tiistai 6. tammikuuta 2009

Kalajoki maakuntaviestissä yhdeksäs

Uudenkaarlepyyn voittajajoukkue

Ylivieskassa hiihdettiin 58. Keski-Pohjanmaan maakuntaviesti. Kalajoki oli mukana kolmella joukkueella. Kalajoen I-joukkue sijoittui A-sarjassa yhdeksänneksi, II-joukkue oli B-sarjassa sijalla kahdeksan ja III-joukkue B-sarjassa sijalla 23. Kalajoen osalta viesti meni odotusten mukaisesti.

Kalajoen I-joukkueessa hiihtivät Tapani Kärjä, Aleksi Ojala, Johanna Juhola, Ville Juusola, Markus Niemelä, Simo Törnvall, Marika Suni ja Juho Nikula. Kalajoen II-joukkueessa hiihtivät Kauko Himanka, Joni Jaakola, Roosa Niemelä, Mauno Juola, Janne Juusola, Matti Laitala, Mari Laitala ja Osmo Juola. Kalajoen III-joukkueessa hiihtivät Tero Löf, Eemeli Erkkilä, Marianne Löf, Reijo Juola, Jukka Manninen, Kai Rahko, Venla Nikula ja Kari Isokääntä.

Himanka oli mukana kahdella joukkueella. Himangan I-joukkue oli A-sarjassa 12. ja Himangan II-joukkue oli B-sarjan 10. ja III-joukkue B-sarjan 37.

Osuudet

Maakuntaviestissä oli kahdeksan osuutta, joista neljä ensimmäistä hiihdettiin perinteisellä ja neljä seuraavaa vapaalla. Viesti aloitusosuus on miesten 10,5 km, toinen 16-vuotiaiden poikien 5 km, kolmas osuus 16-vuoitiaiden tyttöjen 3,3 km ja neljäs osuus miesten 10 km. Viides osuus oli ensimmäinen vapaa hiihtotavan osuus, jossa 18-vuotiaat pojat hiihtivät 5 km. Kuudes osuus oli miesten 10 km:n osuus, seitsemäs osuus oli naisten 5 km ja ankkuriosuus miesten 10 km. A-sarjassa kilpailee 15 kunnan I-joukkueet. Muut joukkueet kilpailevat B-sarjassa.

Ensimmäinen osuus

Ensimäisellä osuudella Kalajoen I-joukkueen Tapani Kärjä oli viides voittaen niukasti Alavieskan Heikki Kopakan. Reisjärven Juho Halonen oli osuuden toiseksi nopein. Avausosuuden voittaja oli Uudenkaarlepyyn Mats Jakobsson 28,5 sekuntia ennen Tapani Kärjää. Osuuden toiseksi nopein oli Pyhäjärven Jouni Komu aivan tasoissa osuuden voittaneen Mats Jakobssonin kanssa.
Kalajoen II-joukkueen Kauko Himanka oli B-sarjan kuudes. Tero Löf oli B-sarjan 24.

Toinen osuus

Toisen osuuden jälkeen viestiä johti Uusikaarlepyyn I-joukkue. Toisena oli Kruunupyy, kolmantena Alavieska, neljäntenä Reisjärvi. Kalajoen I-joukkue oli A-sarjassa viidentenä. Kalajoen II-joukkue oli B-sarjan yhdeksäntenä ja Kalajoen III-jokkue B-sarjan 23. Kalajoen I-joukkueen Aleksi Ojala oli osuutensa yhdeksänneksi nopein. Hieno suoritus Aleksi Ojalalta. Kalajoen II-joukkueen Joni Jaakola oli B-sarjan 13. ja Kalajoen III-joukkueen Eemeli Erkkilä 19.

Kolmas osuus

Kolmannen osuuden jälkeen Uusikaarlepyy johti yli puolella toista minuutilla. Kalajoen I-joukkue oli A-sarjan 7. Kalajoen Johanna Juhola oli osuutensa 12. Kalajoen II-joukkue oli tämän osuuden jälkeen B-sarjan kahdeksas ja Roosa Niemelä osuutensa 23. Kalajoen III-joukkue oli kisan tässä vaiheessa B-sarjan 24. ja Marianne Löf osuutensa 30..

