen on käytävät läpi tehdyt virheet ja pitää terästäytyä kotiottelussa Virkiä vastaan. MuiK ottelu oli todellinen opintomatka JHT:lle. Tästä noustaan vielä.

PePo HC

Ennakkoon erittäin tasainen ottelu. Ehkä PePo HC on ennakkokaavailuissani suosikki.