lauantai 12. joulukuuta 2009

JHT:lle tappio Vaasassa

Red Ducks voitti JHT Kalajoen ristiinkarsinnan toisessa ottelussa Vaasassa numeroin 4-3 (1-1, 1-0, 2-2). Kolmas ottelu pelataan sunnuntaina 13.12. Kalajoen jäähallissa. Ristiinkarsinnassa muut Suomisarjaan menivät selvisivät kahden ottelun perusteella. Raahe-Kiekko voitti toistamiseen S-Kiekon, HCK voitti Titaanit jatkoajalla ja VG62 voitti Huntersin.

Vaasassa ensimmäinen erä oli tasainen ja maalivahtien torjunnat olivat JHT:n Mäyrä 8 kertaa ja Red Ducksin Wevar 9 kertaa. Red Ducks siirtyi 1-0 johtoon erän alussa. JHT tasoitti ylivoimalla Tomi Gronoffin maalilla. Syöttöpisteet merkittiin Matti Toskalalle ja Marko Tuomaiselle. Erä päättyi numeroihin 1-1.

Toisessa erässä kotijoukkue siirtyi 2-1 johtoon toisen erän alussa. JHT sortui jäähyihin toisen erän loppupuolella. JHT pelasi kolmella viittä vastaan erän loppuhetket ja kesti paineet maaleitta. Kolmannen erän alussa jatkui tilanne, jossa JHT pelasi kolmella viittä vastaan ja kesti paineet maaleitta. Kuitenkin heti junkkarijäähyjen päätyttyä Red Ducks siirtyi 3-1 johtoon. Tomi Heinonen sai jäähyn laitataklauksesta ja niinpä takaa-ajo tyrehtyi hetkeksi siihen.

Erän puolivälissä Marko Tuomainen kavensi ylivoimalla tilanteeksi 3-2. Syöttöpisteet Tomi Gronoffille ja Matti Toskalalle. Red Ducks siirtyi ajassa 55.33 4-2 johtoon. Tilanne alkoi näyttää JHT:n kannalta pahalta. Ylivoimalla JHT kuitenkin kavensi tilanteeksi 4-3 Jani Rahkolan maalilla ajassa 57.47. Syöttöpisteet merkittiin Aku Joki-Erkkilälle ja Sami Markkaselle. JHT:ltä loppui takaa-ajossa aika kesken. JHT otti maalivahdin pois maalinsuulta ajassa 59.34 ja pelasi kuudella viittä vastaan. Red Ducksin pelaaja otti jäähyn ajassa 59.53. JHT otti aikalisän. Ankarasta painostuksesta huolimatta JHT ei onnistunut saamaan kiekkoa maaliin pelatessaan kuudella neljää vastaan. Ottelu päätyi 4-3 Red Ducksille. Maalivahtien torjunnat olivat JHT Jari Mäyrä 26 kertaa torjuntaprosentin ollessa 86,67 ja Red Ducksien Niklas Wevar 30 kertaa torjuntaprosentin ollessa 90,91. Kolmas ja ratkaiseva peli pelataan sunnuntaina 13.12. Kalajoella klo 16.00 alkaen. Otteluun odotetaan yleisöryntäystä ja kotijoukkueelle fanaattista kannustusta.

00:00 MV WEVAR Niklas Red Ducks aloittaa
00:00 MV MÄYRÄ Jari JHT aloittaa
05:03 1 - 0 LAAJA Robbie (MÄKINEN Toni) Red Ducks
08:15 2min MARTIN Johnny Red Ducks Koukkaaminen
08:43 1 - 1 YV GRONOFF Tomi (TOSKALA Matti, TUOMAINEN Marko) JHT
16:34 2min HOSEUS Jarkko Red Ducks Pelin viivyttäminen - kiekko katsomoon
19:27 2min TUORES Antti Red Ducks Laitataklaus

22:57 2min SALMI Elias Red Ducks Koukkaaminen