sunnuntai 3. tammikuuta 2010

HU-Kalajoki esitti kauden parastaan

Bezerran pommi putoaa Kiiston kenttään kolmen miehen torjunnasta huolimatta.

HU-Kalajoki esitti kauden parastaan, kun se hävisi viisieräisessä ottelussa Vaasan Kiistolle numeroin 2-3 (25-22, 23-25, 25-22, 16-25, 12-15). HU-Kalajoki oli tehdä mahtavan yllätyksen, sillä HU-Kalajoella oli mahdollisuus voittaa Vaasan Kiisto puhtaasti 3-0, mutta toisessa erässä pari käsittämätöntä vastaanottovirhettä sekä pari liian matalaa passia ratkaisivat erän Vaasan Kiistolle. HU-Kalajoki johti toista erää jo 23-19, mutta omien virheiden johdosta hävisi erän 23-25.

Ensimmäisessä erässä HU-Kalajoen vastaanotto toimi erinomaisesti ja kotijoukkue karkasi vastustajaltaan tilanteessa 15-15. Ote oli kotijoukkueella ja sen ihmemiehellä brassi Ramon Bezerralla, joka iski pallon kymmenen kertaa lattiaan ja torjui vielä yhden pisteen tämän pommihurjastelun lisäksi. Myös Topi Malinen oli kovassa vedossa ja ratkaisi kotijoukkueelle neljä pistettä. Iliya Dimitrov torjui ja hyökkäsi yhden pisteen arvoisesti. Vaasalaiset olivat ymmällään kotijoukkueen kovasta asenteesta.

Toisessa erässä Ramon Bezerra oli pitelemätön ja iski kotijoukkueelle yhdeksän pistettä, mutta teki kaksi syöttövirhettä. Topi Malinen jatkoi toisessa erässä hurjaa pelitahtia torjumalla kolme pistettä ja hyökkäämällä kahden pisteen arvoisesti. Toisessa erässä Jaakko-Matti Joensuun esitti parastaan hyökkäämällä Iliya Dimitrovin takaa. Näin yllätettiin vastustaja useamman kerran. Erä oli tulossa puhtaasti kotijoukkueelle tilanteessa 23-21, mutta sitten sattui kotijoukkueelle pari käsittämätöntä vastaanottovirhettä ja pari liian matalaa passia. Näin erä livahti vieraille numeroin 23-25.

Pitkältä erätauolta palattiin vaasalaisten komennossa, mutta kotijoukkue tasoitti tilanteeksi 13-13 ja karkasi sen jälkeen vastustajalta. Bezerra jatkoi vahvaa peliään tekemällä kahdeksan pistettä. Topi Malinen oli liekeissä ja hyökkäsi kolmen pisteen arvoisesti ja syötti myös yhden ässäsyötön. Passari Arto Rautio syötti yhden ässäsyötön, torjui yhden pisteen ja teki kaksi hyökkäyspistettä. Vastaantto toimi erinoamisesti Teemu Salmelan ja Teemu Isotaluksen toimesta. Erä tuli varmasti kotijoukkueelle numeroin 25-22.

Neljännessä erässä kotijoukkueen peli sekosi heikkoon vastaanottoon. Pallo ei noussut eikä Bezerra juhlinut. Vieraat karkasivat 9-18 tavoittamattomaan johtoon. Erä päättyi vieraille numeroin 16-25. Viides erä alkoi vieraiden johdossa ensin 2-6, sitten 6-10, 8-12 ja 10-13. Tämän lähemmäksi kotijoukkue ei päässyt vaan hävisi viimeisen erän numeroin 12-15. Ottelu oli kuitenkin HU-Kalajoen paras kotiottelu. Voiton avaimet olivat käsissä, mutta tällä kertaa onni ei ollut suosiollinen kotijoukkueelle. Kotijoukkueella oli vain seitsemän pelaajaa. Kotijoukkue tarjosi kotiyleisölle jännitystä koko rahan edestä.