tiistai 20. tammikuuta 2009

Kadonneen voiton metsästysArgo Arak

HU-Kalajoki koki Kajaanissa 3-1 (25-15, 25-21, 19-25, 25-13) tappion lentopallon ykkössarjan ottelussa Kalevala Sportille. Yksi hyvä ei riitä ottelun voittamiseen. HU-Kalajoen peli on liian ailahtelevaa. Tasaisen varmaan suoritukseen pitäisi pystyä. HU-Kalajoen joukkueesta palkittiin parhaana passari Ville Lehtinen, joka ruokki tutusti Ville Sorvojaa, joka mätti palloja lattiaan nuoruuden innolla. Kaleva Sportin passarina toimi tuttu Tero Hänninen, joka pyöritti monipuolisesti kajaanilaisten peliä. HU-Kalajoen riveihin oli palannut sairaslomalta Kari Boren, mikä tulee jatkossa vahvistamaan HU-Kalajoen joukkuetta. Kadonneen voiton metsästystä HU-Kalajoki jatkaa sunnuntaina Himangalla, kun vastustajaksi tulee sarjapaikan kannalta päävastustajiin lukeutuva Kyyjärven Kyky.

Hannu Kalliojärvi ratkaisi

HU-Kalajoki kärsi kirvelevän tappion kotiluolassaan eräänlaisessa ratkaisuottelussaan Kyyjärven Kykyä vastaan numeroin 1-3 (25-21, 21-25,20-25, 29-31). Kyyjärven Kyvyn valmentaja Hannu Kalliojärvi ei jätä mitään sattuman varaan. Hän oli päättänyt voittaa tärkeän ottelun ja tätä ottelua varten hän oli hankkinut merkittäviä vahvistuksia. Yksi heistä on Viron pääsarjassa pelaavan Pärnun joukkueen kapteeni, Kyproksen mestaruuden voittanut 192 cm pitkä 90 kg painava viljandilainen maajoukuetason hakkuri Argo Arak . Hän on pelannut viime vuodet beach volleytä menestyksellisesti Kaarel Kaisin parina. Viljandin Sakala-lehden mukaan Argo Arak pelaa neljä ottelua Kyyjärven Kyvyn paidassa. Pärnu VK ajautui talousvaikeuksiin ja siksi Argo Arak pelaa Kyyjärvellä.

Joulutauon jälkeen joukkueen ulkolaispelaajat vaihtuivat. Darius Abromavicius jäi kotimaahansa Liettuaan ja tilalle palasi vanha tuttu samasta maasta. Saulius Astrauskas teki paluun Kyyjärven Kyvyn joukkueeseen. Kyvyn uudet vahvistukset ovat toisilleen tuttuja jo useilta vuosilta. Pari kautta Saulius pelasi Virossa ja yhdenkauden miehet olivat Kyproksella, tosin eri joukkueissa.

Kyvyn miehistössä pelasi kolmaskin uusi mies. Pekka Rajala palasi armeijan leivistä vahvuuteen. Tämä otteluvoitto oli Kyyjärven Kyvyn ensimmäinen voitto Himangan kaariahallissa. Jukka Mäkelä pelasi erään uransa parhaimmista otteluistaan.

Hieno peli

Vaikka HU-Kalajoki hävisi ottelun niin peli osoitti HU-Kalajoen menneen joukkueena eteenpäin kiitettävästi. HU-Kalajoen hyökkäysvoimasta vastasi nuori tähtipelaaja Ville Sorvoja. Passari Ville Lehtinen pelasi hyvän pelin. On todennäköistä, että tuollaisella pelillä tulee kaatumaan moni sarjataulukossa ylempänä oleva joukkue. Joukkueen on pystyttävä karsimaan turhat virheet pois. Nyt niitä vielä tulee käsittämättömän paljon. Heikkoutena on on pelin ailahtelevaisuus. Kari Borenin paluu sairastuvalta tulee jatkossa vahvistamaan joukkuetta merkittävästi. Ilia Dimitrov ja Teemu Salmela ovat joukkueen tukipilareita.
HU-Kalajoen asema on nyt enemmän kuin tukala. Voittoja on pian saatava. HU-Kalajoella olisi ollut samat keinot käytettävissä kuin Kyyjärven Kyvyllä, mutta niitä ei todennäköisesti edes ajateltu käyttää. Seuraavana HU-Kalajoki saa vastaansa Ylivieskan Kuulan Ylivieskassa ensi sunnuntaina.

Ei kommentteja: