sunnuntai 1. marraskuuta 2009

Lentopallotrilleri Kalajoella

Yläkuvassa Ramon Bezerra ja Iliya Dimitrov
Alakuvassa ottelun ratkaisija Teemu Salmela

HU-Kalajoki voitti Kyyjärven Kyvyn erittäin jännittävien vaiheiden jälkeen ykkösarjan lentopallo-ottelussa Kalajoella numeroin 3-2 (19-25, 23-25, 25-19, 25-15, 15-7). Ottelun hahmo oli kotijoukkueen brassivahvistus Ramon Bezerra 40 pisteellä. Bezerra on ehdottomasti liigatason pelimies, jonka pommit hyökkäyksissä olivat lähes pitelemättömiä. Toinen vahvuus brassilla on syötöissä. Viidennessä ratkaisevassa erässä brassi syötti peräti neljä ässäsyöttöä. Toinen kotijoukkueen tärkeä mies oli bulgarialainen 203 cm pitkä keskipelaaja Iliya Dimitrov, joka onnistui erinomaisesti keskihyökkäyksissä. Pidennetty keskihyökkäys, jossa vastustaja ehtii pudota jo pois torjunnasta, tunnettiin ennen nimellä ”ryssä”. Näitä näyttäviä keskihyökkäyksiä passari Arto Rautio ja Iliya Dimitrov esittelivät runsaslukuisalle kotiyleisölle.

Ensimmäistä erää edettiin tasatahtiin ja ennen kaikkea vieraiden liettualaispelaajat loistivat suorituksillaan. Libero Pasi Hyvärinen ei ollut mukana Kalajoen pelissä. Vieraat siirtyivät kotijoukkueen virheiden ansiosta 4-8 jolloin HU-Kalajoki otti ensimmäisen aikalisän. Sen jälkeen kotijoukkue tasoitti tilanteeksi 11-11 Bezerran pommien ansioista. Kotijoukkueen vastaanotossa oli epävarmuutta ja niinpä vieraat repäisivät eroksi 17-22. Tätä eroa kotijoukkue ei pystynyt kuromaan enää kiinni vaan vieraat veivät erän numeroin 19-25.

Toisessa erässä kotijoukkue siirtyi jo 10-6 johtoon. Kotijoukkueesta onnistuivat Bezerran lisäksi Iliya Dimitrov ja Topi Malinen sekä hyökkäyksessä passari Arto Rautio. HU-Kalajoki otti ensimmäisen aikalisän tilanteessa 13-12. Kotijoukkue johti erää jo 19-14, kun virhesumman seurauksena vieraat tasoittivat tilanteeksi 22-22. Kotijoukkue teki erän aikana 12 virhettä, joista vastapuoli sai pisteen. Syöttövirheitä tuli peräti viisi ja niinpä vieraat veivät erän nimiinsä numeroin 23-25.

Kolmannessa erässä kotijoukkue otti kentälle Teemu Salmelan, joka on varma pelimies eikä tee virheitä juuri lainkaan. Tämän vaihdoksen seurauksena kotijoukkueen peli parani ratkaisevasti. Kolmatta erää edettiin tasaisesti numeroihin 13-13 saakka. Sen jälkeen kotijoukkue repäisi eroksi 22-16 jolloin Kyyjärven Kyky käytti toisen aikalisän. Tässä vaiheessa kotijoukkueesta loisti keskihyökkääjä Iliya Dimitrov ”ryssillään”. Dimitrov kunnostautui myös torjunnassa. Kotijoukkue vei erän nimiinsä numeroin 25-19.

Neljäs erä oli kotijoukkueen näytöstä alusta alkaen. Varsinkin brassihakkurin pommit putoilivat varmasti kenttään eikä muukaan joukkue tehnyt virheitä juuri lainkaan. Kyyjärven Kyky käytti ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 18-13. Vierasjoukkueen valmentaja katsoi erän menetetyksi tilanteessa 21-14 ja otti liettualaishakkurin penkille levähtämään ja keskittymään viidenteen erään. Kotijoukkue vei neljännen erän numeroin 25-15.

Viides erä oli brassinäytöstä. Ramon Bezerra syötti neljä ja iski viisi pistettä. Iliya Dimitrov ja Topi Malinen tekivät pisteen mieheen sekä Teemu Salmela yhden torjuntapisteen. Loput pisteet tulivat vieraiden virheistä. Erä päättyi murskaavasti 15-7 kotijoukkueelle. Iliya Dimitrovin pistemäärä oli 14 ja Topi Malisen 10 koko ottelussa.