maanantai 2. joulukuuta 2013

Särkät Volley voitti kärkikamppailun

Gino Naarden oli kentän herra ja kuningas

Antti Kaattari omissa korkeuksissaan                                 (Kuvat Hannu Tilus)

Särkät Volley voitti ykkössarjan ykköslohkon kärkikamppailun Vaasan Kiistoa vastaan numeroin 3-1 (18-25, 25-17,25-19,25-23). Peli oli kauden parasta Kalajoella nähtyä lentopalloilua. Ensimmäistä erää kotijoukkue johti numeroin 9-6, jolloin Kiisto käytti ensimmäisen aikalisän. Kiisto tasoitti pelin tilanteessa 10-10 ja vei erää sen jälkeen selkeästi. Kotijoukkueen ongelmana oli vastaanotto ja siitä johtuvat passit. Hyökkäysvirheitä tuli liian paljon ja myös torjunta rakoili pahasti. Parhaiten kotijoukkueesta onnistui keskitorjuja Antti Kaattari. Hän teki erässä viisi pistettä. Ehkä Antti voisi käyttää enemmänkin keskihyökkäyksissä, sillä hän leijailee aivan omissa korkeuksissan tässä sarjassa. Kyle Gramit onnistui päättämään hyökkäyksen kolmesti pisteen arvoisesti ja torjui yhden pisteen. Sen sijaan Kyle Gramitin kovat aloitukset eivät onnistuneet tässä erässä toivotulla tavalla. Passari Ralf Ozolins ehkä yrittää liian usein vaikeita ratkaisuja jotka eivät enää ykkössarjatasolla kovia joukkueita vastaan onnistu niin kuin heikompia joukkueita vastaan. Vieraat veivät erän kotijoukkueen hakiessa omaa pelirytmiään.

Toisessa erässä kentän kunkun roolin otti Gino Naarden. Hän tykitti peräti yhdeksän pistettä ja onnistui lähes mahdottomista paikoista. Keskisipilä, Kaattari ja Gramit säestivät Naardenin hurmosta erinomaisesti. Gramitin ja Naarden syötöt ovat todella tehokkaita. Kotijoukkueelle tuli tässä erässä vain yksi syöttövirhe. Antti Kaattari syötti komean ässäsyötön. Vieraat otti aikalisän tilanteessa 17-14, mutta se ei auttanut pidättämään kotijoukkueen hurmosta. Erä päättyi syntymäpäiväsankarin Gino Naarden näytökseen. On tämä Gino todella taitava pelaaja.

Kolmannessa erässä kotijoukkueen hurmos jatkui. Gino Naarden ei onnistunut tässä erässä jokaisessa hykkäyksessä, mutta pisteitä kertyi kuitenkin kuusi kappaletta. Tässä erässä esiin nousi kotijoukkueesta Atte Siika-aho niin hyökkäysten päättämisessä kuin torjunnassakin. Atte parantaa otteitaan peli peliltä. Kyle Gramitin syötöt olivat tuhoisia, sillä Vaasan veri vapisi, kun Gramit asteli syöttöruutuun. Kolmas erä tuli selkein numeroin 25-19 kotijoukkuelle.

Neljännessä erässä Kiisto pisti kampoihin toissaan ja siirtyi pistejohtoon tilanteessa 10-11. Kotijoukkue missasi aloitussyöttöjä neljä kappaletta. Gino Naarden otti kuitenkin johtavan roolin kotijoukkueessa ja nakutteli viisi pistettä ja torjui yhden. Gramit, Siika-aho ja Keski-Sipilä iskivät myös mallikkaasti. Kotijoukkueella on kaksi hyvää passaria ja tässä erässä loisti passari Jussi Mäkinen. Kotijoukkue otti ensimmäisen aikalisän tilanteessa 17-14 ja toisen aikalisän tilanteessa 19-17. Peli oli jostain syystä nihkeää. Vieraat kavensivat tilanteeski 22-20 ja 24-23. Kotijoukkue kuitenkin puristi erävoiton hyvän ottelun päätteeksi numeroin 25-23.