sunnuntai 25. tammikuuta 2009

Henri Mustonen sen teki

Jan Jasko

JHT Kalajoki voitti jatkoajalla KJT TuusKin numeroin 4-5 ( 2-0, 1-1-,1-3, 0-1). Ottelun sankari oli JHT Kalajoen ykköskentän laituri Henri Mustonen, joka jatkoajalla ajassa 64.05 pisti ylivoimalla ylivoimaekspertti Tomi Gronoffin ja joukkueen kapteeni Sami Markkasen esityöstä kiekon reppuun. JHT Kalajoen riemu oli rajaton, sillä TuusKi oli painanut koko ottelun ajan vahvasti. Maalivahtien torjunnat olivat KJT Tuuskin Heikki Mikkonen 33 ja JHT Kalajoen Toni Prittinen 41.

Ottelu oli todellinen jännitysnäytelmä sillä kotijoukkue KJT TuusKi siirtyi ensimmäisessä erässä jo 2-0 johtoon Jukka-Pekka Suomalaisen ja Olli Kempin maaleilla. Toisessa erässä tilanne oli jo 3-0 kotijoukkueelle, kun Arto Väisänen onnistui ohittamaan JHT:n maalivahti Toni Prittisen. TuusKilla oli pari pelaajaa Mestiksestä Vantaa-Kiekosta lainassa, mutta turhaan.

JHT Kalajoki onnistui ylivoimalla kaventamaan tilanteeksi 3-1, kun Tuomas Pirttijärvi pisti kiekon pömpeliin Tomi Gronoffin ja Matti Toskalan avustuksella.
Kolmannessa erässä JHT Kalajoki laittoi ison vaihteen päälle. Puolustaja Joni Heinonen iski numeroiksi 3-2. Välittömästi KJT TuusKi vastasi maalilla ja tilanne oli 4-2. Ville-Petteri Tirri iski maalin ajassa 57.08 ja tilanne oli 4-3. JHT Kalajoen peräänantamaton peli tuotti tulosta, kun Tuomas Pirttijärvi ohitti Tomi Gronoffin syötöstä maalivahdin ajassa 57.53. Näin varsinainen otteluaika päättyi numeroihin 4-4.

Jatkoajalla TuusKin Pekka Kärkkäinen otti kampituksesta jäähyn ja antoi JHT Kalajoelle voiton avaimet. Ykköskentän laituri Henri Mustonen laittoi lätyn kassiin ajassa 64.05. Syöttöpisteet kirjattiin Tomi Gronoffille ja Sami Markkaselle. JHT Kalajoen pistesaalis oli uskomaton viisi pistettä viikonlopun aikana. Minulle tämä ei kuitenkaan ollut yllätys, sillä niin vahvassa kunnossa JHT Kalajoen joukkue on. Se on ollut mestarillisessa valmennuksessa Jan Jaskon opeissa ja tulosta syntyy. Seuraava vastustaja JHT Kalajoella on kotonaan Tampereen KOO-VEE ensi viikonloppuna.