sunnuntai 29. syyskuuta 2013

JHT voitti sarjan kärkikamppailun

JHT hallitsi ja voitti Kalajoen jäähallissa sarjan kärkikamppailun.

JHT Kalajoki voitti kotonaan runsaslukuisen (457) katsojan riemuitessa sarjakärki S-Kiekon numeroin 3-0 (1-0, 1-0, 1-0). JHT oli kotonaan hallitsevampi joukkue heti ensi erästä lähtien. Kiekko painettiin S-Kiekon päätyyn, mutta tulosta ei saatu aikaan vaikka paikkoja oli. S-Kiekon vastahyökkykset olivat vaarallisia, mutta JHT:n puolustus kesti. S-Kiekko lähti liian hanakasti hyökkäämään ja puolustajat nousivat liian ylös. Tällöin JHT:n tuulennopeille hyökkääjille aukesi paikkoja läpiajoihin, joista toisella yrittämällä Kai Yliuntinen pisti kiekon varmasti yläpesään. Syötön tähän maalin tarjoili Iiro Ojala.

Toinen erä oli edelleen kotijoukkueen hallintaa, mutta S-Kiekko laukoi hanakasti. JHT:n maalivahti Mika Kokko pelasi unelmapelin. S-Kiekon pelaajat jo tuulettivat maalia, kun Kokko kaivoi kiekon hankastaan. Kokko pelasi ehkä kauden parhaimman pelinsä ja palkittiin JHT:n parhaana pelaajana. JHT:n latvilaispelaaja Peteris Pujats on erinomainen pelimies Sami Markkasen ja Henri Mustosen ketjuun. Pujats hallitsee hyvin kiekkoa ja niinpä hän syötti maalin eteen Henri Mustoselle, joka iski vastakiekosta maalin. Todella näyttävä maali, johon toiseksi syöttäjäksi merkittiin hyvän pelin pelannut Samuli Hietala. S-Kiekon pelaajat eivät ole tottuneet häviämään ja siksi pelaajat kävivät kuumana. Varsinkin Eemeli Pöytälaakso oli kuin kuumana kuin kekäle.

Kolmannessa erässä kulutettiin enemmän jäähypenkkiä, sillä pelaajien tunteet olivat pinnassa. Päätuomarina oli Timo Suni, jota ei voi syyttää ainakaan kotiinpäin vedosta. Kotijoukkue sai kolmannessa erässä neljä kahden minuutin rangaistusta ja S-Kiekko ainoastaan kaksi. Kolmannessa erässä JHT puolusti mallikkaasti ja kesti alivoimatilanteet hyvin, osaksi myös onnen avustamana. S-Kiekko pelasi erän lopun kuudella viittä vastaan ja JHT pääsi yrittämään useita kertoja kiekkoa tyhjään maaliin, mutta aina kiekko lipui ohi maalin. Erän lopussa Tomi Stylman onnistui pistämään kiekon tyhjiin Joona Rönkön ja Tomi Gronoffin esityöstä.

JHT oli tänään selvästi parempi kuin S-Kiekko. Tämä oli S-Kiekon ensimmäinen tappio Suomisarjassa tällä kaudella. JHT pelasi uhrautuvasti ja aktiivisesti. Joukkue on tasainen ja neloskenttäkin onnistui tänään erinomaisesti ja oli vähällä tehdä maalinkin. Maalivahtien torjunnat olivat JHT:n Mika Kokko 44 torjuntaa ja S-Kiekon maalivahdit 27 torjuntaa.