maanantai 14. joulukuuta 2009

HU-Kalajoelle kylmää kyytiä

HU-Kalajoki sai vieraakseen ykkössarjaa johtavan voittamattoman Oulu Ettan. Ulkona paukkui 13 asteen pakkanen ja sisällä Himangan kaarihallissa Ettan latvilaisten Salvies Cielavskin ja Tom Smedsin tykit. Oululaiset voittivat ottelun puhtaasti 3-0 ( 18-25, 10-25, 12-25). Ottelu kesti 54 minuuttia. Ensimmäisessä erässä HU-Kalajoki taisteli Ramon Bezerran iskujen turvin ja tasahtiin edettiin tilanteeseen 9-10, mutta sen jälkeen oululaiset menivät menojaan. Oulussa HU-Kalajoki pystyi viemään Ettalta erän, mutta nyt sellaista mahdollisuutta ei ollut.

Toisessa ja kolmannessa erässä HU-Kalajoki oli täysin altavastaajan asemassa. Ramon Bezerra otettiin kiinni ja suurimman osan pisteistään HU-Kalajoki sai vastustajan virheistä. HU-Kalajoen joukkueesta olivat poissa sairauden takia Jari Tuura ja Marko Hiitola. Siksi valmentaja Timo Hihnalalla ei ollut käytettävissään yhtään vaihtopelaajaa. Vastustajan peliä voitiin ”viivyttää” vain aikalisillä. Seuraava peli HU-Kalajoella on ensi sunnuntaina Kajaanissa. Siihen peliin on joukkue saatava syttymään, koska pelillä on tärkeämerkitys sarjatilanteen kannalta.