lauantai 24. syyskuuta 2011

YJK/JHT:lle kävi kalpaten

C-junioreiden SM-karsintasarjan ottelussa Kalajoella YJK/JHT hävisi Kuopion KalPalle numeroin 3-8 (0-1,2-7,1-0). Ottelu oli loppunumeroita tasaisempi. Kotijoukkueen maalivahdit torjuivat ottelussa 44 kertaa ja vierasjoukkueen maalivahti 35 kertaa.
Ensimmäinen erä oli tasaista pelaamista ja kovavauhtista luistelua. Kotijoukkue kolisutteli maalitolppia, mutta ei saanut kiekkoa maaliin. Vierasjoukkue onnistui ylivoimalla ajassa 18.42, kun vierasjoukkueen Eetu Peiponen onnistui survomaan Miikka Pitkäsen syötön maaliin ohi maaivahti Jose Kangaskortteen. Ensimmäisessä erässä rangaistukset jakautuivat siten, että kotijoukkue sai 10 jäähyminuuttia ja vierasjoukkue 18. Ensimmäisen erän torjunnat olivat kotijoukkue 13 ja vierasjoukkue KalPa 7 torjuntaa. Erän lopussa KalPan Topias Olli otti 10 minuutin käytösrangaistuksen.

Toinen erä oli kotijoukkueelle sysimusta. KalPan Kasper Kapanen kaunisteli numerot ylivoimalla heti erän alussa nuemroihin 0-2 Topi Piipposen syötöstä. Tommi Manninen lisäsi KalPan johdon ylivoimalla 0-3:een. Tässä vaiheessa kotijoukkkue vaihtoi maalivaihtia. Maalin suulle luisteli Samuli Rasilainen. Jose Kangaskorte ei torjunnut huonosti, mutta ylivoimamaaleille hän ei mahtanut mitään. Samuli Rasilaisen torjuntatyyli on hieman näyttävämpi kuin Jose Kangaskortteen, mutta jo puolen minuutin pelin jälkeen Rasilainenkin oli yllätetty, kun Ossi Häyrinen pisti kiekon sisään Pietu Miettisen ja Juuso Krohnin esityöstä. Vajaan kahden minuutin kuluttua kiekko oli jälleen kotijoukkueen maalissa, sillä Jussi-Pekka Ylönen lisäsi vierasjoukkueen johtoa Kasper Kapasen ja Miikka Pitkäsen esityöstä.
Kotijoukkueen Väinö Nivala pääsi yksin läpi eikä erehtynyt ja näin oli tilanne 1-5. KalPa kuitenkin lisäsi johtoaan 1-6:een Miika Pitkäsen maalilla, johon sytön antoi Kasper Kapanen. Niko Viklund teki numeroiksi 1-7 eemi Väliojan syötöstä. Tässä vaiheessa kotijoukkue otti aikalisän.
KalPan pelaajat kävivät kuumana ja Eetu Peiponen otti huitomisesta 2 minuutin rangaistuksen sekä käytösrangaistuksen. Kotijoukkueen Konsta Härkönen kavensi numeroiksi ylivoimalla 2-7 Jerry Rantalan ja Jussi Letolan esityöstä.

Kolmas erä oli kotijoukkueen hallintaa. Jerry Rantala kavensi numeroiksi 3-8 Konsta Härkösen ja Jussi Letola esityöstä. Kolmas erä oli jäähyrikas. KalPa sai 31 jäähyminuuttia ja kotijoukkue 4 jäähyminuuttia. KalPan Oskari Saarimäki sai pelirangaistuksen käytöksestä. Päätuomari ottelussa oli Hannu Siironen ja toisena tuomarina Mika Viirret. Kuopiolaiset protestoivat sitä, että pelin jälkitilanteet jätettiin viheltämättä. Muutoin he katsoivat puhalletut rangaistukset olivat oikein tuomittuja heidänkin mielestään, vaikka pelirangaistuksia he protestoivat.
YJK/JHT seuraava peli on huomenna JyPiä vastaan Jyväskylässä.