lauantai 3. tammikuuta 2009

JHT:lle avaustappio

Matti Toskala ahdistamassa vierailijoiden maalilla.

Valtakunnallinen Suomisarja käynnistyi Kalajoella ottelulla JHT - HC KeskiUusimaa. Vierasjoukkue on muodostettu pääasiassa HC Keravan pelaajista. Pari pelaajaa on tullut Kiekko-Vantaasta. Tasaiseksi ennakoitu sarja osoitti avauskierroksellaan, että ennakkokaavailut pitävät paikkansa. JHT taisteli mallikkaasti, mutta kärsi 2-4 (1-0, 0-3, 1-1) avaustappion tämän kauden ennatysyleisön eli 597 katsojan todistaessa tapahtumaa.

Ensimmäistä erää JHT hallitsi mielinmäärin, sillä vierailijalla oli vaikeuksia tottua pieneen kaukaloon. Vieralijoiden hermot olivat pinnassa ja se näkyi jäähyaitiossa. JHT sai pelata tovin viidellä kolmea vastaan ja kotijoukkueen Tomi Gronoffin jäänuoliainen yllätti maalivahti Janne Sjöbergin ajassa 6.02. Syöttopisteet maalista merkittiin Matti Toskalalle ja Matti Leinoselle.
JHT:n kakkoskentän maalitykki Tuomas Pirttijärvi oli poissa tästä ottelusta keuhkonkuumeen takia ja hänet korvasi ketjussa polvivammasta toipunut Olli Kuoppala. Kokkolan Hermeksessä kauden aloittanut peruspakki Teemu Jääske liittyi JHT:n joukkueeseen ja pelasi perusvarmasti koko ottelun. JHT:n Janne Myllymäki vapautui armeijan leivistä ja on jatkossa JHT:n joukkueen vahvuudessa. Sen sijaan puolustajat Henri Kärjä ja Kalle Fors sekä hyökkääjä Kai Yli-Untinen astuvat armeijan harmaisiin. Myöskään nuori hyökkäjälupaus Valtteri Hotakainen ei ollut tässä pelissä mukana, koska hän pelaa pari peliä JYP:n joukkueessa rajoitetulla siirrolla.

JHT ei pystynyt hyödyntämään muita ensimmäisen erän ylivoimatilanteita vaikka paikkoja oli runsaasti. Maalivahtien torjunnat ensimmäisessä erässä olivat JHT:n Toni Prittinen kolme kertaa ja HC KeskiUusimaan Janne Sjöberg 17 kertaa.

Toisen erän alussa virailijoiden SM-liigassakin Bluesin paidassa pelannut härkämäinen Marko Sakko pääsi yllättämään JHT:n maalivahti Toni Prittisen ja niin oli tilanne 1-1. Sakko pelasi viime kauden Mestiksessä Kiekko-Vantaan joukkueessa. Vierailijat siirtyivät Antti-Pekka Lambergin lämärillä 1-2 johtoon. Toisen erän loppupuolella JHT pääsi jälleen kerran pelaamaan viidellä kolmea vastaan, mutta maalipaikat jäivät hyödyntämättä. Sen sijaan vastustajan Janne Lehtinen yllätti helponnäköisellä maalilla JHT:n maalivahti Toni Prittisen. Maali tuli toisen erän loppuun ajassa 39.32. Se merkitsi lopun alkua. Maalivahtien torjunnat toisessa erässä olivat JHT:n Toni Prittinen 10 kertaa ja HC KeskiUusimaan Janne Sjöberg 14 kertaa.

Kolmannessa erässä JHT:n maalinsuulle komennettiin Jari Mäyrä, joka torjui erän aikana 10 kertaa. Vieraiden numero 88 eli Jesse Juntheikki ratkaisi ottelun lopullisesti ajassa 51.16 tekemällä vierailijoiden neljännen maalin. JHT:lle toi laihaa lohtua Aki Sarkkilan näyttävä 2-4 kavennusmaali, johon syötön antoi Kai Yli-Untinen. JHT pyrki hakemaan kavennusta ottelun lopussa pelaamalla yli puolitoista minuuttia kuudella viittä vastaan, mutta tulosta ei syntynyt kumpaankaan päähän. Erän lopussa vielä vierailijoiden jäähykuningas Petja Pietiläinen kaverinaan Janne Lehtinen ja JHT:n Henri Mustonen ottivat jäähyt väkivaltaisuudesta ajassa 60.00. HC KeskiUusimaan pelaajat tarjosivat JHT:lle voittoa ottamalla peräti 12 kahden minuutin rangaistusta. JHT:n ongelmana näyttää olevan maalienteko. Ehkä tarvitaan vielä yksi pelaaja vahvistamaan JHT:tä jotta pelaajia olisi riittävästi koko loppukaudeksi.

Avauskierroksen muissa otteluissa RoKi voitti Oulussa Kiekko-Laserin jatkoajalla numeroin 2-1. Naantalissa VG62 voitti hieman yllättäen Tampereen KOOVEEn numeroin 7-5. KJT TuusKi voitti Hyrylässä myöskin ennakkosuosikki Imatran Ketterän numeroin 4-2. JHT:n seuraava ottelu on Imatran Ketterää vastaan Imatralla 10.1.2008 klo 16.00.