lauantai 21. joulukuuta 2013

JHT – Hermes 4-2

Paikallispeli kiinnosti suurta yleisöä, 536 katsojaa

JHT kohtasi syyskauden viimeisessä kotipelissä rakkaan vihollisensa Kokkolan Hermeksen. JHT oli avauserässä terävämpi voittamalla suurimman osan aloituksista ja pelaajat luistelivat vastustajaansa enemmän. JHT ensimmäinen maali syntyi jo ottelun ensimmäisellä minuutilla, kun Iikka Törnvallin lämäsi TuTo:n riveistä kahden ottelun ajaksi näytille tulleen 21-vuuotiaan Paulus Rundgrenin syötöstä maskissa olleen Hermes vahdin selän taakse.
Ensimmäistä erää JHT hallitsi ainakin henkisellä puolella ja JHT pelasi vahvemmalla asenteella ja kaikesta näkyi, että pelaajat olivat päättäneet, ettei tätä ottelua hävitä. Maalivahtien torjunna ensimmäisessä erässä JHT Mika Kokko 7 kertaa ja Hermeksen maalivahti Eemeli Sivonen 14 kertaa.

Toiseen erään Hermes tuli taistelumielellä. Asennettakin oli. Jesse Jormanainen tasoitti entisen JHT-pelaajan Teemu Jäsken syötöstä. Toisessa erässä päärooliin nousi tuomari Timo Suni joka piti huolen siitä, että jäähypenkki ei ehtinyt lämmetä. Tuomari Suni ei voi ainakaan kotiinpäin vetämisestä syyttää, sillä niin usein JHT-pelaajaa kulutti jäähypenkkiä. Tästä johtuen peli oli rikkonaista. Hermes sai tässä erässä JHT-jäähyjen johdosta taisteluhengen päälle. Toisen erän jälkeen tilanne oli 1-1 ja kolmatta ratkaisevaa erää 536-päinen yleisökin odotti jännityksellä.

Kolmannessa erässä JHT:n avainpelaajat lunastivat yleisön odotukset. Sami Markkanen laukoi JHT:n johtomaalin Peteris Pujats ja Paulus Rundgren saivat syöttöpisteet. Hermes ei ollut heittänyt vielä kirveestään kaivoon, vaan tasoitti pelin ajassa 49.07 Lari Ariman maalilla. JHT oli päättänyt voittaa ottelun ja konkaripelaajat olivat ratkaisuhetkillä suuressa roolissa. Henri Mustonen lusikoi Jarno Palolan ja Timo Seikkulan esityöstä johtomaalin. Viimeisen naulan Hermes-arkkuun naulasi RoKin kaataja Peteris Pujats Paulus Rundgrenin ja Samuli Hietalan esityöstä. Paulus Rundgren sai näyttöottelussaan kolme syöttöpistettä joten näyttö oli varsin vakuuttava. Tasaväkisen ottelun ratkaisi JHT-pelaajien suurempi voitontahto. Erityinen tunnustus ja kiitos on annettava JHT:n omille nuorille pelaajille. Heidän panoksensa oli merkittävä, vaikka ei maalitehtailuun taidot vielä riittäneetkään.