lauantai 14. maaliskuuta 2009

Juha-Matti Mikkolainen Jussi Kurikkalan kisojen voittaja

Juha-Matti Mikkolainen

Kalajoen hiihtokeskuksen maastossa hiihdettin 51. Jussi Kurikkalan muistokisat tänään lauantiana 14.3.2009. Jussi Kurikkalan kuolemasta tuli tämän viikon tiistaina kuluneeksi 58 vuotta. Jussi Kurikkala voitti aikanaan pikamatkan, 50 km:n ja viestin maailmanmestaruuden. Suomalaisista hiihtäjistä vastaavaan on pysynyt vain Mika Myllylä, joka oli nyt kilpailujen TD:nä. Hänen apulaisenaan oli Kalajoen Junkkareiden toinen MM-kisoissa mitalleille päässyt hiihtäjä eli Mauno Juola, joka voitti nuorten MM-kisoissa 1993 viestissä MM-mitalin.

Miesten yleisen sarjan voittoon tämän kertaisissa Jussi Kurikkalan muistokisoissa hiihti Valkeakosken Hakan Juha-Matti Mikkolainen, joka heti alkumatkasta otti kiinni puoli minuuttia edellään lähteneen Kalajoen Junkkareiden Jukka-Pekka Ojalan. Vuorovedolla he hiihtivät sellaista vauhtia, että muut jäivät kauaksi taakse. Kisassa kolmanneksi hiihti entinen junkkarihiihtäjä Kusti Kittilä. Neljänneksi sijoittui Haapaveden Urheiljoiden Jukka Pekkala ja viides oli Alavieskan Virin Heikki Kopakka.

Naisten sarjan voiton vei Mari Patanen Saloisten Salamasta. Toiseksi sijoittui Minna Lassila Kälviän Tarmosta ja kolmanneksi Elina Puusaari Himangan Urheilijoista. 20-vuotiaiden miesten sarjan 15 km hiihdon voitti Kalajoen Junkkareiden Juho Nikula ennen Pyhäjärven Pohdin Jouni Komua.