lauantai 20. lokakuuta 2012

S-Kiekko oli parempi

Peli oli ajoittain iholle pyrkivää

JHT-Kalajoki pelasi kotihallissaan Suomisarjan alkulohkon ottelussa Seinäjoen S-Kiekkoa vastaaan ja hävisi ottelun numeroin 3-4 (2-1,1-2,0-1). S-Kiekko halusi voittoa enemmän ja sai sen. Maalivahtien torjunnat kertovat selkeän kuvan ottelusta: JHT:n Mika Kokko 45 torjuntaa torjuntaprosentin ollessa 91,84 %, S-Kiekon Eemeli Sivonen 24 torjuntaa torjuntaprosenti ollessa 88,46. S-Kiekon peli oli suoraviivaisempaa, nopeat ylösnousut ja hanakat laukaukset.

Ensimmäisessä erässä peli oli tasaista, mutta kovavauhtista luistelua. Maalinteossa ensimmäisenä onnistui kotijoukkueen Tomi Gronoff, joka ruuhkasta sivalsi 1-0 numerot taululle Janne Kelahaaran syötöstä. JHT:n iloa kesti vain hetken, sillä S-Kiekko tasoitti lähes välittömästi. Erän lopussa JHT teki maukkaan maalin Janne Kelahaaran laukomana. Syöttöpisteet merkittiin Lauri Laakolle ja Timo Seikkulalle. Erä oli todella tasainen, mutta maalinteossa onnistui paremmin kotijoukkue.

Toisessa erässä kotijoukkue siirtyi jo 3-1 johtoon, kun ylivoimalla Janne Maliniemi onnistui maalinteossa Sami Markkasen ja Iikka Törnvallin esityöstä. S-Kiekon Jens Östman kavensi numeroiksi 3-2. JHT löysäili eikä käy tarpeeksi kovaa vastustajan kimppuun. Vieraili jäi alivoimallakin mahdollisuus tasoitukseen. Jens Östman veti rystyltä alivoimalla kiekon maaliin. JHT oli kadottanut kahden maalin johtonsa löysään pelaamisen tuloksena. S-Kiekko painoi päälle kuin yleinen syyttäjä ja kiekko pyöri suurimman osan ajasta JHT:n kenttäpäädyssä. Maalivahtien torjunnat toisessa erässä oliva JHT:n Mika Kokko 17 torjuntaa ja S-Kiekon Eemeli Sivonen 8 totjuntaa.

Kolmannessa erässä S-kiekkon oli aktiivisempi ja voitontahtoisempi. JHT onnistui jäähyjen tappamisessa kolme kertaa eli kuuden minuutin ajan. Sen jälkeen ote hieman herpaantui ja ottelun viimeisellä minuutilla S-Kiekko ratkaisi ottelun voitokseen Tuomas Takalan maallilla. Totuuden nimessä on sanottava, että S-Kiekko ansaitsi voittonsa. JHT:n Kai Yliuntinen loukkaantui pelissä ja vamma näytti sellaiselta, että Yli-Untinen on pitkään poissa kaukalosta. JHT kaipaa kovasti maalikunkuuaan Henri Mustosta. On todennäköistä, että JHT olisi voittanut otteluita huomattavasti enemmän jos Henri Mustonen olisi ollut pelikuntoinen. JHT:n maalissa Mika Kokko pelasi hyvän pelin ja nousemassa JHT:n ykkösmaalivahdiksi.