lauantai 26. syyskuuta 2009

Tomi Heinonen ratkaisi jatkoajalla

Henri Mustonen

JHT Kalajoki jatkoi voittoputkeaan sarjan kärkiottelussa lauantaina Kalajoella voittamalla Raahe-Kiekon numeroin 3-2 (1-2, 1-0, 0-0, 1-0). Kotijoukkueen juhlat aloitti Tomi Heinonen ajassa 61.45. Jännittävä ottelu päättyi kotijoukkueen riemukkaaseen voittoon.

Raahe-Kiekon osalta pelin ensimmäinen erä oli hyvä, vaikka kotijoukkue aloittikin maalinteon ylivoimalla. Perttu Niskakangas laittoi kiekon vasempaan alakulmaan Tomi Gronoffin ja Marko Tuomaisen syötöistä. Raahelaisista Hannu Härönoja ja Matti Leinonen veivät Raahe-Kiekon 1-2 johtoon. Vierasjoukkue Raahe-Kiekko hallitsi ensimmäistä erää, sillä kiekko liikkui ja luistin kulki.

Toisen erän alkuun JHT rankaisi taas ylivoimalla. Huono purkukiekko jätti kiekon Raahe-Kiekon alueelle ja JHT:n kapteeni Sami Markkanen nosti kotijoukkueen tasoihin. Loppuerästä molemmat kuluttivat jäähypenkkiä, mutta tulosta ei Raahe-Kiekon miesylivoima tuottanut. JHT onnistui ottelussa kahdesti ylivoimillaan. Raahe-Kiekko ei onnistunut ylivoimalla. JHT puolusti ja karvasi tehokkaasti.Toinen erä oli rikkonainen ja heikko molemmilta joukkueilta. Voittoa tarjottiin molemmille.

Kolmannen erän lopun ylivoimalla Raahe-Kiekko olisi voinut ratkaista ottelun, mutta JHT puolusti tehokkaasti. Raahe-Kiekon ylivoima oli tänään heikkoa eikä se saanut painetta tai laukauksia JHT:n maalia vartioinutta Jari Mäyrää kohti.
Ykköskentässä pelasi Kai Yli-Untinen erittäin hyvin. Hän korvasi loukkaantunutta Tapani Nikkilää.
Raahe-Kiekko on todella tasainen ja kova joukkue, mikä on varmasti sarjan kolmen parhaan joukossa. Kierroksen yllätys on Kiekko-Laserin karvas 4-5 tappio kotonaan TIHC:lle. Kiekko-Laserin pelaajilla oli vaikeuksia niellä tappion katkeraa kalkkia ja niinpä se otti ottelun lopussa oikein kunnon jäähysuman.