sunnuntai 15. marraskuuta 2009

HU Kalajoki syttyi taistelemaan

Topi Malinen

HU Kalajoki hävisi kotonaan Napapiirin Pallo-Ketuille numeroin 1-3 ( 11-25, 17-25, 25-21, 22-25). Ottelu oli odotetun tasainen ensimmäistä erää lukuun ottamatta. Ensimmäisessä erässä HU Kalajoen pelaajat tekivät 15 virhettä, joista vastapuoli sai pisteen. Tästä johtuen erä meni suurinumeroisesti vieraille. HU-Kalajoki käytti ensimmäisen aikalisän tilanteessa 1-5, kun kaikki näytti menevän päin seiniä. Syttöjä kotijoukkue tuhri ensimmäisessä erässä kolme, torjuntapisteitä tuli ainoastaan yksi Teemu Salmelan torjunnalla ja vastaanottovirheitä tuli peräti kuusi kappaletta. Kun pallot eivät nousseet passarille niin passarin passitkin olivat huonoja ja hyökkäysvirheitä tuli kuusi, joista vastustaja sai pisteen. Ensimmäinen erä oli ikävää katseltavaa kotijoukkueen kannalta.

Toista erää HU Kalajoki johti 6-5, mutta NaPa siirtyi johtoon 11-13. Kotijoukkue tasoitti Ramon Bezerran pommeilla tilanteeksi 14-14. Sen jälkeen kenttää hallitsivat vieraiden Arthurs Kiselevs ja Reisjärven poika Niko-Matti Koskela. Nyt erä päättyi numeroihin 17-25 ja tämä johtui siitä, että kotijoukkue pystyi vähentämään virheitään huomattavasti. Heikkoutena olivat edelleen vastaanotot ja torjunta.

Kolmannessa erässä brassi Ramon Bezerra oli liekeissä. Hän jymäytti pallon vastustajan kenttään peräti kymmenen kertaa. On tämä brassi ihmeellinen kaveri. Pystyy iskemään pallon kenttään lähes minkälaisesta passista tahansa. Kolmatta erää kotijoukkue johti 10-7, kun NaPa otti ensimmäisen aikalisän. NaPa kavensi tilanteeksi 14-12, kun HU Kalajoki käytti aikalisänsä. NaPa käytti toisen aikalisänsä tilanteessa 18-14. Bezerraa kotijoukkueesta säestivät hyvin Teemu Salmela kolmella hyökkäyspisteellä ja yhdellä ässäsyötöllä. Myös Topi Malinen ja Ilia Dimitrov onnistuivat hyökkäyksissään. Erä kotijoukkueelle numeroin 25-21.

Neljättä erää kotijoukkue hallitsi. NaPa oli käyttänyt molemmat aikalisänsä jo tilanteessa 9-5 ja valmentaja kävi kuumana. NaPa tasoitti tilanteeksi 14-13. Yleisöä ihmetytti uusi sääntötulkinta, jonka mukaan pelaaja voi uida verkossa jos ei häiritse vastapuolta. Tämän Napalaiset osasivat. NaPa tasoitti pelin tilanteessa 19-19. Sen jälkeen Niko-Matti Koskelan johdolla napalaiset siirtyivät erä- ja ottelupallotilanteeseen 20-24. Kotijoukkue kavensi Bezerran ja Dimitrovin iskuilla tilanteeksi 22-24, mutta sen lähemmäksi ei NaPa päästänyt vaan katkaisi erän numeroihin 22-25.

NaPa oli ennakkokaavailujenkin mukaan suosikki ja piti pintansa. Sarjan muissa otteluissa Kuortane voitti Kaleva Sportin numeroin 3-1, Kiisto voitti Kyky-Betsetin numeroin 3-0 ja Etta voitti Kuusoset numeroin 3-1 joten kaikki ottelut päättyivät ilman yllätyksiä.