sunnuntai 1. maaliskuuta 2009

JHT:n maalivahti Toni Prittinen torjui 53 kertaa

Tomi Gronoff

K-Laser voitti lauantai-iltana JHT Kalajoen numeroin 8-3 (3-1, 2-0, 3-2). K-Laser oli näkäisempi voiton suhteen ja siksi JHT:n vaalivahti Toni Prittinen joutui todelliseen kiekkosateeseen. JHT:n maalilla aloitti Jari Mäyrä, mutta hän haparoi torjunnoissa ensimmäisessä erässä niin, että K-Laser johti jo reilun kahdeksan minuutin pelin jälkeen 3-0. Miikka Mettovaara siirsi kotijoukkueen 1-0 johtoon ja Juho-Tuomas Appel lisäsi 33 sekunnissa johdon 3-0:aan. Ajassa 8.33 JHT vaihtoi maalin suulle Toni Prittisen. Tämän jälkeen Henri Mustonen Aki Sarkkilan ja Sami Markkasen esityöstö kavensi numeroiksi 3-1.

Petri Halme lisäsi toisessa erässä alivoimalla kotijoukkueen johdon 4-1:een ja reilun minuutin kuluttua taululla komeilivat numerot 5-1, sillä Antti Kallio oli asialla ja pisti kiekon reppuun. Toisessa erässä JHT yritti tosissaan ja hallitsi peliä, mutta kotijoukkue teki maalit.

Kolmannessa erässä Aki Sarkkila kavensi Henri Mustosen syötöstä ylivoimalla tilanteeksi 5-2. Ilo oli kuitenkin lyhytaikainen, sillä kotijoukkue lisäsi johtoaan 15 sekunnin kuluttua numeroin 6-2 Matias Timosen maalilla. Ville Rajala teki kotijoukkueen seitsemännen maalin. JHT Kalajoen Aki Sarkkila oli liekkeissä tässä ottelussa ja kavensi Matti Toskalan syötöstä tilanteeksi 7-3. Vielä ottelun viimeisellä minuutilla kotijoukkueen Matias Timonen kaunisteli loppunumeroiksi 8-3.

Maalivahtien torjunnat ottelussa olivat K-Laser Bill Ruggiero 37 ja JHT:n Jari Mäyrä 11 ja Toni Prittinen 53. Ottelu oli tasaisempi kuin loppunumerot osoittavat.
K-Laser halusi enemmän voittoa. Voitollaan K-Laser säilytti mahdollisuuden kahden parhaan joukkoon ja samalla Mestis-karsintoihin. Lopullisesti tilanne ratkeaa sunnuntaina, jossa Rovniemella K-Laser kohtaa RoKin. Todella jännittävä ottelu tiedossa. Voittaja menee Mestis-karsintaan.

JHT kohtaa viimeisessä ottelussa KJT TuusKin Kalajoella sunnuntaina 1.3.2009 klo 16.00. Ottelussa ratkaistaan sarjan neljäs ja viides sija. Myös KOO-VEE:llä on voitollaan mahdollisuus ohittaa JHT, jos JHT häviää oman ottelunsa. Tällöin JHT:n lopullinen sijoitus sarjassa olisi kuudes.