Neljäs osuus

Uusikaarlepyy johti enää 9,1 sekunnilla. Seuraavana olivat Kruuunupyy, Reisjärvi, Luoto, Ylivieska ja Kokkola. Kalajoen I-joukkue oli sijalla 9. Eroa kärkeen oli 3 minuuttia 11 sekuntia. Ville Juusola oli osuudellaan A-sarjan 12. Kalajoen II-joukkue oli B-sarjan 7. ja Mauno Juola oli osuudellaan B-sarjan 13. Kalajoen III-joukkue oli B-sarjassa sijalla 27. Uudenkaarlepyyn II-joukkue oli kokonaiskilpailussa tässä vaiheessa neljäntenä. Tämä osoittaa Uudenkaarelpyyn hiihtovoimaa ja -tasoa.

Viides osuus

Viidennen osuuden jälkeen Uusikaarlepyy johti enää puolella sekunnilla. Toisena oli Kruunupyy. Seuraavina olivat Luoto, Reisjärvi, Kokkola ja Ylivieska. Kalajoen I-joukkue oli kahdeksantena A-sarjassa. Markus Niemelä oli osuutensa kuudenneksi nopein. Kalajoen II-joukkue oli yhdeksäntenä B-sarjassa ja Janne Juusola oli osuutensa 19. nopein B-sarjassa. Kalajoen III-joukkue oli B-sarjassa tilalla 28.

Kuudes osuus

Uudenkaarlepyyn Markus Nilsson oli repinyt jo lähes kahden minuutiin eron Kruunupyyhyn. Kolmantena oli Reisjärvi. Sitten seurasivat Ylivieska, Luoto, Pyhäjärvi ja Nivala, Kalajoen I-joukkue oli sijalla kahdeksan. Kalajoen armoton viestimies Simo Törnvall oli osuutensa kuudenneksi nopein. Reisjärven joukkue oli kolmantena vain 10 sekuntia kärjestä. Uudenkaarlepyyn II-joukkue oli kokonaiskisassa kolmantena. Kalajoen II-joukkue oli B-sarjassa sijalla 9. ja Kalajoen II-joukkueen Kari Ojala oli osuutensa seitsemänneksi nopein B-sarjassa. Erinomainen suoritus Kari Ojalalta. Kalajoen III-joukue oli sijalla 25. ja Kai Rahko oli osuutensa 19. nopein.

Seitsemäs osuus

Seitsemännen osuuden jälkeen Kruunupyy johti yli kahdella minuutilla. Toiseksi oli noussut odotettu yllätysjoukkue Reisjärvi. Seuraavina olivat Kruupyy, Luoto, Kokkola ja Nivala. Kalajoen I-joukkue oli sijalla yhdeksän. Marika Suni oli osuutensa 10:nneksi nopein. Kalajoen II-joukkue oli B-sarjassa sijalla kahdeksan ja osuuden hiihti Mari Laitala ja III-joukkue oli sijalla 25. Osuuden nopein oli Kokkolan Kirsi Antila (os.Viljamaa).

Kahdeksas osuus

Viestin voittajana saapui maaliin Uusikaarlepyyn Sam Sundberg yli kolmenminuutin erolla seuraavaan joukkueeseen. Toiseksi sijoittui Kruunupyy ja kolmanneksi Ylivieska Tero Similän hyvän hiihdon johdosta. Yllätysjoukkue Reisjärvi jätettiin neljänneksi ja seuraavina oli Kokkola, Luoto, Pyhäjärvi ja Nivala. Kalajoki oli yhdeksäs. Kalajoen osalta viesti meni ennakkokaavailujen mukaan, sillä joukkue oli todella nuori ja ennakoitu sijoitus oli 8-10. Kirsi ja Timo Anttilan ansioista Kokkola oli viides.

Ankkuriosuuden nopein oli Alavieskan Teemu Kattilakoski, toiseksi nopein Ylivieskan Tero Similä ja kolmanneksi nopein Kokkolan Timo Antila. Mika Myllylän oli ankkuriosuuden seitsemänneksi nopein ja Kalajoen Juho Nikula kahdeksanneksi nopein.

Kalajoen II-joukkueen oli B-sarjassa kahdeksas ja ankkuriosuudella Osmo Juola oli B-sarjassa yhdeksänneksi nopein. Osmo Juolalta hyvä hiihto. Kalajoen III-joukkue oli 23. ja Kari Isokääntä ankkuriosuuden 18.