lauantai 21. syyskuuta 2013

JHT jatkoi vahvoja esityksiään

Kuva eilisesta FoPS-pleistä

JHT voitti Kokkolan Hermeksen Suomi-sarjan jääkiekko-ottelussa Kokkolassa numeroin 2-5 ( 1-0, 0-4, 1-1). Kokkolan Hermes oli lautautunut otteluun hyvin ja se johtikin ensimmäisen erän jälkeen 1-0 Christian Buchertin maalilla, johon syttäjiksi merkittiin Toskala ja Pallasaho. Buchert on 21-vuotias hyökkääjä, joka on aikaisemmin edustanut HIFK:ta A-junioreiden SM-liigajoukkueessa.

Toisessa erässä JHT näytti kotijoukkueelle taivaan merkit tekemällä neljä maalia. Kai Yliuntinen tasoitti pelin 1-1:een Rönkön ja Palolan saadessa syöttöpisteet. Parin minuutin kuluttua maaliverkkoja venytti JHT:n Juha Lehtomäki Henri Mustosen syötöstä. Kai Yliuntinen siirsti JHT:n 1-3 johtoon alivoimalla. Syöttöpiste Jarno Palolalle. Peteris Pujats on sopeutunut hyvin viime kauden tehokaksikon Sami Markkanen – Henri Mustonen rinnalle. Tämä ketju värkkäsi JHT:n neljännen maalin.

Kolmannessa erässä Karhu-Kissojen 21-vuotias Kari Kärnä kavensi Toskalan ja Jääskelän syötöstä tilanteeksi 2-4. JHT viidennen maalin laukoi ottelun viimeisellä minuutilla R-Kiekosta JHT:n pelipaitaan siirtynyt Matti Kivisilta Tomi Gronoffin syötöstä. Näin JHT jatkoi vahvoja esityksiään voittamalla selvästi Kokkolan Hermeksen.

JHT:llä on hyvät maalivahdit Mika Kokko ja Jari Mäyrä. Joukkue on vahvistunut viime kaudesta uusilla pelaajilla kuten esim. Tomi Stylman ja Joona Rönkkö,Peteris Pujats sekä Matti Kivisilta ja puolustaja Veli-Valtteri Leinonen. Viime kauden tehomiehet vertyvät vähitellen. Henri Mustonen, Sami Markkanen, Tomi Gronoff, Kai Yliuntinen, Timo Seikkula ja Iikka Törnvall ovat joukkueelleen todella tärkeitä. JHT:n nuorista pelaajista on syytä mainita Jarno Palola ja Juha Lehtomäki, jotka tällä kaudella tehnevät läpimurron joukkueen eliittiin. Lauri Laakko on vielä sairastuvalla, mutta hän on myös JHT:n tulevaisuuden nimiä. Kallemarkus Manninen on kehittynyt viime vuodesta erittäin paljon samoin kuin Samuli Hietala ja Iiro Ojala. JHT:n joukkue on nyt entistä vahvempi ja tasaisempi joten JHT:ltä voidaan ottaa kovia suorituksia tämän kauden aikana. Valmentajana on huippuvalmentaja Robert Pukalovic joten huippusuoritukseen on kaikki edellytykset tällä sarjakaudella.