torstai 10. syyskuuta 2009

Kiekko-Laser voitti JHT:n Kalajoella numeroin 6-1

Oulun Kiekko-Laser voitti harjoitusottelussa JHT Kalajoen Kalajoen jäähallissa keskiviikkona 9.9.2009 numeroin 6-1 (0-2, 0-3, 1-1). JHT:n kokoonpanosta puuttui ykköskentästä laitahyökkääjä Aku Joki-Erkkilä ja puolustaja Marko Tuomainen loukkaantumisten takia. Ykköskentän toinen laitahyökkääjä Henri Mustonen loukkaantui ensimmäisessä erässä samoin kuin ykköskentän puolustaja Teemu Jäske. Myös puolustaja Joni Heinonen oli poissa työesteiden takia.

Kiekko-Laser oli hallitsevampi joukkue, ja ajassa 3.37 Ville Mäkelä (2+0) vei oululaiset johtoon Antti Maaningan (1+3) esityöstä. Kärppäkasvatti Ville Mäkelä pelasi edellisen kauden Tsekissä sikäläisessä kakkosliigassa KHL Vajgarin joukkueessa tehden 33 ottelussa tehot 13+9=22. Ville Mäkelä oli viime kaudella joukkueensa viidenneksi tehokkain pelaaja. Antti Maaninka, 28, on pelannut kaksi viimeistä kautta hyökkääjänä FPS.ssä Mestiksessä.
Ensimmäisen erän loppupuolella ajassa 14.12 K-Laser karvasi Miikka Mettovaaran johdolla kiekon vastustajan päädyssä. Mettovaaran syötöstä Juho Pesonen viimeisteli Kiekko-Laserin toisen maalin. Ensimmäiselle erätauolle mentiin Kiekko-Laserin johtaessa 0-2. Tässä maalissa JHT:n maalivahti Jari Mäyrä ei ollut kyllin tarkkana ja siksi muutoin hyvin pelannut maalivahti voi ottaa tämän maalin osin omaan piikkiinsä.

Toisen erän alussa Kiekko-Laser pääsi pelaamaan kahden miehen ylivoimalla. Laitahyökkääjä Petri Halme (1+1) teki kovalla laukauksella hyvän ylivoimakuvion päätteeksi vieraiden kolmannen maalin ajassa 25.36. Petri Halme, 29, pelasi jo viime kaudella K-laserin joukkueessa tehden 24 ottelussa tehot 10+10=20.
Ottelun puolivälissä Kiekko-Laser oli 0-5 johdossa Ville Mäkelän onnistuttua ensin tasakentällisin ja kohta perään Teemu Kaijala ylivoimalla. JHT:n nuoret puolustajat Iiro Ojala ja Eino Juvonen olivat helisemässä K-Laserin hyökkääjien kovassa prässissä. Toisen erän lopussa Kiekko-Laser sai viisi jäähyä reilussa viidessä minuutissa. JHT ei onnistunut kahden miehen ylivoimallakaan tekemään maalia. JHT:n Matti Toskala ei onnistunut erinomaisista tekopaikoista huolimatta. Toiselle erätauolle siirryttiin Kiekko-Laserin 0-5 -johdossa.

Kolmannen erän oululaiset aloittivat kahden miehen alivoimalla. Kiekko-Laserin saatua neljännen kenttäpelaajan Antti Maaninka sai erinomaisen syötön hetkeä aiemmin jäähyltä päässeeltä Boris Gazurilta ja karkasi läpiajoon. Antti Maaninka pisti kiekon varmasti maaliverkon perille. Numerot tulostaululla muuttuivat 0-6:een. Kolmatta erää Kiekko-Laser hallitsi, vaikka kotijoukkue sai lohtua ottelun viimeisellä minuutilla Kai Yliuntisen kavennettua pelin näyttävällä maalilla lopputulokseksi 1-6.

Kiekko-Laser esitti todella valmista peliä ja on lohkon ehdoton ennakkosuosikki. Joukkueen kokoonpanosta puuttuivat Mikko Purontakanen, Juho-Tuomas Appel, Sami Eero ja Matias Huikari. Kiekko-Laser on JHT Kalajoen ensimmäinen vastustaja sarjan avauksessa 19.9.2009 Kalajoen jäähallissa. Silloin ottelusta tullee tasaisempi, koska silloin kaikki JHT:n tärkeät pelaajat ovat mukana.