keskiviikko 9. joulukuuta 2009

JHT:lle kotivoitto

Suomensarjan ristiinkarsinnassa JHT Kalajoki hyödynsi kotietunsa voittamalla vaasalaisen Red Ducksin numeroin 3-1 (0-0, 0-0, 3-1). Vierasjoukkue Red Ducks yllätti kotijoukkueen kovavauhtisella luistelulla eikä vierasjoukkueelta yritystä puuttunut. Kotijoukkue pelasi loistavasti kolmella viittä vastaan. Ensimmäisen erän puolivälissä Juha Lehtomäki sai jäähyn kampituksesta ja Tomi Gronoff sai kyseenalaisen jäähyn pelin viivyttämisestä. Kiekko meni todellisuudessa laidan yli vastustajan mailasta eikä Tomi Gronoffin mailasta. Erotuomari näki pelin toisin ja niin kotikatsomossa odoteltiin kauhunsekaisin tuntein lähes kahden minuutin taistelua kolmella viittä vastaan. Kotijoukkue kesti paineen erinomaisesti kotiyleisön mahtavan kannustuksen siivittämänä. Maalivahti Jari Mäyrä pelasi loisto-ottelun. Torjuntaprosentti oli peräti 97.06.

Toinen erä oli ensimmäisen toisinto. Kotijoukkue sai kaksi jäähyä peräkkäin. Ensin Tapani Nikkilä sai jäähyn koukkaamisesta ja vajaan minuutin kuluttua siitä Janne Saarenpää korkeasta mailasta. Kotijoukkue kesti jälleen paineet loistavasti kotiyleisön raivokkaasti kannustaessa. Maalivahti Jari Mäyrä pelasi loistavasti. Toisessa erässä alkoi ote kuitenkin siirtyä pikku hiljaa kotijoukkueelle ja maali ikään kuin roikkui ilmassa. Toinenkin erä päättyi maalittomana.

Kolmannessa erässä leijonan lailla taistellut Tomi Heinonen pisti kiekon reppuun Marko Tuomaisen ja Tomi Gronoffin esimerkillisen taistelun tuloksena. Syöttöpisteet merkittiin Markolle ja Tomille. Reilun minuutin kuluttua taululla olivat numerot 2-0. Henri Mustonen taisteli kiekon vastustajan päädyssä ja ruletti pyöri kiivaasti. Jälleen Marko Tuomainen oli oikealla paikalla ja löysi syötöllään Sami Markkasen. Tutkapari Markkanen – Mustonen teki jälleen tuhoisaa jälkeä. Tämä maali oli ankara isku vierasjoukkueen henkiselle kestävyydelle.
Janne Saarenpää sai jäähyn kiekon peittämisestä ja niinpä vieraat onnistuivat kaventamaan tilanteeksi 2-1. JHT Kalajoki varmisteli johtoaan ja kun vastustaja teki virheen, niin kokenut sarjajyrä Tomi Gronoff pisti ”Punaisten ankkojen” arkkuun viimeisen naulan. Syöttöpisteet merkittiin Henri Mustoselle ja Marko Tuomaiselle. Tuomainen oli mukana JHT:n kaikissa maaleissa. Kokenut Henri Mustonen oli todella liekeissä kotihallissa fanaattisen kotiyleisön riemuksi.

Red Ducks taisteli hyvin, mutta ei voinut paremmilleen mitään. Lauantaina Vaasassa pelataan toinen osaottelu. Silloin JHT:llä ei ole enää varaa jäähyillä. Joukkueen taisteluhenki on vahva ja usko voittoon luja.
Muissa ristiinkarsinnan otteluissa Raahe-Kiekko voitti odotetusti vieraissa S-Kiekon numeroin 0-2. VG 62 voitti Huntersin numeroin 7-3 ja Titaanit hävisi kotonaan HCK 5-7.