sunnuntai 25. syyskuuta 2011

JHT rökitti Rokin

Tapani Nikkilä palkittiin JHT:n parhaana pelaajana.

JHT voitti Suomisarjan jääkiekko-ottelussa Rovaniemen Kiekon numeroin 4-3 ( 0-1,2-1,2-1). Edellisenä päivänä Iisalmessa 6-5 tappion kärsinyt RoKi tuli otteluun sisuuntuneena JHT:n kimppuun. RoKin tavaramerkki on ollut vauhdikas peli, jolla vastustajalta luistellaan jalat alta. Nyt tämä ei tehonnut kotijoukkueseen. JHT:n peli on viime vuodesta nopeutunut ja taklauksia on enemmän. Vauhdikasta jääkiekkoa nähtiin allkuvihellyksestä lähtien. RoKin kapteeni Hannu Erkkilä onnistui viemään RoKin johtoon ajassa 8.59. Hän pääsi läheltä nostamaan kiekon maalin yläpesään.

Toisessa erässä JHT:n Tapani Nikkilä pääsi alivoimalla karkuun eikä erehtynyt. Syöttöpiste merkittiin Kai Yli-Untiselle. Toinen erä oli jäähyrikas, sillä kotijoukkue kärsi 18 jäähyminuuttia ja vierasjoukkue 12 jäähyminuuttia. Peli oli rikkonaista ja vauhdikasta ja siksi kahdelle tuomarille erittäin vaikeaa tuomita. Näissä peleissä tarvittaisiin ehdottomasti kolmas tuomari. Hannu Erkkilä siirsi vieraat 1-2 johtoon ylivoimamaalilla. Tämän jälkeen alkoi kotijoukkueen voitontahtoisempi peli. Tapani Nikkilä syötti Perttu Niskakankaan vapaaksi ja tämä laukoi kiekon verkon perille. Näin oli tilanne 2-2.

Kolmannessa erässä JHT:n Tomi Gronoff karkasi jäähyltä päästyään vastustajan puolustajilta ja laukoi kiekon varmasti maaliin. Syöttöpisteet Timo Seikkulalle ja Perttu Niskakankaalle. JHT siirtyi 4-2 johtoon, kun Timo Seikkula laukoi kiekon maaliin Kai Yli-Untisen ja Tapani Nikkilän esityöstä. Kolmannessa erässä JHT joutui tappamaan Niko Kivisen 2+2 minuutin jäähyt ja onnistui siinä erinomaisesti. Joukkue piti pystyssä erinomaisesti pelannut maalivahti Rasmus Rinne, joka kuitenkin joutui antautumaan vielä kerran vierasjoukkueen Janne Kelahaaran maalatessa läheltä kotijoukkueen karkean puolustusvirheen seurauksena. Rinteen torjuntaprosentti oli 91,89

00:00 MV RINNE Rasmus JHT aloittaa
00:00 MV PIRTTINEN Lauri RoKi aloittaa
00:15 2min POSIO Matias RoKi Koukkaaminen
04:03 2min MÄKITALO Miikka RoKi Ryntäys
06:35 2min MUSTONEN Henri JHT Estäminen
08:59 0 - 1 ERKKILÄ Hannu (KAISAMATTI Jukka, KOSTAMO Jarkko)RoKi
12:29 2min TOSKALA Matti JHT Kyynärpäätaklaus
14:21 2min HANHIROVA Antti RoKi Korkea maila