sunnuntai 31. lokakuuta 2010

HU-Kalajoelle tappio tiukassa paikalliskamppailussa

HU-Kalajoki koki kotitappion 1-3 ( 23-25, 12-25, 25-20, 15-25) ykkössrajan lentopallo-ottelussa Himangan kaarihallilla. Kokkolan Tiikerit oli tasaisempi joukkue ja joukkueen tähtenä tuikki kotihallissaan Antti Kaattari omissa korkeuksissaan. Antti Kaattari oli ottelun hahmo, sillä nyt hän erinomaisen passarin 198 cm:n pitkän Eric Wooldridgen ansiosta pääsi loistamaan erinomaisista passeista. Tiikerit hyökkäsivät keskeltä tehokkaasti, sillä myös 199 cm pitkä Slobodan Krljic oli lähes pitelemätön pelaaja kotijoukkueelle. Tiikereiden parhaimmistoon kuului myös tehokkailla syötöillä Mikko Koivusipilä. 193 cm pitkä Rado Spasojevic oli myös tehokas. Sergei Rinnevuori väläytti ajoittain osaamistaan, mutta helppoja virheitäkin hänelle tuli.

Ensimmäistä erää edettiin tasatahtiin. HU-Kalajoki johti 7-5 lähinnä 194 cm pitkän brassipelaaja Guilherme Cavalinin tappolyöntien johdosta. HU-Kalajoki käytti ensimmäisen aikalisän tilanteessa 8-10. Kotijoukkue tasoitti tilanteeksi 12-12 ja siirtyi 15-14 johtoon, jolloin Tiikerit käytti ensimmäisen aikalisänsä. Kotijoukkueen 187 cm pitkä brasilialainen yleispelaaja Breno Modena syötti kaksi ässäsyöttöä ja hyökkäsi verkolta tehokkaasti kolmen pisteen arvoisesti. Erää jatkettiin tasaisissa merkeissä, sillä kotijoukkue tasoitti pelin tilanteeksi 20-20. Arto Rautio jujutti näyttävästi pisteen ja Aapo Oulasmaa torjui yhden pisteen, mutta se ei riittänyt, sillä Tiikerit rutisti erävoittoon tilanteesta 23-23.

Toinen erä oli kotijoukkueelle katastrofaalinen, sillä vastaanotot lipsuivat pahasti ja vieraat siirtyivät 6-15 johtoon. Huonosta vastaanotosta johtuen passit etsivät ottajaa ja niinpä hakkuri Cavalinin tehoiksi tässä erässä jäi vain yksi hyökkäyspiste. Breno Modena jäi tässä erässä kokonaan ilman tehoja. Iliya Dimitrov käväisi kentällä ja teki kaksi näyttävää keskihyökkäystä ja oli näillä hyökkäyksillä tehokkain kotijoukkueen pelaaja tässä erässä. Tiikerit jyräsi Antti Kaattarin pommeilla tilanteeksi 10-23. Kotijoukkue oli tässä erässä täydellinen vastaantulija ja erä päättyi ikäviin numeroihin 12-25.

Kolmatta erää kotijoukkue hallitsi suvereenisti. Brassi Cavalini tappoi tehokkaasti palloja paikasta kuin paikasta lähes sadan prosentin teholla seitsemän kertaa ja pisti malliksi yhden ässäsyötönkin. Breno Modena syötti yhden ässän ja teki yhden hyökkäyspisteen. Tässä erässä kotijoukkueen hahmo Cavalinin ohella oli 194 cm pitkä keskitorjuja Antti Ylitalo, joka pisti kaksi ässäsyöttöä ja teki neljä hyökkäyspistettä. 47-vuotias ikinuori passari Arto Rautiokin innostui parhaiden päiviensä loistoon jujuttamalla kahdesti Tiikereiden joukkuetta. Erä päättyi kotijoukkueelle 25-20.

Neljäs erä oli kotijoukkueen kannalta murheellista katsottavaa, sillä pallo ei noussut. Lisäksi tehtiin käsittämättömiä syöttövirheitä kolme kappaletta. Kun pallo ei noussut, ja passit olivat sen mukaisia, niin hyökkääjät epäonnistuivat joka toisessa hyökkäyksessä. Kotijoukkue oli lähimpänä vierasjoukkuetta tilanteessa 9-13, mutta sen jälkeen peli oli Tiikereiden näytöstä. Erä päättyi surkeasti kotijoukkueen kannalta tilanteeseen 15-25. Tiikerit oli selvästi parempi joukkue. HU-Kalajoen joukkueen epätasaisuus oli silmiinpistävää. Kotijoukkueen tehokkain oli Guilherme Cavalini teki ottelussa 17 pistettä, Antti Ylitalo 12 pistettä, Breno Modena 9 pistettä, Arto Rautio 3 pistettä, Jari Tuura 3 pistettä, Iliya Dimitrov 2 pistettä ja Aapo Oulasmaa 2 pistettä. Muut pelaajat jäivät pisteittä. Dimitrov kävi kentällä toisessa erässä vain muutaman minuutin. Torjunta ei ollut kotijoukkueen vahvinta osaamisaluetta tässä ottelussa.