maanantai 11. tammikuuta 2010

HU-Kalajoelle tappio Kyyjärvellä

HU-Kalajoki kärsi 1-3 ( 22-28, 25-21, 25-20, 25-16). Ottelu oli pääasiassa ulkomaalaisvahvistusten välinen ottelu, jossa KyKyn liettualaiset 24-vuotias 195 cm pitkä Radoslav Adamovic ja 26-vuotias 190 cm pitkä passari Oleg Cebialis vetivät pidemmän korren HU-Kalajoen brassihakkuri Ramon Bezerrasta ja bulgarialaisesta 203 cm pitkästä keskitorjujasta Iliya Dimitrovista.
Ensimmäistä erää HU-Kalajoki johti 8-7 lähinnä Ramon Bezerran ansiosta. Kyky tasoitti pelin tilanteessa 17-17 ja meni sen jälkeen johtoon, kun Arto Raution passi Ramon Bezzerralle jäi liian matalaksi. HU-Kalajoki tasoitti pelin Iliya Dimitrovin torjunnalla. Sen jälkeen Kyky siirtyi Radoslav Adamovichin onnistuneilla suorituksilla 23-21 johtoon ja aina eräpalloon saakka. HU-Kalajoki taisteli ja Ramon Bezerran ässäsyötöllä tilanne oli tasan 24-24. Iliya Dimitrovin torjunnan seurauksena HU-Kalajoki siirtyi eräpallotilanteeseen 25-24. Kyky tasoitti tilanteeksi 25-25 ja siirtyi eräpallotilanteeseen. Bezerra tasoitti tilanteeksi 26-26. Radoslav Adamovic onnistui rutistamaan tarvittavat kaksi pistettä ja erävoiton Kyyjärven Kyvylle.

Toista erää edettiin tasatahtiin. Kyyjärven 29-vuotias 192 cm pitkä keskitorjuja Jukka-Pekka Tuikka tasoitti pelin tilanteessa 11-11. Passari Cebialis siirsi kotijoukkueen 12-11 johtoon kovalla syötöllään. HU-Kalajoen Ramon Bezerra tasoitti pelin tilanteessa 12-12. Sen jälkeen HU-Kalajoki siirtyi kolmen pisteen johtoon tilanteessa 14-17. Chebilas kavensi tilanteeksi 19-20, mutta Bezerra lisäsi vierasjoukkueen johdon tilanteeksi 19-21. Erän ratkaisijaksi nousi Topi Malinen, joka ensin torjui pisteen arvoisesti sekä heti sen jälkeen iski keskeltä pallon vastustajan kentään. Näin oli tilanne 21-24, josta HU-Kalajoki eteni erävoittoon.

Kolmannessa erässä vierailija HU-Kalajoki tasoitti tilanteeksi 13-13. Adamovic siirsi kotijoukkueen 13-16 johtoon. HU-Kalajoen 46-vuotiaan passarin Arto Raution juju puri ja Iliya Dimitrovin keskihyökkäys tuotti tulosta. Tilanne oli 15-16. Adamovic siirsi kotijoukkueen 17-20 johtoon. Topi Malinen kavensi tilanteeksi 19-21. Bezerra oli liian ahne vastapallossa ja piste tuomittiin kotijoukkueelle. Tilanne oli 19-22. Kotijoukkue siirtyi eräpalloon tilanteessa 20-24. Vierailijoiden Ramo Bezerran syöttö menee pitkäksi ja erä menee kotijoukkueelle numeroin 20-25.

Neljännen erän alku oli kotijoukkueelta vahva. Se johti jo 6-2, mutta vierailijoiden Ramon Bezerran ansioista tilanne tasottui 7-7:ään. Adamovicin ässäsyötön jälkeen tilanteessa 12-9 valmentaja Timo Hihnala otti aikalisän. Sen jälkeen kotijoukkue siirtyi lähes tavoittamattomaan 16-10 johtoon. Bezerra ei saanut kunnon passeja ja Iliya Dimotrovin käyttö jäi tässä ottelussa melko vähäiseksi. Sen sijaan vieraiden Adamovic sai ruokaa riittävästi ja tulos oli kovaa jälkeä. Kyky voitti erän peräti 25-16. HU-Kalajoki on liian paljon Bezerran varassa. HU-Kalajoen pitäisi käyttää hyväksi enemmän Topi Malisen ja Iliya Dimitrovin keskihyökkäyksiä sekä Jaakko-Matti Joensuun hyökkäyksiä Iliya Dimotrovin takaa.

Su 24.01.2010 15:00 Kuortanehalli, Urheiluopisto Kuortane 1- HU-Kalajoki
La 30.01.2010 17:00 Keltakankaan liikuntahalli (kauppis), Rovaniemi NaPa - HU-Kalajoki
Su 14.02.2010 14:00 Seinäjoen urheilutalo Kuutoset 1 - HU-Kalajoki
Su 21.02.2010 18:00 Himangan urheiluhalli HU-Kalajoki - Kuutoset 1
Su 28.02.2010 18:00 Himangan urheiluhalli HU-Kalajoki - Tiikerit