maanantai 29. lokakuuta 2012

JHT:lle pakkovoitto

Timo Seikkula

JHT Kalajoki tyhjensi pisteautomaatin kotihallissaan sunnuntaina, kun Haukiputaan Ahmat nyljettin elävältä numeroin 6-1 (1-0,2-1,3-0). Vieraat roikkuivat kotijoukkueen matkassa aina toisen erän loppupuoliskolle saakka, jolloin kotijoukkue karkasi kahden maalin johtoon. Ensimmäisen erän ainoan maalin laukoi puolustaja Teemu Seilonen Tomi Gronoffin ja Lauri Laakon järjestellessä maalipaikan.

Toisessa erässä Ahmat tasoitti, mutta sitten kotijoukkue karkasi. Kotijoukkueen japanilaispelaaja Akira Tagawa pääi maalin makuun, kun Jarno Palolan ja Ville-Petteri Tirrin saadessa syöttöpisteet. Kotijoukkueen kolmanen maalin teki Timo Seikkula Sami Markkasen ja Henri Holmströmin esityöstä.

Kolmannessa erässä Henri Mustonen laukoi ylivoimamaalin, kun ylivoimaspealisti Tomi Gronoff järjesti paikan Sami Markkasen kanssa. Akira Tagawa teki kotijoukkueen viidennen maalin Ville-Petteri Tirrin ja Juha Lehtomäen saadessa syöttöpisteet. Lopullisen niitin Ahmojen arkkuun iski Lauri Laakko Janne Kelahaaran ja Tomi Gronoffin toimiessa syöttäjinä. Maalivahtien torjunnat tässä ottelussa olivat JHT:n Mika Kokko 27 kertaa torjuntaprosentin ollessa huikea 96,43. Ahmojen maalivahti Tomi Risteli oli todellisessa tulituksessa, sillä hän torjui 68 kertaa. Voidaan sanoa, että tarkemmalla viimeistelyllä JHT olisi latonut taululle kaksinumeroiset luvut, mutta viimeistely ei ollut kohdallaan. JHT on sarjassa viidentenä viisi pistettä jäljessä kolmantena olevaa Hermestä, joka on pelannut yhden ottelu enemmän. Seuraavan viikonloppuna JHT:llä on pelit kotonaan Vaasan Red Ducksia ja RoKia vastaan.

00:00 MV KOKKO Mika JHT aloittaa
00:00 MV RISTELI Tomi Ahmat aloittaa
02:52 2min HOLMSTRÖM Henri JHT Estäminen
12:13 1 - 0 SEILONEN Teemu (GRONOFF Tomi, LAAKKO Lauri) JHT
15:10 2min LEHTOMÄKI Juha JHT Ryntäys
18:01 2min RONKAINEN Anssi Ahmat Koukkaaminen
19:03 2min HAKKARAINEN Ville Ahmat Estäminen
23:12 2min SEIKKULA Timo JHT Huitominen