lauantai 31. lokakuuta 2009

Tasainen kärkikamppailu

Oulun K-Laser voitti JHT Kalajoen Kalajoella numeroin 1-5 (0-2, 1-1, 0-2). Ottelu oli huomattavasti tasaisempi mitä loppunumerot osoittavat. K-Laser sai unelma-alun kun JHT:n maalia vartioinut Mika Kokko yllätettiin jo ensimmäisellä minuutilla Petri Halmeen rannelaukauksella ylämummoon. Sen jälkeen ottelu oli tasaista vääntöä kuitenkin K-Laserin hienoisessa hallinnassa. Niinpä Ville Rajala sai sohittua kiekon maalin takaa Antti Maaningalle, joka ei erehtynyt ja tilanne oli 0-2.

Toiseen erään junkkarijoukkue tuli oivalla asenteella. Kiekko liikkui ja luistin kulki. Ottelun hallinta siirtyi kotijoukkueelle vieraiden kuluttaessa jäähyaition penkkejä melkein puolet peliajasta. JHT:n taitava maalitykki Kai Yli-Untinen karkasi K-Laserin puolustukselta ja pisti äänekkäästi kannustaneen kotiyleisön suureksi riemuksi kiekon hallitusti ohi vieraiden maalivahdin Pekka Kankaanrannan. Ottelun hallinta siirtyi kotijoukkueelle. Erän viimeisellä sekunnilla kesken ankaran junkkaripainostuksen Jani Södön tarkka syöttö Tatu Backmannille katkaisi tilanteen. Backman karkasi yksin läpiajoon alivoimalla ja veti kovan kudin oikeaan yläkulmaan. Näin K-Laser siirtyi ansaitsemattomaan 1-3 johtoon.

Kolmannessa erässä vauhdikas ja yleisöön menevä peli jatkui. Junkkarit ajoi kiivaasti takaa kavennusta. Sitten kotijoukkueen luottopakille Teemu Jäskelle sattui karmea syöttövirhe. Syöttö meni suoraan vieraiden Juho-Tuomas Appelin kiekon lapaan maalin edustalla ja siitä Appel ei erehtynyt. Tämä maali viimeistään varmisti vieraiden voiton. Viimeisen naulan junkkariarkkuun pisti vierasjoukkueen maalitykki, jonka juniorikentän puolustajat olivat jättäneet liian heikolle vartioinnille ja niinpä Halme niittasi pelimiehen varmuudella läpiajon päätteeksi kiekon verkkoon. Näin ottelu päättyi vieraiden 1-5 voittoon, vaikka ottelu oli huomattavasti tasaisempi kuin numerot taululla osoittivat. JHT:n maalivahti Mika Kokko onnistui torjunnoissaan erinomaisesti, sillä torjuntaprosentti oli 90,38 ja olisi ollut paljon korkeampi ilman kahta puolustajien lahjamaalia. Kierroksen yllätyksestä vastasi Pietarsaaren Jeppis, joka voittolaukauskisassa voitti Raahe-Kiekon.

00:00 MV KOKKO Mika JHT aloittaa
00:00 MV KANKAANRANTA Pekka K-Laser aloittaa
00:51 0 - 1 HALME Petri (HAKKARAINEN Ville) K-Laser
16:00 0 - 2 VoM MAANINKA Antti (RAJALA Ville, HALME Petri) K-Laser
17:30 2min RAHKOLA Jani JHT Kampitus

22:44 2min GAZUR Boris K-Laser Koukkaaminen
32:17 2min KANKAANRANTA Pekka K-Laser Kampitus
34:01 2min MÄKELÄ Ville K-Laser Pelin viivyttäminen - kiekko katsomoon