maanantai 16. joulukuuta 2013

Särkät Volley voitti alkusarjan

Antti Kaattari hakkurina (Kuva Hannu Tilus)

Särkät Volley voitti Kuortaneen Kalajoen Merenojan salissa sunnuntaina numeroin 3-1 (25-18, 25-27, 25-20, 25-17). Nuorten maanjoukkue antoi todella tiukan vastuksen Särkät Volleylle. Kuortaneen kenttäpuolustus oli erinomainen. Särkät Volley aloitti ensimmisen erän uudenlaisella, ennenkokemattomalla kenttäjärjestyksellä. Hakkuriksi oli siirretty keskitrojuja Antti Kaattari ja keskitorjujaksi Gino Naarden. Lisäksi aloituskokoonpanossa oli muitakin muutoksia. Passari Jussi Mäkinen teki kaksi hyökkäyspistettä ja yhden torjuntapisteen. Mikko Keskisipilä pelasi tapansa mukaan lähes virheettömästi ja teki kolme hyökkäyspistettä. Hakkurina toiminut Antti Kaatari syötti kaksi ässäsyöttöä ja teki kolme hyökkäyspistettä. Eniten uutta pelipaikkaa vierasti Gino Naarden, joka teki yhden syttöpisteen, yhden torjuntapisteen sekä neljä hyökkäyspistettä. Naardenille tuli kuitenkin useita epäonnistumisia ehkä uuri siitä syystä että pelipaikka oli normaalista poikkeava. Kyle Gramit oli suurimman osan ensimmäistä erää vaihtopenkillä. Kaikesta ”sekoilusta” huolimatta Särkät Volley vei erän varsin selkeästi, vaikka Kuortane taisteli erän alun mallikkaasti aina 11-11 tilanteeseen saakka.

Toisen erän alku oli Särkät Volleylle katastrofi. Nostot eivät onnistunesti ja passit tästä syystä olivat epätarkkoja ja matalia. Kuortane siirtyi 0-6 johtoon eteni selkeässä johdossa tilanteeseen 6-12. Vähitellen Särkät Volley sai otetta peliin lähinnä Kyle Gramitin ansioista. Gramit syötti erittäin pahoja teki kaksi ässäsyöttöä. Lisäksi hän hankki yhden torjuntapisteen ja teki viisi hyökkäyspistettä. Toinen onnistuja oli Mikko Keskisipilä, joka syötti kaksi ässäsyöttöä, teki yhden torjuntapisteen ja yhden hyökkäyspisteen. Antti Kaattari sai kolme hyökkäyspistettä. Atte Siika-aho väläytteli osaamistaan kahden hyökkäyspisteen ja yhden torjuntapisteen arvoisesti. Jaakko-Matti Joensuu hankki yhden syöttöpisteen ja kaksi hyökkäyspistettä. Gino Naarden oli tässä erässä lähes koko ajan vaihtopenkillä. Särkät Volley kavensi kaikesta sekoilusta huolimatta tilanteeksi 17-19, jolloin Kuortane käytti aikalisän. Kuortane eteni tilanteeseen 20-24. Särkät Volley sinnitteli kovasti erän lopussa ja tasoitti tilanteeksi 25-25. Kuortane onnistui kuitenkin hankkimaan kaksi viimeistä pistettä ja vei erän nimiinsä 25-27.

Kolmanteen erään Särkät Volley lähti normaalilla aloituskuusikolla. Tuloksena oli 9-5 johto. Sitten alkoi Särkät Volleyn synkkä kausi. Nostot eivät onnistuneet ja passit olivat matalia. Kuortaen kavensi tilanteeksi 11-10. Sen jälkeen alkoi Gino Naarden tykki puhua. Naarden iski seitsemän hyökkäyspistettä ja Kyle Gramit neljä hyökkäyspistettä ja yhden torjuntapisteen. Antti Kaattari hankki yhden syöttöpisteen, kaksi torjuntapistettä ja yhden hyökkäyspisteen. Mikko Keskisipilä onnistui kahdessa hyökkäyksessä. Passit olivat liian usein matalia. Passari Ralf Ozolins kunnostautuikin syöttäjänä hankkien yhden syöttöpisteen ja yhden hyökkäyspisteen. Erä tuli Särkät Volleylle numeroin 25-20.

Neljännessä erässä Gino Naarden teki yhden syöttöpisteen ja neljä hyökkäyspistettä. Syötöt Särkät Volleyn koko joukkueella ovat pahoja. Kyle Gramit syötti kaksi ässäsyöttöä, torjui yhden pisteen ja päätti yhden hyökkäyksen pisteen arvoisesti. Kyle Gramit palkittiin kotijoukkueen parhaana. Passari Ralf Ozolins hankki kolme hyökkäyspistettä. Mikko Keskisipilä teki yhden syöttöpisteen ja kaksi hyökkäyspistettä, Antti Kaattari hankki kaksi torjuntapistettä ja kaksi hyökkäyspistettä. Ville Kaksonen päätti kolme hyökkäystä pisteen arvoisesti. Neljättä erää kotijoukkue hallitsi, vaikka tämä ottelu paljasti selkeästi kotijoukkueen heikon kohdat. Vastustaja oli taitava ja löysi kotijoukkueen heikon kohdat. Siksi ottelu oli jännittävä, vaikka neljäs erä päättyikin kotijoukkueelle selkein numeroin 25-17.

Tästä lohkosta ylempään loppusarjaan menevät Särkät Volley, Kyyjärven Kyky ja Kuortane. Näiden joukkueiden keskinäisten ottelujen tulokset jäävät voimaan loppusarjassa. Toisesta lohkon kolme parasta joukkuetta ovat Mikkelin Passarit, Akaa-Volley ja Tampereen TKT.

Mikkelin Passarit

Akaa-Volley

Tampereen Kisa-Toverit

Vielä ei ole laadittu ylemmän loppusarjan ottelu-ohjelmaa. Minulla on kuitenkin sellainen kutina, että ykköslohko on kakkoslohkoa kovempi lohko ja siksi Särkät Volley on todella lähellä ykkössarjan voittoa. Vielä on kuitenkin parannettava tiettyjä osa-alueita, koska ylemmässä loppusarjassa pelisuoritusten tulee olla virheettömämpiä kuin alemmassa loppusarjassa.